Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Sant 3 " bucati " in set , poloneze ... am lucrat cu ele . Foarte fiabile ...

P.S. - au fost la vanzare , la Bazar , cu ani in urma ... , si pe radioamator . ro . Nu stiu daca aceleasi aparate .

Editat de gauss
Link spre comentariu

E chiar fain, ai sonda Z7 (10V) de inalta impedanta si vad ca include si terminatia BNC (ceea ce eu n-am la niciuna dintre aceste sonde) ... e pentru 50 ohmi sper.

Intrebare: le-ai gasit cumva prin Ro, sau provin direct din afara?

Link spre comentariu

Aha, foarte utila explicația dar cred că atâta lucru știam și eu. Întrebarea nu cred că era " la ce e utila funcția cu buzzer?", Aparatul respectiv având un "piuit" total diferit de ce am întâlnit până acum.

Link spre comentariu
11 minutes ago, Stefan. said:

@Directore până pe la 23 de ohmi nu își schimbă "trilul" și dupa deja nu mai cântă.

Daca nu e cu suparare , si puteti sa  - mi raspundeti ... , ce considerati ca nu e in regula la buzzerul de la Fluke 189 ?

Link spre comentariu

Eu apreciez la Fluke faptul ca la " cautarea " pe scala de semiconductori , daca gaseste o jonctiune valida polarizata in conductie , emite un beep scurt . Atentie la masurarea diodelor tunel ( ma rog , destul de rar intalnite ) ... , acestea au rezistente mici ( ohmi , zeci de ohmi ) , si aparatul le declara defecte ... , prin sunet continuu . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
44 minutes ago, Stefan. said:

@gauss buzzerul nu piuie continuu ca la 175/177 sau multe alte aparate, face cu intermitenta de aproximativ 25Hz (nu știu dacă am aproximativ așa exact).

Inițial am crezut ca e defect dar am mai găsit pe un forum aceeași anomalie.

https://www.eevblog.com/forum/testgear/fluke-189-buzzer-acting-strange/

Ciudat ... Eu am 189 , am avut de multi ani ( peste 10 ... ) , n - am sesizat ceva deranjant . 25 Hz ? ... si mai ciudat . Ma gandesc cum ar trebui sa " sune " . Sa nu fie o anomalie sau defect de exemplar ... ar fi bine de comparat ( daca aveti posibilitatea ) cu alt 189 , ar putea fi relevant . In fine ...

P.S.  Inteleg  din topicul citat ca este reclamat sunetul de avertizare conectare gresita a cordoanelor , ca ar fi prezent si pe functia de continuitate ( daca am inteles bine ... am citit rapid ) . Oricum , acela are cativa hertzi ( mai exact , e intrerupt sunetul cu aceasta frecventa ) . Ce sa zic ... mai investigati ! ... Eu n - am constatat asa ceva la exemplarele pe care le  - am avut , mai am unul ... , nu - l prea folosesc , momentan lucrez (si ) cu un 289 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări