validae Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 (editat) Dacă vreți să vă arăt un ,,bargraph,, barosan.....luați de aici.Aparat de laborator metrologic rusesc, are vreo 3 kg și vreo 35 de centimetri lungime, 10 cm înălțime, aproape cât un cântar de persoane.Mai bătrân decât mine, dar în stare excelentă.. Editat Ianuarie 5, 2019 de validae Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Aaaa pai ce facem Vali? Dam sub centură acuma? Frumos instrumentul analogic, nu se compara cu nimic din cele digitale. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Sau macar cu un multimetru... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 (editat) Era mai mult o glumă pentru colegul cu Sunwa....am avut și eu din alea la început, dar acum în afară de măgăoaia asta de metrologie din 1964 nu mai dețin instrumente analogice gen ,,multimetru,,.Doar ceva testere de baterii și ESR-metre analogice, construite de mine.... Editat Ianuarie 5, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 La maruntisuri folosesc foarte rapid si precis un dt830 care sta mereu la indemana si care are testerele montate. Imi e mult mai usor sa il aleg pe el, decat sa le scot pe celelalte din cutii si huse. La lucruri periculoase il uit repede. Imi place ut139c de la unit. Clampmetrul de cc il iau in special pentru curenti (cc si ac). Prin masina am un unit ut33 dar nu mai stiu daca e C sau D. Le-am trecut pe toate pe reincarcabili. Chiar nu le mai duc grija. R3, R6 si celebrul 9V in cele mai ieftine. Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Fluke 179, Protek 506, vreo 3 MAVO35 si cateva multimetre de colectie, de banc am un Philips PM 2422A care a decedat de curand, E0302 vreo 3 bucati ca imi plac cu tuburi nixie, Meratronik V640 si unul asemanator rusesc. Pentru RLC am MT4080 cu tot setul de accesorii, E0711 si o punte ruseasca, veche dar foarte buna. Osciloscoape Tektronics TDS 220, Telequipment D61, Hameg 303, Hameg 304, E0102, E0110 si un mastodont rusesc C1-71 dublu spot pana la 250Mhz dar cu intrare pe 50 ohmi. Generatoare E0502 2 bucati, G-102, G3-56 (are stabilizator cu 6s33s si 2x6p36s pe iesire), un TR unguresc pe lampi caruia nu i-a venit randul la verificare, vreo 2 bucati rusesti de rf mai mult de umplutura ca nu le folosesc. Frecventmetre E0206, E0304 mai multe, 3 rusesti si unul Takeda Riken defect. Surse de laborator am mai multe, merita mentionate 2 bucati HP6920B pentru calibrari/verificari metrologice si una ruseasca П136М despre care nu am gasit nimic pe net, dupa cum are instrument cu oglinda si tensiune 0-600V e posibil sa fie tot de uz metrologic. Sunt in cautare de multimetru de banc de precizie. Revin cu ceva poze. Uitasem sa mentionez catometru L3-3 si L1-3. 1 Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Sunt câteva. Felicitări. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) MT 4080 e buna ... am si eu . Si cea cu 10 kHz , si cea cu 100 KHz . Practic , doar putine punti de banc sant mai bune ... si nu semnificativ . Doar ca sant de " n " ori mai scumpe si mai mari , si alimentate din retea , in loc de 2 accu tip R6 . Ma rog , nici ea nu a fost ieftina . Doar cablul Kelvin , cu clesti ... , care se cumpara separat , e aproape 300 de euroi ... P.S. - personal am renuntat la multe A.M.C. - uri , am pastrat doar strictul necesar , si de dimensiuni mici . Vor ramane probabil in tara ... Editat Ianuarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 (editat) Am promis niste poze... Desi lucrasem cu MAVO35 si cu ceva E-uri de banc, cand am avut primul meu multimetru a fost o chestie tare pentru mine la vremea aceea, un UNIVO, 6k/V, o cutiuta separata pentru masurat rezistente, fata de MAVO era un rahat dar era rahatul meu ... Desi credeam ca il mai am, mai aveam doar geanta lui cu ceva multimetru inauntru - nu stiu de unde si nici de cand. Geanta zdravana din piele groasa. Multimetrele uzuale cu care lucrez, altele sub 100 lei nu le pun la socoteala Protekul m-a dezamagit, abatere destul de mare fata de MAVO si fata de Fluke. 175-ul nu e al meu, l-am imprumutat pentru teste, ambele Fluke arata identic tensiunile cc si ca, desi in c.a. arata ceva mai mult decat ambele MAVO. Un multimetru de banc, nu e dintre cele mai grozave dar e bun, de fapt a fost bun ca a decedat, la o prima scurta incercare nu i-am dat de cap Puntea RLC de care vorbea @gauss, MT4080 cu toate accesoriile. Celelalte punti le pozez in alta sesiune Un levelmetru mai dichisit, nu am incarcatorul, cand l-am luat avea acumulatorul incarcat si i-am facut o minima proba, poate multe daca ai si sondele (DC-40Ghz), cc pana la 400V. Am o singura sonda la el, pe care am uitat sa o pozez. Mai multe aici https://cdn.rohde-schwarz.com/pws/dl_downloads/dl_common_library/dl_brochures_and_datasheets/pdf_1/urv35_en.pdf Urmatoarele sunt mai mult de colectie, incep cu un DU20 achizitionat de pe forum de ceva vreme insa doar azi am deschis coletul si surpriza - un bonus mititel si frumusel si altul mai putin relevant pentru mine, oricum multumesc Gigelizatorului Microtest 80 este exact cat o tabachera ca dimensiuni si grosime T4313, arata impecabil desi parca nu arata asa bine in poze V7-36, un multifunctional rusesc care cred ca era ceva la vremea lui, merge la baterii dar si la retea pentru care are un alimentator necuprins in poze Aici se vede mai bine ce poate Un wattmetru Ganz facut de CFR-ul unguresc dupa licenta germana, nu prea stiu la e/era bun si cum se probeaza, la prima impresie cred ca are nevoie de cei 6V pentru un bec care trimite un fascicul luminos pe scala gradata. Pe net am gasit mai nimic despre el. Cred ca e ceva de precizie, de uz metrologic Inca un multimetru rusesc care a asteptat vreo 40 de ani sa deschid eu cutia, parea neatins, urma de letcon de pe claviatura cred ca e din fabrica. Si un soi de matroska, cutie din tabla in cutie din tabla. Care-o fi rostul? Sonda parca e de la jandarmi... Editat Ianuarie 12, 2019 de mojnost 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 (editat) Ehehe ! " Prieteni " vechi ... In sonda mica ( permanenta ) de la VU - 15 , este ( sper sa nu ma insel ) , o dioda detectoare cu vid , cu filament si catod ( incalzire indirecta ) . Si in interior o dubla trioda , si ceva sursa de alimentare cu semiconductori . Este un voltmetru universal ( concept foarte raspandit si drag rusilor ) , au fost si variante cu claviatura neagra . Pare anacronic ... dar s - a folosit si dupa '90 , are o proprietate foarte valoroasa ... lucreaza nestingherit ( si precis ) in ambienturi cu campuri electromagnetice mari , de la aparatura radio cu tuburi , si antene ( mari ) alimentate , care se rotesc ... unde multimetrele normale ( chiar si electronicele moderne ) refuza sa colaboreze ... Cutia ( si executia ) e robusta ... sa reziste manipularilor hotarate ale personalului cu imbibatia normala ( la noi e denumita alcoolemie ) de vodka , marele popor ( si asimilatele ) din rasarit nu pot executa operatiuni ( mai ) complexe fara asa ceva . Vad ca are ZIP - ul complet , cele doua capete divizoare , cuploarele , sonda de FIT si restul maruntisurilor . Banuiesc ca si schema ( si passport etc . ) . Cumva si lada de lemn , de depozitare si transport ? Editat Ianuarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 10 hours ago, mojnost said: [...]Un levelmetru mai dichisit, nu am incarcatorul, cand l-am luat avea acumulatorul incarcat si i-am facut o minima proba, poate multe daca ai si sondele (DC-40Ghz), cc pana la 400V. Am o singura sonda la el, pe care am uitat sa o pozez. Mai multe aici https://cdn.rohde-schwarz.com/pws/dl_downloads/dl_common_library/dl_brochures_and_datasheets/pdf_1/urv35_en.pdf Felicitari, e versiunea "economica" pentru portabil cu un singur canal de masura a mai cunoscutei serii URY si URV5 ce o am si eu. Da' e mai moderna! Neavand decat un canal, nu mai poate face afisari relative directe (raport intre canale) utilizate de obicei in masurarea factorilor de amplificare/atenuare, carcateristici de amplitudine-frecventa etc., dar altfel este un aparat ca si celelalte doua modele, adica excelent ca performante, este maximul ce ti-ai putea dori. Este milivoltmetru putand folosi sondele de tensiune de la seriile URY si URV5 pana la 2(3) GHz si powermetru putand utiliza sondele de putere de la seria NRV (numai sonde de putere exista ce pot urca la 40 GHz, nu si cele de tensiune). Sondele sunt calibrate in fabrica si includ date de corectie individuale intr-un EPROM din sonda (2732 in sondele mele URY) atat in privinta temperaturii cat si a caracteristicii de frecventa. Dinamica de 90 dB obtinuta de sondele R&S era ceva deosebit la vremea aparitiei lor. Ca observatie, poate functiona si ca voltmetru DC cu sonda URV5-Z1, avand avantajul ca este destinat utilizarii si in circuite de RF. Sonda in cauza este construita precum o sonda de osciloscop, adica are la varf rezistenta de valoare mare (care in voltmetrele/multimetrele obisnuite se afla in aparat) care face ca sonda sa nu influenteze prea mult circuitele RF. In mod paradoxal, aceasta care este cea mai simpla sonda este si cea mai greu de gasit... Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 8 hours ago, gauss said: Vad ca are ZIP - ul complet , cele doua capete divizoare , cuploarele , sonda de FIT si restul maruntisurilor . Banuiesc ca si schema ( si passport etc . ) . Cumva si lada de lemn , de depozitare si transport ? Am doua bucati cu toate accesoriile, doar cutiile metalice complete, fara lazi de lemn, este posibil sa am si cartile pe undeva. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 (editat) Nu e rau ... sant aparate de nadejde ! Lazile ... erau pentru ... , am scris mai sus ! russian_vu-15_bu15_1mhz_univeral_voltmeter_1986_sch.pdf P.S. - cand ( mai ) vad lazi din alea verde - kaki , cu inscriptii cu caractere chirilice negre , ma ia " cu cald " . In fiecare an berbeceam pe scari destule , cu continut mult mai greu ... , etaloanele laboratorului erau duse pentru verificarea metrologica anuala , la INM sau Metrologia Armatei , dupa caz . Si dupa aceea suite din nou , dezambalate , asezate la locul lor , verificate , lazile depozitate etc . Editat Ianuarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 Acum 16 ore, mojnost a spus: Am promis niste poze... mojnost,colega...m-ai spart!...asa scule,mai rar!...daca le pui la punct pe cele care necesita acest lucru ,chiar dispui de un adevarat laborator metrologic!...sanatos sa fii si sa te bucuri de ele! Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 @flomar60 multumesc de aprecieri Adaug un microvoltmetru selectiv DMS-4, 0-10 mV/ 300-1000Mhz obtinut de curand, neprobat, are un potentiometru lovit in rest ramane de vazut starea lui, am promisiuni si pentru fratele mai mic WMS-4. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum