Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Ma rog ... e un punct de vedere . Mie - mi plac si cele vechi ... cand erau in voga aveam mijloace ( mai ) putine , si realizari mai multe . Cele " de acasa " ... Altfel , multimetre ( grafice ) , Fluke 867B .  Cele de jos au ( si ) multimetru . Foto nu - s prea stralucite , sant Tektronix THS 730A . Am sa incerc sa fac altele , si vor mai urma si alte multimetre " moderne " ...

IMG_5550.JPG

IMG_5552.JPG

Editat de gauss
Link spre comentariu
26 minutes ago, gauss said:

Mie - mi plac si cele vechi ... cand erau in voga aveam mijloace ( mai ) putine , si realizari mai multe . .

Si mie-mi plac, de asta le adun si le spun pretentios ''colectie''. Chestia cu realizarile e perfect adevarata, si cred ca se potriveste perfect la multi indivizi. Probabil si varsta avea un cuvant de spus in acele vremuri.

Link spre comentariu

Ma rog , eu lucrez in continuare , si destul de sustinut - zic eu . In 2 locuri ( oricum nu are nici o importanta ) . Pe bani ... unul retributie , celalalt profit . Din pacate , foarte putin pentru placere , pasiune , chestii personale " acasa " etc . Nici nu ma tenteaza ceva , cam am adunat ce am nevoie , si pentru  loisir . Va veni ( poate ) din nou si momentul acela ... probabil la pensie . Cine stie ... Sa revenim totusi la multimetre , subiectul topicului .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tot ( si ) cu multimetre : FLUKE - PHILIPS PM97 , TEK - urile de mai sus , METRIX OX 5042 . Cele de banc nu - mi plac ... ma rog , am cateva . Foarte rar folosesc , baza sant portativele de la Fluke ; 87 , 187 , 189 , 287 , 289 . Nu mai pun foto ... sant binecunoscute . Mai caut din cele " cu ac " ...

IMG_5554.JPG.1972ff8ace7f1969fe42e9b34920765a.JPG

IMG_5556.JPG

IMG_5558.JPG

IMG_5560.JPG

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator raddudragan
Acum 12 ore, gauss a spus:

Am si eu TL4M2 . Luat de la vecinii din est , dupa '90 . Ma rog , am cumparat atunci destule AMC - uri , unele serioase si destul de rare . Ce am apucat , ... ca Ploiestiul e departe de " intrarea " folosita atunci pentru marfurile din zona mentionata . TL4 , cel " timpuriu " , din ebonita , am vazut din anii '70 ... erau in compunerea diferitelor complete de scule , pe la armata , unele livrate cu diverse chestii mai " mari " . Altfel , instrumente destul de robuste , poate un pic inedite ca format . Altfel , primul instrument rusesc ( personal ) a fost T4324 , cumparat de nou dintr - o consignatie , pe bani consistenti ... de care am fost foarte multumit . Il am si acum (nu - l mai folosesc ) , il pastrez din motive sa zicem sentimentale ( nostalgie ) .

Sunt electronist . Incă mai lucrez cu TL—4 . Am un UT 60 pentru precizie mare . Comparând măsurătorile făcute pot spune că sunt mulțumit de TL . Am inceput cu Ț 4323 (cu generator) și in 38 de ani mi-au trecut foarte multe prin mâini . Am fost impresionat de Unigor 4 p , Ț4317 , Dolomiti , Triplett 630 .

Link spre comentariu

Unigor sant bune . Unele ... foarte bune . Cele de 100 kiloohmi / volt . Se mai gasesc si sub denumirea de Norma , tot austriece . Sant pe undeva , prin dulapuri ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Apropo de NIXIE ... acum foarte multi ani ( '70 si ... ) , am avut la job o punte ruseasca RLC E7-8 .... din lotul de primele doua intrate in tara . Era cu tuburi Nixie ... cand efectuai o masuratoare , timp de o secunda se auzea un clinchetit de la ele si de la padurea de relee ... parca erau clopoteii de la sania ( renii )  lui Mos Craciun . Masura ( cred ) si sinceritatea operatorului ( vezi link ) , in perioada cand masurarile de componente pasive erau problematice si dubitative . Pe unde - o mai fi acum ? ...

http://zapadpribor.com/en/e7-8/

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asta mi-a placut cel mai mult dintre cele avute in posesie, cu nixie...

Imagini pentru digital multimeter v543

PS-Cred ca am nimerit poza lui 541...de fapt am avut 543.Cam aceeasi treaba, doar ca avea si domeniul de masura pt rezistenta, ohmi.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Am avut și eu un meratronik de bank nu știu cui l-am dat și am unul portabil nu știu din cap modelul,este analog cu multe domenii foarte deștept cu tot felul de sonde.

Link spre comentariu

V640 - unul din cele mai bune multimetre pe care am " pus " mana ... Mai ales daca este revizuit si calibrat ( la sange ) , si n - a fost prea urjumit de posesorii anteriori . Am 3 buc ., NOS ... si " luate " la mana . Cu tot completul , inclusiv caseta de baterii , si cheita de desfacut piulitele - suport de pe spate . In mod paradoxal , cedeaza potentiometrul de " zero ohmi " , si cel de " zero galvanometru " . Desi sant cermet - uri etanse ... In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Bune,  dar cam mofturoase dupa gustul meu...nu stiu de ce, dar mi s-au parut incomode in utilizare curenta.Desigur, e doar o perceptie personala.

DSC05835,.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări