Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

24 de dolari americani. Interesant este insa ca a durat peste o luna pana a ajuns.

A venit direct la posta normala, pe Ungaria si nu stiu pentru ce motiv nu am mai fost vamuit. Nu ca mi-as fi dorit, dar nu ma asteptam. A compensat cumva cu asteptarea. 

Si mie mi se pare fain, mai ales ca vine dupa un 9208 de la mivarom(care altfel merge ok in afara de gama miliamperilor si comutatorul rotativ, care mai face figuri.) Mi se pare cam galagios, piuie la fiecare schimbare de domeniu, cand urmeaza sa intre in standby si cand intra efectiv. Are si protectie anti prost, nu te lasa sa introduci testerele in alte gauri decat trebuie si nici nu comuta in alte domenii cu testerele puse aiurea. Sa vedem insa cat va rezista dotarea asta... Firele sunt moi, silicon ceva...

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Eu is cam "modest" in ale electronicii si is cam nelamurit, ce fel de utilizare, depanare pe teren ba chiar si intr-un laborator necesita masuratori de ordinul a 0,01 omi sau si mai mici? Tare-s nestiutor si is curios sa stiu la ce ajuta asemenea masuratori in afara de rezistenta de impamantare unde se folosesc scule dedicate in speta. :nebunrau:

24 de dolari americani. Interesant este insa ca a durat peste o luna pana a ajuns.

A venit direct la posta normala, pe Ungaria si nu stiu pentru ce motiv nu am mai fost vamuit. Nu ca mi-as fi dorit, dar nu ma asteptam. A compensat cumva cu asteptarea. 

In UE nu se ia vama, doar daca vine direct din China dar si-au facut baietii depozite prin Europa si nu se mai ia vama.

Link spre comentariu

parerea mea ca nicaieri,cel putin eu niciodata nu m-am lovit de asa ceva,poate la cei care masoara trafuri de linii sa afle daca au spire in scurt,dar nici acolo,un bun depanator isi da seama din trei miscari daca este sau nu traful de linii ars la un tv.

Link spre comentariu

Am mai luat un 830, costa cat bateria de 9 v. Deci gratis aparatul dacă cumpăr o baterie ambalata intr-un multimetru.S-a schimbat mult 830-ul. Are smd, placa mai mică, suntul mai lucios si mai tare, puțin mai scurt.

Link spre comentariu

Am mai luat un 830, costa cat bateria de 9 v. Deci gratis aparatul dacă cumpăr o baterie ambalata intr-un multimetru.

Stati linistit ca am lucrat aproape 20de ani cu acest aparat,impotrant ce este aici :scarpin deci este foarte bun

Link spre comentariu

la cat costa,eu luam cate 4-5 ca in ultimi ani au fost facute la misto,nu ca primul care l-am luat prin ani 91-92 care ma tinut 8ani,pe urma au inceput stifturile...

Link spre comentariu

Eu încă am primul 830 bun si azi, are 9 sau 10 ani pe puțin. Nu îl folosesc si nu îl arunc sau nu îl dau, e sentiment. Cu ală am învățat meserie.

Link spre comentariu

Eu încă am primul 830 bun si azi, are 9 sau 10 ani pe puțin. Nu îl folosesc si nu îl arunc sau nu îl dau, e sentiment. Cu ală am învățat meserie.

Eheee,ati prins din categoria celor facute bine,imi aduc aminte cand mi sa ars primul dt830 dupa 8ani de utilizare am gasit acel circuit sa il schimb cu un MMC facut de E.M.I. Bucuresti.

Link spre comentariu

... cand mi sa ars primul dt830 dupa 8ani de utilizare am gasit acel circuit sa il schimb cu un MMC facut de E.M.I. Bucuresti.

dupa  ce  ca  scrieti  cu  picioarele  dpv  ortografic  la  fiecare  postare  ,  mai  trintiti  pe  deasupra  si  prostii  pe  elforum .  mmc-ul  acela  despre  care  se  facea  referire  in  citat  se  numea  mmc7106  si  era  produs  la  intreprinderea  MICRO ELECTRONICA .

Link spre comentariu

Eu is cam "modest" in ale electronicii si is cam nelamurit, ce fel de utilizare, depanare pe teren ba chiar si intr-un laborator necesita masuratori de ordinul a 0,01 omi sau si mai mici? 

Reparatii surse in comutatie care au tranzistori IGBT si au rezistori in emitor de 0,15 ohm/5W sau 0,1 ohm/5w conectati 2 in paralel.

Reparatii amplificatoare audio profesionale care au in etajul final la fel 0,1 ohm/5W sau 0,15 ohm/5W.

In poza BENNING MM7 masurand un rezistor de 0,15 ohm/5W rezistenta sondelor este 0,4 ohm, valoarea afisata 0,5 ohm.

Posted Image

In poza CEM DT-9989 masurand un rezistor de 0,15 ohm/5W rezistenta sondelor este 0,042 ohm, valoarea afisata 0,176 ohm

Posted Image

Link spre comentariu

Reparatii surse in comutatie care au tranzistori IGBT si au rezistori in emitor de 0,15 ohm/5W sau 0,1 ohm/5w conectati 2 in paralel.

Reparatii amplificatoare audio profesionale care au in etajul final la fel 0,1 ohm/5W sau 0,15 ohm/5W.

Iertare, si pentru un rezistor de emitor este necesar un instrument ultra sofisticat? Si cate amplificatoare profesionale se repara pe teren? Merita 0,01omi toleranta dintre doua rezistoare de 0,1ohmi 10% toleranta, sute de euro pe un instrument? Care o fi diferenta dintre un amplificator de 200W ce are la finali rezistoare de 0,11ohmi fata de 0,1ohmi, dar daca luam rezistoare de 1% care e diferenta? :84

Link spre comentariu

DA. Altfel cum poti afla valoarea exacta la un rezistor de 0,1 ohm cu toleranta de 1% decat cu un aparat ce masoara 0.01 ohm sau 0,001 ohm iar in cazul unui rezistor "suspect" ca fiind devalorizat poti elimina suspiciunea doar prin inlocuirea rezistorului sau rezistorilor ori zecilor de rezistori. Iar toleranta de 0,1%  ce sa mai zic...

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări