Dan57 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Cedez (schimb) aparat digital model UT70B cu toate anexele din dotare in foarte buna stare de functionare si aspect, nu a fost facuta nici o interventie in el, contra unui aparat analog model TL4 (carcasa ebonita) sau Peckly 891 in aceleasi conditii (nereparat sau umblat in el). Schimbul poate avea loc doar in Bucuresti. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Mi-am cumparat de curand un Velleman 4100.Ma enerveaza ca are timer si se inchide singur. Ma enerveaza ca bipaie la orice mutare a comutatorului (noaptea cand este liniste si vreau sa lucrez sa aude cam tare bipaiala la actionarea comutatorului). Ma mai enerveaza ca este nou si butonul rotativ merge cam greu. Ma mai enerveaza ca nu masoara inductante.Are cineva idee cum se scoate timer-ul? Cand mi-e lumea mai draga si vreau sa masor ceva...se inchide. http://www.velleman.eu/products/view/?country=be&lang=en&id=385116Din manual: "To disable Sleep mode, hold down the SELECT key while turning the meter on" Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Banuiesc ca cele doua de 15,2m rosu si negru nu?Hopa .Mesajul asta pare aiurea.Nu stiu cine se baga sa editeze pe aici in afara mea. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 continuând discuţia despre tatoare... mă rog, fire de măsură... io n-am ce face, şi folosesc "cablu bifilar de difuzor" tot "rossonero", dar cu firul roşu turnat pătrat... diverse diametre.e luat din Alexandria :P costa în jur de 1 leu metrul, e multifilar, liţat, şi sârma aia pare a fi de cupru veritabil, nu fier colorat, şi, cel puţin pentru pretenţiile mele, e ok.cât priveşte cei 2 ohmi: m-am dus la câţiva cunoscuţi, mai mult sau mai puţin profesionişti, mai mult sau mai puţin "dotaţi cu scule meseriaşe", şi ne-am amuzat să verificăm fiecare dintre multimetrele alea (inclusiv unul de banc), la "testul de rezistenţă între fire".rezultatul a fost previzibil: pe unele indica 0 ohmi, pe altele arăta senin 5 ohmi, cu oareşce fluctuaţii, pe altele 2 ohmi şi nişte zecimale, pe unul, 5 ohmi şi nişte zecimale, pe altul...evident, am avut grijă să nu scutcircuităm cu deştele vârfurile de măsură...singurele cât de cât de acord între ele au fost "multimetrele de 10 lei", care arătau toate undeva în jurul a 2 ohmi, plus-minus o zecimală! :)morala e că trebuie verificat cât de "0 ohmi" sunt tatoarele, şi să ţii cont după aia de valoarea cu pricina... altfel înjuri furnizoru' că ţi-a trimis rezistenţe proaste de 2.33 ohmi în loc de 0.33 ohmi! :rade:bineînţeles, dacă măsori rezistenţe de 1 kiloohm sau 10 megaohmi, ăia doi ohmi nici nu apar pe ecran... Link spre comentariu
alcon Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Treaba este foarte nasoala atunci cand vrei sa masori rezistente cu valori de sub 1ohm... Multimetrele portabile nu ofera posibilitatea calibrarii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 evident, am avut grijă să nu scutcircuităm cu deştele vârfurile de măsură... La valoarea masurata de voi atunci,adica a sarmelor,chiar nu avea relevanta gestul vostru grijuliu..puteati sa si scuipati pe degete si tot nu aveati sa vedeti ceva pe afisaj. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 nu chiar.când le-am făcut, afişajul de la DT-ul meu "meseriaş" se "juca" cu zecimalele dacă ţineam vârfurile suprapuse şi strânse între 2 degete. dacă le lipeam pur şi simplu între ele, stătea ţeapăn.am mai "scăpat" noi măsurând zero-ul şi aşa, dar la alea nu prea ne-am uitat, ideea era să vedem cât arătau toate...cu analogice n-am încercat, oricum, alea nu sunt prea sensibile pe "low ohm range", şi oricum nu prea aveam cu ce verifica... personal am doar un mavo35 de care nu sunt foarte sigur că şi-a păstrat calibrarea, şi un "sannuo" luat mai mult ca să-l "canibalizez" de instrument, să fac ESR-metru. înainte, însă, înainte să-l desfac, am făcut câteva măsurători cu el, şi în unele privinţe, părea mai cu capul pe umeri ca digitalele, aşa că l-am păstrat ca atare...mă întreb acuma cum or fi înfluenţând rezistenţele tatoarelor măsurările de tensiuni... am câteva perechi de tatoare valide, numai măsurări de tensiuni cu tatoare diferite n-am făcut, să văd cum variază tensiunea citită în funcţie de ce fire de măsură pui.oricum, nici n-am "etaloane de tensiune", şi în baterii, alea de găsit la orice magazin... să fim serioşi: am dat peste câteva baterii "de 9 volţi" de care multimetrele mele o ţineau morţiş că au 9,2 sau 9,6 volţi... hmmmm... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Treaba este foarte nasoala atunci cand vrei sa masori rezistente cu valori de sub 1ohm... Multimetrele portabile nu ofera posibilitatea calibrarii. Multimetrele nu sint potrivite pt masurarea rezistentelor mici - sub 1Ω. Chiar si cu multimetre performante (34410) este dificil de masurat cu o precizie bune rezistente de sub 0.01Ω-0.05Ω. Pt masurarea rezistentelor foarte mici exista microohmetrele, sau se poate aplica o solutie care a fost discutata si aici pe forum (sursa curent + masurare tensiune). Ps: cifrele fructuau din cauza zgomotului inserat si ar fi putut fi redus prin conectarea unei bratari de impamintare. Editat Mai 9, 2016 de sesebe Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 ... măcar îţi faci idee dacă sunt întrerupte sau nu!iar multimetrele astea, pentru cerinţe nu prea mari de precizie, nivel "începător" sunt ok... la urma urmei, tocmai pentru asta şi sunt fabricate. iar cine crede că sunt "ultraprofesioniste", să fie sănătos! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 nu chiar.când le-am făcut, afişajul de la DT-ul meu "meseriaş" se "juca" cu zecimalele dacă ţineam vârfurile suprapuse şi strânse între 2 degete. dacă le lipeam pur şi simplu între ele, stătea ţeapăn. Hai sa ne intelegem.Rezistenta introdusa de degete chiar umezite,poate fi de la 7-8k pana la 120k(sau mai mult,dar nu e relevant pt discutie).Depinde de la individ la individ.Daca te jucai cu un aparat cu autoscalare,e normal sa aiba fluctuatii cand tii testerele in mana,pt ca aparatul isi cauta domeniul in care "vede" ceva si acolo masoara.Daca te jucai cu oricare alt multimetru pe scala de 200 ohmi(deci fara autoscalare),puteai sa scoti si apa din testere cat le strangeai si digitalul nu te "vedea".Cand te va vedea un digital pe scala de 200 ohmi(scala pe care testezi si rezistentele sarmelor) poti sa te lauzi ca ai devenit fuzibil. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Cand te va vedea un digital pe scala de 200 ohmi poti sa te lauzi ca ai devenit fuzibil. Doamne fereste de asa ceva! La valoarea asta a rezistentei interne, 24V c.a. este o problema grava! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Asa e,din pacate nici eu nu ma pot lauda cu rezistenta interna prea mare,acum de ex pe scala de 200k imi indica fluctuant de la 15k la 40k. Si simt 24V destul de jenant daca ii ating,in conditiile in care altii habar n-au ca pe sarma care ma pisca pe mine,exista curent electric.Nu vreau sa-mi imaginez ce simte unul cu mai putin Link spre comentariu
franzm Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Pt masurarea rezistentelor foarte mici exista microohmetrele, sau se poate aplica o solutie care a fost discutata si aici pe forum (sursa curent + masurare tensiune). Puntea Thomson. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum