Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

am pus pe youtube cateva filmulete cu ut120c, e bun pentru maruntisuri. are firicelele cam subtiri. E prietenul meu cel mai bun pt ca e bunut si micut. Pentru curent continuu e excelent. sa nu ii dai tensiuni prea mari ca risti sa il pocnesti. Uite-l aici, aici, aici, aici, aici, aici, si aici.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

aha... pocnesc tatoarele sau pocneşte multimetrul?

acum am văzut că firele sunt conectate direct în el... hmmm!!!

eu, de obicei, nu folosesc tatoarele originale de la multimetrele cumpărate, prefer să le înlocuiesc cu "fir de veioză", şi după aia e cam chin cu  reizolarea, noroc că nu lucrez cu alea la 220.

m-am lămurit ce "bune" sunt când a scăpat unul din fire din sudura la banană, şi când am desfăcut minunea, m-am trezit uitându-mă la o "aţă" aproape invizibilă pe post de "fir de 20 de amperi"!...am văzut însă că sunt chinezii băieţi buni, şi vând vârfuri de măsură lipibile, cu tot cu tubul izolator, la un preţ chiar foarte bun.

Link spre comentariu

da, sunt conectate direct in el. Eu cred ca nici 0.25 nu au. In el nu stiu cum or fi distantele intre linii pe placa daca strapunge sau nu. l-am bagat si in priza dar ma simt ca la ruleta ruseasca cu el. Pana la 30 v nu am nicio bataie de cap cu el, chiar am incredere in el. Eu l-am luat pt ca are 4 potentiometre in el din care il mai pot gadila daca vreau sa il ajustez in caz ca bate campii. Am gasit pe net ce regleaza fiecare. Uite de-aici m-am informat dar nu stiu daca o fi adevarat ce spun baietii. 

arata-mi si mie asta" vârfuri de măsură lipibile, cu tot cu tubul izolator," sa vad la ce te referi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

asta am vazut, ceva de genul cum se foloseste - conecteaza, am vazut ca trbuie sa dea 20mv/1A, inauntru are niste operationale de precizie, 2 senzori hall pe 4fire, poate e cineva care foloseste asa ceva, pe gogu nu am gasit aproape nimic, si dupa cum arata chiar mi-ar fi bun sa-l folosesc ca un clampmetru de cc chiar daca ar trebui sa fac ub cititor cu microcontroler

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cine mai are UT61E poate sa-mi confirme cum se comporta pe masurat curent AC ? Al meu se comporta ciudat creste valoarea masurata (2-3sec) pana se stabilizeaza si dupa ce deconectez scade la fel pana la 0. Are o latenta in masurare parca se incarca/descarca un condensator ceva ... 

Link spre comentariu

asta am vazut, ceva de genul cum se foloseste - conecteaza, am vazut ca trbuie sa dea 20mv/1A, inauntru are niste operationale de precizie, 2 senzori hall pe 4fire, poate e cineva care foloseste asa ceva, pe gogu nu am gasit aproape nimic, si dupa cum arata chiar mi-ar fi bun sa-l folosesc ca un clampmetru de cc chiar daca ar trebui sa fac ub cititor cu microcontroler

Cred ca se poate folosi impreuna cu un banal multimetru digital. Pentru o citire usoara, se poate folosi un divizor rezistiv, care sa desensibilizeze adaptorul, la 10mV/1A. 

Link spre comentariu

are foarte multa "electronica" in interior, 2 operationale , are alimentare diferentiala, 2 senzori magnetici HALL cu 4 pini, 3-4 semireglabili multitura bagate intr-un ecranaj metallic, n-am avut timp sa ma ocup de el ca am lucrat la sursa de laborator. Poate e vre-un coleg care lucreaza sau a lucrat cu asa ceva ........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări