Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Ieri am gasit monstrozitatea asta prin targ. Cantareste cam 5 kg.

Pe el scrie "VOLTMETRU ELECTRONIC  VE-01-IPT".

Inca are praful original pe el si sigiliul pe un surub. Din pacate nu pare sa mearga. 

Cine a mai vazut asa ceva sau poate sa-mi dea detalii?

Posted Image

Link spre comentariu

Ooo, mmmama....

Voltmetru electronic facut la sectia de microproductie de la IP Traian Vuia Timisoara .

Cred ca debutul a fost prin `76, `77 dar parca alea erau cu instrumente poloneze cu oglinda.

Stiu ca cea mai mare buba a lor erau comutatoarele de radio Mamaia.

De lucrat la el n`am lucrat, eu am prins sursele....

Grig

P.S. Vezi ca parca are ceva baterii in el , sa nu vb prostii da cred ca erau 2 de 4,5Vdc

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

@Ion_Bumbu  Multumesc de informatii. Intr-adevar am gasit 2 baterii ELBA de colectie. Am incercat sa-l alimentez dar tot nu misca nimic, cred ca o sa-l desfac. Daca e interesat cineva de acest aparat de "colectie" :d sa dea un semn.

Link spre comentariu

Am incercat sa-l alimentez dar tot nu misca nimic, cred ca o sa-l desfac. 

Daca tot te bagi la interior sa fii pregatit macar cu un spray pt curatat contacte.Claviaturile alea de Albatros au fost de toata jena de cand erau noi....acum chiar nu ai ce pretentii sa le faci.Pana a aparut celalalt tip de claviatura(cum erau Neptun,Mondial sau Gloria),astea au fost singurele disponibile si se foloseau oriunde era nevoie,insa asa cum spuneam,erau tare anapoda la contacte.Si la Iasi s-au facut niste multimetre la microproductie cu studentii,dar din cauza claviaturilor,s-au nascut moarte,n-au putut fi folosite.

Link spre comentariu

Daca mai tin eu minte alimentarea era dubla cu +4,5V, 0V, -4,5V, era cu uA741

Daca`l alimentezi din exterior trebuie sursa dubla in cazul asta.

Claviatura aia cred ca`i de la Albatros, de Mamaia asa cum am zis eu prima data avea doar 4 taste.

Tin minte ca se slefuiau literele imprimate pe taste iar Mamaia le avea netede.

Grig

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@Ion_Bumbu Multumesc de informatii. Intr-adevar am gasit 2 baterii ELBA de colectie. Am incercat sa-l alimentez dar tot nu misca nimic, cred ca o sa-l desfac. Daca e interesat cineva de acest aparat de "colectie" :d sa dea un semn.

io l-aş lua, fie şi numai pentru cutie, să-l repar, mă mai gândesc: claviatura aia e criminală. în plus, calibrarea o să fie... interesantă, cel puţin pentru mine, pentru că nu am generatoare etalon.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări