Spitfire Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Cred ca m-am mai laudat: tinind cont ca nu construiesc nave spatiale, folosesc multimetre chinezesti de 10 lei, pe care atunci cind se termina bateria le arunc (o baterie de calitate e 8 lei!). Am si unul de 30 de lei dar pe ala il tin in odaia a buna sa nu-l zgirii. Asta pentru ca comarind unul de 10 lei cu unul de 1000, am constata erori de 2-3 digi la ultima zacimala, care inseamna exact nimic. Nu stiu de chestia ca de multe ori se plateste marca nu produsul in sine se aplica in toate domeniile numai la amc nu. Hai, dati cu pietre! Daca era vorba de un user cu 7 posturi care intreaba cum se face o punte redresoare, va credeam... Sa fim seriosi, chiar nu are rost sa te chinui cu un aparat care costa cat un pachet de tigari, cu 100 de lei poti cumpara un aparat cat de cat decent, pe care poti pune oarece baza. Nu ne dau banii afara din casa, dar am investit cu totii in electronica, de-a lungul timpului, incomparabil mai mult decat 100 de lei, ca sa ne batem acum joc de dotarea cu un aparat esential, poate cel mai important! Pe urma, sa nu uitam ca de fapt un multimetru pe care dai acum 50 lei ar fi costat in anii `70 sute de dolari, acum costa atat de putin din pricina ca se fabrica in serii uriase, si asamblarea e 100% automatizata, integratele costa simbolic, etc, etc. Valoarea reala a unui aparat nu e data de pretul cu care poate fi achizitionat de la magazin, ci de utilitatea si plusvaloarea pe care o genereaza colateral, de tehnologia inclusa, etc. Nici eu n-am cine stie ce scule, un UNI-T UT70A(foarte bun, fiindca are si capacimetru, inductantmetru, frecventmetru, termometru, all-in-one adica), inca doua UNI-T-uri mai ieftinache, alte trei chinezarii no-name(DT9205, DT9208, o ghighileata DT-182) si doua analogice slabe. Pentru cei care fac bani seriosi din electronica, sau care studiaza fenomene fundamentale, e necesar o scula cu achizitie USB, autoscalare, true-RMS, etc. Editat Mai 10, 2015 de Spitfire Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 ...dar nu ma chinui deloc! Le folosesc la fel de usor ca si pe cele scumpe. AMC de calitate pot spune ca am un osciloscop bunicel, un generator de RF excelent, in general chestii unde conteaza performanta. Sincer, la ce lucrez eu acasa sau la job, 24,38V sau 24,367 sau chiar 24,5 este fix tot aia! plus ca nu-i duc grija -se consuma bateria sau se defecteaza -il arunc si incep altul nou. Nu ma ocup de chestii metrologice deci aparatele sint suficiente pentru nevoile mele. E mai important sa stii sa interpretezi masuratorile, asa toti si-ar lua un Fluke si ar deveni experti. Aia e. Link spre comentariu
vasi47 Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 De maine,daca soseste coletul,sunt posesorul unui VC-97 true rms.In rest,chestii de taraba;un uni-t 890c,un dt 9208,unu rusesc cu generator de semnal,1000 hz si 465 khz,frecv intermediara ruseasca,Mavo 35 luat de pe forum,un Mavo-2,busit din fasa ca eram mic si prost(acu sunt destept da am imbatranit),reparat ulterior de mine si un Sunwa yx-360,P-asta l-am luat ca mi-a placut culoarea,de la departare zici ca e cine stie ce scula americaneasca,ca e galben .Are un buzzer,te scoala din somn.imi place cand verific continuitati . Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 VC97 si 99 seamana la fizic cu Fluke 175,7,9 dar sigur la functionare e departe Link spre comentariu
Vizitator dieteticul Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 Fluke 112 (cumparat nou), il am deja de 3 ani si nu am avut probleme sau nemultumiri cu el. Cu privire la conzi, eu zic ca este ok, nu m-a pacalit pana acum. Inca mai am batranul Mavo 35 in stare de functionare. Link spre comentariu
matzah Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 tpi 440 - scopmetru - folosit pentru audio si unele proiecte cu raspberry pi. Pentru treburi mai serioase, folosesc un osciloscop separat. Se preteaza si ca multimetru de uz general desi oarecum cam lenes (in general toate scopmetrele sunt asa). pro: functii de osciloscop si ceva datalogging, bun ca aparat general, borne foarte ok, constructie robusta contra: update speed cam lent, tester de continuitate lent, display-ul are un contrast cam slab, autonomie de vreo 8 ore (iarasi valabil la cam toate scopmetrele) agilent u1253a - aparat principal - cu asta imi fac damblaua. Este rapid, precis, rezolutie mare (am nevoie in niste aplicatii foarte specifice in rest e chiar prea mare pentru mine) ma rog, aparat de calitate. pro : cam ce-am spus mai sus + ecranul oled. Nu stiu cum naiba fac dar mereu ma gasesc lucrand in locuri prost iluminate cu aparatul intr-un unghi ciudat fata de mine. contra: tester de continuitate lent, foloseste acumulatori de 9v si un display oled = autonomie proasta. Am inlocuit acumulatorul cu 2 celule 14500 li ion, marind autonomia de vreo 5 ori. Nu poti folosi aparatul cand se incarca, o chestie proasta din punctul meu de vedere, tpi-ul de mai sus neavand problema asta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 -se consuma bateria sau se defecteaza -il arunc si incep altul nou. Nu ma ocup de chestii metrologice deci aparatele sint suficiente pentru nevoile mele. E mai important sa stii sa interpretezi masuratorile, asa toti si-ar lua un Fluke si ar deveni experti. Aia e. Sunt perfect de acord cu ce spuneti,insa eu nu m-am indurat sa le arunc decat cand au refuzat sa mai munceasca...totusi cat de slabe ar fi,si cat de ieftine, parca nu merita aruncate din cauza bateriei epuizate...unde mai pui ca de ceva vreme folosesc acumulatori de 9V/200mA si tin comparabil cu o baterie.Am mai multi,ii am incarcati si in 2 min i-am schimbat. Cred ca nici daca as avea o plantatie de aparate de masura in spatele blocului nu m-as indura sa le arunc la terminarea bateriei Nici eu n-am gasit necesar sa investesc in Fluke(si asta pt ca nu mi-am permis,mi se par anapoda de scumpe,insa nu le neg calitatile)dar pt ce am eu nevoie ma descurc cu un UT70B,si in timp am mai adunat cate un AX18B,AX588,ba chiar si un modest MY62,care e tot un fel de DT,in afara de banalele DT-uri.Pe langa multe altele...s-au adunat in timp,din cand in cand imi place sa-mi mai fac cate un cadou o jucarie care-mi place,si pe care cred ca o voi putea folosi. Si pt ca trebuie sa ne clatim putin ochii,o jucarie buna pt calibrari,poza am facut-o chiar cand l-am scos din ambalaj(sa tot fie cativa ani),inca avea folia pe afisaj. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Asta da scula.Si banuiesc ca nici ueftina nu a fost.Seamana cu HP34401 . Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 ... folosesc acumulatori de 9V/200mA si tin comparabil cu o baterie.Am mai multi,ii am incarcati si in 2 min i-am schimbat... Problema e ca acele "acumulatoare de 9 volti" nu au 9V ci 8,4 si, mai rar, 9,6. La aparatele la care le-am pus acumulatoare, le-am adaptat încarcatoare cu cuplaj inductiv, de la periute de dinti electrice defecte. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Spunea cineva, pe net, ca surse de alimentare si multimetre, nu sunt niciodata prea multe intr-un atelier. Trebuie sa recunosc, ca nu o data, am dat dreptate individului.Dar sa ma intorc la subiectul topicului, multimetre.Mi-am facut cadou, acum vreo doi ani un multimetru BRYMEN BM869.Vreau sa recomand cu caldura acesta firma, fiind foarte multumit (pana acum cel putin) de acest aparat.Este o firma mai putin cunoscuta probabil romanilor, dar cine studiaza un pic netul, va vedea ca este o firma care produce aparatura pt multe alte firme cu nume de pe piata aparatelor de masura, aceste aparate aparand sub diverse alte nume pe pietele internationale.Cred ca mai concludente decat o poza cu aparatul meu, care deja nu mai arata a "nou" de mult, fiind aparatul de baza in lucrul de zi cu zi, pe teren si in "laborator" (citeste "acasa") sunt cateva link-uri.http://www.brymen.com http://www.eevblog.com/forum/testgear/b ... 4beaba911bun review si cateva date despre firma Brymen la inceput de subiect. un video despre calibrare (interesant, dar f lung) in care se poate vedea clar ca Amprobe AM-160-A este acelasi aparat cu Brymen BM859CFA. un alt review despre Amprobe AM-160-A (Ambrobe este facut de acelasi producator care face si Fluke), unde se spune clar ca este identic cu- Brymen BM859- Extech MM560A- Greenlee DM860si unde se mai spune ca originalul este Brymen. Deci pt cei ce nu tin neaparat sa aiba un mare nume (Fluke, Ambrobe, etc) sau nu au finantele necesare pt asa ceva, recomand cu caldura un aparat de la Brymen. Prin bunavointa d-lui Gauss, mi-am achizitionat si eu un ELMA BM525, tot de Brymen facut... Pana in prezent este un aparat EXCELENT!!! Multumesc d-lui Gauss si pe aceasta cale pentru amabilitate si promptitudine!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Problema e ca acele "acumulatoare de 9 volti" nu au 9V ci 8,4 si, mai rar, 9,6. Eu n-am perceput asta ca o problema,atat timp cat instrumentul de masura merge bine,chiar n-am o grija cat debiteaza acei acumulatori...principalul avantaj este ca am scapat de cheltuiala banilor pe baterii.Cine nu poate dormi din cauza ca nu are fix 9V pe alimentarea aparatului, nu are decat sa cumpere baterii,eu am renuntat la sportul asta pt ca e pagubos. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Elektronu85 : sa - l stapaniti sanatos ! A ajuns unde trebuie ... am vazut ca lucrati ! Este intr - adevar un aparat excelent , nu - l laud , ca nu mai e al meu . Sta in rand cu Fluke si alte marci , si am proprietatea termenilor ( si aparatele ... ) . Caracteristicile electrice , mecanice si de electrosecuritate sant excelente ... foarte robust in orice sens ... e CAT. IV 1000V ... deosebita manopera si componente in interior , cablaj aurit , numai garnituri si oringuri siliconice . Are si bonusuri consistente ... data logger independent , cu ceva 70.000 de masuratori , si altele . " Curat " profesional industrial ! Brymen produce si pentru Megger , care pune sigla si ia o caciula ( adanca ... ) de bani ... daca ar fi proaste , nu s - ar incurca cu ei ... On - topic : in chestiunea acumulatorilor de 9V , recomand modelele mai noi aparute " stay charged " ( au si alte denumiri comerciale ... ) , cu autodescarcare minima . Dupa 8 luni de nefolosire , mai au 80 % din capacitate . Nu sant nici asa scumpe ... 20 - 25 RON . Un Duracell ( baterie ) indoielnic , d ' asta pentru Romania , e 10 RON ... Eu am echipat toate multimetrele care folosesc baterii clasice cu acest gen de acumulatori , si alte modele ( R6 , R14 ) . Le incarc de 2 ori pe an , chiar daca lucrez cu ele ... Editat Septembrie 10, 2015 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Cam asa incarc eu acum,de 2 max 3 ori pe an.Inainte de a cumpara acesti acumulatori,aveam altii Ni-CD de 100mA.Aia nu tineau mult nici pe aparat si nici nu stateau incarcati prea multa vreme...in 2...3 luni de depozitare trebuiau reincarcati. Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Eu nu puteam in nici un caz sta cu acumulatori 9v ni mh pe agilentul de mai sus. Gasisem pe alde ebay acumulatori li ion in formatul asta dar de o chinezareala excesiva.Depinzand de celule, pot inlocui acel acumulator cu 2 celule li ion in serie, varianta 14500 si scoti undeva la 1000-1100mAh. E maxim ce poti baga in locul unei baterii de 9v.Problema de rezolvat este la incarcare respectiv procedura de incarcare a fiecarui tip de chimie. Ni mh nu seamana cu li ion. Depinde de aparat, la mine un update de firmware a rezolvat problema. Inainte aparatul tindea sa supraincarce pana pe la 4.33v pe celula. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Agilent a " fortat " nota cu afisajul OLED . Alte firme au rezolvat suficient de bine cu backlight problema iluminarii afisajului in medii intunecoase . Elma de mai sus are lumina ca ecranul unui telefon mobil , si afisajul foarte contrastant . Probabil in viitor vor fi mai multe multimetre portabile cu afisaj OLED , trebuia sa se astepte pana deveneau mai performante si mai putin energofage . Mie mi s - a parut si un pic obositor pentru ochi , dupa 1-2 ore de lucru . Asa ca l - am dat cuiva caruia - i placea sa - l priveasca , lucra mai putin ... A nu se intelege ca e un multimetru rau ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum