gauss Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 (editat) 187 , 189 , 287 , 289 , 867b , 87 seria IV , au aceleasi caracteristici privind masurarea intrinseca . Aceeasi precizie , etc . Doar ca unele au alte gadgeturi . 867b e un multimetru grafic , aproape ca substituie osciloscopul ... Editat Martie 9, 2015 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 (editat) Am " gresit " postand scopmetrul TEKTRONIX la alta rubrica , in alta sectiune , starnind o mica " furtuna " ... Vreau sa - mi repar eroarea . Deci : GOSSEN MAVOMETER L . Scale de 10 microamperi CA , CC ( sau 10 mV , extrem de utile ) . Greu de gasit la alte multimetre , chiar cu pretentii ... Scala liniara , fara cea de ohmetru . Test baterie . Interior " electronic " , cu operational . Baterie 9V , 6F22 . Reglaj electronic " O " , si cap scala , foarte stabile . Masoara tot domeniul audio ( 20 kHz ) . Manual , schema , instructiuni , calibrare . Dimensiuni mici , precizie buna ... Lucrat cu grija si maiestria unor vremuri trecute , cand AMC - urile se puteau lasa mostenire . O mica bijuterie , cel putin in opinia mea ... P . S . - au disparut foto ... reincerc doar cu una . Am reusit cu toate ... Editat Aprilie 5, 2015 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Aveti cumva schema aparatului? Eu n-am decât un Unigor 6e (1mV, 1µA cap de scala) si un adaptor homemade pt 10µV cc (merge acceptabil si la 1µV cap de scala). Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Superb aparatul asta. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Desigur , d - le Franzm . Solicit doar ceva ragaz sa o caut prin arhiva , si va tin la curent ... Probabil mail , mi - amintesc ca e un scan destul de " consistent " ! P .S . - UNIGOR este " imparatul " speciei de multimetre analogice " chioare " , cu o lunga traditie " nobiliara " . Momentan , am doar un A43 . Mai mult de decor ... si pentru amintirile care mi le trezeste ... 100 kiloohmi / volt , siguranta electromecanica extrem de eficienta , echipaj mobil cu amortizor , etc . Mai greu de gasit atunci ( si acum ... ) . Plus robustetea si calitatea executiei ... in fine ! P .P .S . - cine doreste ceva analogic antologic , solutie completa ultraperformanta , recomand MERATRONIK V640 , mai ales daca are accesoriile . L - am mai postat , poate fac un mic review cu acceptul si bunavointa moderatorului ... L - am avut pe " mana " la job , in mileniul trecut , salivam de fiecare data cand lucram cu el . Acum , am si in posesie ... am gasit un exemplar NOS , uitat de vremuri si necunoasterea posesorilor vremelnici ! Editat Aprilie 6, 2015 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Eu am un V640 din pacate defect si umblat in el si fara accesorii.Asa l-am cumparat.Pe unele domenii merge.Mi-ar place unul bun si cu tot ce tine de el. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 (editat) Da ... este f . performant . Un pic mai anevoios la utilizare , dar nu o catastrofa ... accesoriile le - am mentionat in ideea lucrului in RF , sau inalta tensiune ( are sonda de 30 kV ... ) . Pentru necesitati curente , merge cu un cablu BNC , terminat cu banane ( are si din " nastere " asa ceva ) la care se pot adauga varfuri amovibile sau crocodili de masura ... Cu riscul de a ma repeta , este fff . performant . S - a vandut rebranduit " la greu " in SUA , Canada si cine mai stie unde ... n - am intalnit pareri depreciative la adresa lui ! 100 megohmi impedanta de intrare , scala de 0 , 15 microamperi , nu - s de colea ... plus alte cele ... galvanometru diferential cu sensibilitate de nanoamperi / diviziune , s . a . ! Editat Aprilie 6, 2015 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 Inca unul intrat in posesie azi.Apropo daca cineva are din seria asta ceva aparatura unul din ele HM8011-2 il schimb cu altceva.Nu are rost sa tin doua la fel. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Am mai cumparat azi un stand hameg cu doua aparate si au ajuns grupate asa.Urmeaza sa grupez pe masa de lucru hamegurile toate impreuna si atunci revin cu o poza.Cam astea le am pana acum.Poza cu toate la lucru o pun la laboratoare. Link spre comentariu
Dan57 Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 (editat) Dar de multimetrul AXIO 588-B ce parere aveti? Este singurul aparat care are integrat tot domeniul de masurare necesar unui electronist, eu nu am mai gasit altul atat de complet. E bun la pretul din tara. Toata lumea fuge dupa aparate cat mai Fulke dar cati le folosesc la adevarat valoare si cati pot deosebi diferenta dintre 2,145 v si 2,1453v, si la ce-i ajuta? Intradevar un aparat analogic cu peste 100k/1v AC este o scula buna, mai ales daca are scala mare, de peste 100 grade si cu indicati liniare dar cati se pot lauda cu asa ceva (si sa nu fie un aparat de la metrologie). AXIO 588B este un aparat ce le bate pe multe altele la popou printre care si multe (cum spunea cineva pe aici, FUKE). Editat Mai 8, 2015 de Dan57 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Eu nu zic ca e rau dar nu bate deloc multye aparate.Am un AX nu mai stiu exact tipul dar nu m-am laudat niciodata cu el desi e luat cand chinezii nu faceau asa ceva. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 (editat) E un multimetru de " 2 lei " , de la o firma de " 2 lei " . Pentru unii poate fi tot ce - i mai bun . Nimic rau in asta ... fiecare cu parerea lui . Si cu necesitatile tehnice ... De obicei pretul spune totul . Si fisa tehnica . Eu am aflat tarziu de el ... cu ocazia acestui topic . Ce sa fac acum ... sa arunc FLUKE ? Si daca as face -o , raman cu altele , tot asa " inutile " ... Editat Mai 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Da da sa arunc si eu HP34401,sau Fluke?sau Hamegurile?Sunt convins ca si pe langa Solartron 7150 e departe. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 (editat) E o discutie care n - ar trebui sa aiba loc . 3 digiti juma ' , fara autoscalare , 400 Hz banda , clasa de protectie vai mama ei ... cred ca actualizeaza de 2 ori pe secunda ... in fine , am mai scris ... si nu acum . Fiecare e cu aia a m ... sii . Trabant si BMW sant ambele autoturisme . Comparatia ia sfarsit aici . Ca si la multimetre . Aia care au mai scumpe ( performante ... ) sant mai prosti ? Postarile sant una , multimetrele alta ... Cam atat . Sant pareri personale , nu intentionez sa polemizez sau sa ofensez pe cineva . Ar fi bine sa se foloseasca si ceva argumente , eventual tehnice ... altfel , vorbim discutii ! Care Fluke e mai prost ca Axio asta ? Ne imbatam ( sper ... ) cu apa rece ... Editat Mai 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
digix Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 (editat) MASTECH MS8229, pun gresit cablurile la borne chiraie si licare pana le nimeresc. Fluke 179, comut pe tensiuni si uit borna pe curenti, tace si asteapta sa-i ard siguranta, cea de 440mA m-a costat peste 100 Lei pentru ca am luat doua in caz ca prostia se repeta. Concluzie: 90% folositi un aparat cu performante medii pentru chestii de rutina. 10% Fluke pentru un true RMS, o calibrare, o poza cu dotarea din atelier. Editat Mai 8, 2015 de digix Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum