Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor pentru lumina

Vizitator T1000_Android

Postări Recomandate

Vizitator T1000_Android

Salut la toata lumea!M-am pus sa proiectez un senzor pentru aprins lumina in bucatarie. Senzorul are doua moduri comutabile: unul cu senzor de prezenta iar celalat cu senzor de sunet care reactioneaza la doua batai din palme intr-o secunda. Pentru a fi cat mai compact, sursa de tensiune nu trebuie sa contina transformator si ma intrebam daca imi puteti spune daca cea de atasata e buna. Consumul intregului montaj este de maxim 200mA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Condensatorul de 1mF (1000uF?!) e fizic destul de mare. In plus, la 200mA reostatul ar disipa 43W (ENORM!!), ar trebui ceva mare si cu o racire adecvata, deci sigur n-ar iesi ceva "compact".

O sursa compacta eficienta si usor de construit poti face cel mai bine in comutatie, cu un TopSwitch. Arunca un ochi pe site-ul lor:

http://www.powerint.com/

Link spre comentariu
Vizitator T1000_Android

Multumesc dar de obicei eu nu cumpar nimic de pe site-uri. A gasit totusi un transformator de 12 V si vreo 200 mA destul de mic. Il voi folosii pe acesta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări