Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa de tensiune variabila +-70

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am deja o sursa variabila dar ii simpla

mai faci una la fel, si ai dubla. :101
m-am gadit si eu la asta (ca sa mai fac inca una dinasta cum am acum , dar asta merge pana la maxim 40 V (atata rezista lm317 ) si ie imi trebuie o tensiune mai mare ca poate candva o sa am nevoie
Link spre comentariu

faci cu 2 transformatoare 2 surse pe care le inseriezi.(asta sa ai asigurata separarea galvanica)eventual pui potentiometrul de reglaj dublu si reglezi din un singur ax pe amandoua sursele.ps.la inserierea tensiunilor acestea se aduna indiferent ca vin din baterii sau surse ,alimentatoare etc,eu de exemplu cind am nevoie inseriez 2 surse in comutatie,bineinteles curentul disponibil este limitat de cea mai slaba.

Link spre comentariu

pe fiecare ramura o sa disipi 70*4=280W si cum ai 2 ramuri,o sa disipi 560w. Sa va ce si cati tranzistori o sa folosesti si cum o sa-i racesti :nebunrau: . asta in caz de scurt,sau daca alimentezi un consumator de 3v/4A etc...+ditamai trafulN-are rost sa te complici asa,pt montaje micute foloseste o sursa micuta,iar pt amplifuri de putere,fiecare cu sursa sa dedicata

Link spre comentariu

pe fiecare ramura o sa disipi 70*4=280W si cum ai 2 ramuri,o sa disipi 560w. Sa va ce si cati tranzistori o sa folosesti si cum o sa-i racesti :nebunrau: . asta in caz de scurt,sau daca alimentezi un consumator de 3v/4A etc...+ditamai trafulN-are rost sa te complici asa,pt montaje micute foloseste o sursa micuta,iar pt amplifuri de putere,fiecare cu sursa sa dedicata

va multumesc frumos domnule Dr.L pt raspuns dar am vreo 3 amplificatoare care au tensiuni de alimentare diferite si pt ale vreau sa le folosesc iar dupaceia o sa o folosesc pt o sursa de laborator iar in privinta transztorilor o sa folosesc BD249c care au un maxim de 100V si 125W buc iar in privinta raciri nu ii o problema ,o sa ii fac o racire fortata
Link spre comentariu

Sursă stabilizată ptr amplifuri... cu sau fără protecţie? 4-5A la +/-70V e puţin, dublu poate o să ţină la probe. Cel mai simplu: tot trebuie să faci un traf ptr ea, fă-l cu secundarul în trepte, de exemplu ptr +/-25, 30, 35, 40, 45, 50, 60, 70V, cu comutare sau borne, siguranţe sînt suficiente, avantajul e că sursa normală e mai ''elastică''. Ca sursă ptr aplicaţii la tensiuni şi curent mai mic, o faci cu 317/337, alimentate de la priza de +/-35V.

Link spre comentariu

Eu zic mai intai sa ne prezinti transformatorul tau , secundar de 2 x 60V in gol, care sa scoata putere de un kilowatt , fara nici o problema de incalzire. :nebun:

Apoi niste poze cu 4 condensatori de 10 mii de micro la 100V. Apoi radiatoarele de racire , si acei multi tranzistori.

Pe urma, poate inventam si o schema. Pana atunci, mai citeste si tu cate ceva despre disiparea termica la sursele cu ERS, despre safe operation area...si o sa intelegi de ce nu se face asa cum vrei tu sa o fac.

Nu te mai chinui sa cauti una de-a gata, ca nu cred ca mai face nimeni altcineva asa ceva.

E nerentabil, nu imposibil. Asa, de dragul de-a te da electronist cu poze cu super-sursa facuta , se poate face una, asa cum s-a putut face si Casa Poporului.

Da' asta se numeste "a trage cu tunul in vrabii" :nebun:

Sa iti dau si un indiciu: ce se intampla cu sursa ta, cand faci scurt la iesirea reglata pe , sa zicem 5 V ? :ras:

Link spre comentariu

Se intampla aceelasi lucru ca un scurt,cu tensiunea reglata pe 11v :rade: Daca are limitare de curent,se disipa tensiunea*curentul doar pe tranzistoriDaca n-are protectie la scurt,se arde sigurantaDaca n-are siguranta pe iesire,n-o sa mai aiba nici tranzistoriIdeea lui zal este foarte buna,sa ai mai multe surse,fiecare specializata pe ceva :da . Le poti pune in aceeasi carcasa,daca crezi ca te avantajeaza (si folosi aceelasi traf eventual)

Link spre comentariu

Sursă stabilizată ptr amplifuri... cu sau fără protecţie? 4-5A la +/-70V e puţin, dublu poate o să ţină la probe. Cel mai simplu: tot trebuie să faci un traf ptr ea, fă-l cu secundarul în trepte, de exemplu ptr +/-25, 30, 35, 40, 45, 50, 60, 70V, cu comutare sau borne, siguranţe sînt suficiente, avantajul e că sursa normală e mai ''elastică''. Ca sursă ptr aplicaţii la tensiuni şi curent mai mic, o faci cu 317/337, alimentate de la priza de +/-35V.

sa vad daca pot face rost de un traf ca sa il fac in trepte cum ati zis dvs (saptamana asta )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări