Vizitator mirzan daniel Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Raman surprins sa observ ca multi utilizatori ai forumui,carcotasi,etc,sunt slab monitorizati prin prisma QRZ.COM,care este,fie vorba intre noi,o oglinda a fiecaruia.Am observat cu surprindere ca moderatorul,YO9HRB,nu este logat acolo,nici YO3FEW,Florentin.Daca are nevoie de ajutor,nici o problema.YO4YOU,yo2mho,amicul fery ,are 82 accesari...ff putin."nanopico",yo9hsw,are vreo 268,ceea ce este f putin la pretentiile domniei sale(apropos,dl George YO8RNF are 1700,ceea ce inseamna ca te domina total in trafic),,YO6OMD,cu 263 accesari(la mai multe!),YO4HHP,cu 63 accesari,f putin,la ce aparatura prezinta pe site,surprinde YO7DIG cu peste 507 accesari..Nu spun ca eu am aproape 2200 in 8 ani de activitate.E f putin...Dar macar pot sa o spun raspicat.Mari lucruri n-am adus la beneficiul activitatii hamradio in yo,chiar,din contra,am fost ajutat de altii.Dar cati pot sa o recunoasca?(sa stiti,TOTDEAUNA cand lucrati un dx sunteti cautat in baza de date qrz.com.A se vedea rezultatele la fiecare)73s de YO8RQP.. Link spre comentariu
yo7but Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Salut,Am citit de mai multe ori ceeace ai scris si nu am inteles ce ai vrut sa spui. Parerea mea este ca ai batut cimpii cu gratie. ."nanopico",yo9hsw,are vreo 268,ceea ce este f putin la pretentiile domniei sale(apropos,dl George YO8RNF are 1700,ceea ce inseamna ca te domina total in trafic),,Conform acestei teorii tu, care ai 2200 de accesari esti persoana dominanta in trafic, nu-ti sta nimeni in fata. Eu am peste o suta de mii de legaturi si niciodata nimeni nu mi-a atrasa atentia ca nu am sau ca am accesari putine pe QRZ, asa ca, atunci cind mai faci observatii din acestea, pastreaza-le pentru tine. 73... Link spre comentariu
yo9dl Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Daniel,QRZ.COM nu a fost creat, din pacate(!?), sa contorizeze legaturile dx ale statiilor yo cum gresit ai inteles tu.Principala contributie pe care o poti aduce comunitatii radioamatorilor yo este sa fii ceva mai retinut in aprecieri.Fiecare face din si pentru radioamatorism ceea ce crede de cuviinta, iar unii dintre cei amintiti de tine chiar au facut.Bafta la DX! Link spre comentariu
Vizitator mirzan daniel Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Eu nu am spus ca "nu-mi sta nimeni in fata",din contra.Atata timp cat postez mesaje in care rog alti hami sa-mi trimita componente de rezerva,ca sa pot ajuta radioamatorismul local,inseamna ca-mi vad lungul nasului.Dar trebuie sa recunoasteti ca qrz.com este un log virtual,hi!Ce va deranjeaza atat de mult?Rog administratorul sa stearga acest subiect...Imi cer scuze ca am "indraznit"!Pana la urma,ce v-am facut? Link spre comentariu
yo7but Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 N-ai priceput nimic din ce-am zis, pacat! De ce faci niste afirmatii iar cind incearca cineva sa-ti atraga atentia ca spui prostii rogi moderatorul sa stearga ce ai zis ? N-are nimeni nimic cu tine atita timp cind lasi lumea in pace dar cind dai cu batul printre gard...Ai facut niste afirmatii aiurea la adresa unor radioamatori a caror activitate o cunosc si acest lucru m-a deranjat. Nu zice nimeni sa nu-ti spui parerea dar fa-o in cunostinta de cauza si nu tot ce gindesti scrii pe forum. Dar trebuie sa recunoasteti ca qrz.com este un log virtual,hi Iar o aberatie. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Stiu radioamatori care nu sunt pe qrz si au circa 200 tari confirmate. Deci propagare sa fie ,si mai e o alta chestie ,eu sint di 1984 receptor ...deci nu exist fara qrz??? Iaca m-am pus si eu acolo-YO2MJM-. Deh poate ca nu am inteles noi bine ce a vrut sa zica mirzan daniel asa ca ii acord prezumtia de nevinovatie .73! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 QRZ.COM este o baza de date cu indicative reale si valide.Daca vreti, se poate compara cu o carte de telefon, auzi in trafic un indicativ,pe qrz.com gasesti unde sa-i trimiti QSL-ul.Pentru contorizarea legaturilor se folosesc alte programe : E-QSL si Sistemul ARRL Logbook of the World (LoTW)In general QRZ.COM este util mai ales pentru indicative exotice sau expeditii, in pagina alocata indicativului respectiv se posteaza informatii despre qsl manager, intervalul de operare, frecvente, moduri de lucru,directiile preferate de emisie, etc.PS. Cat despre accesarile pe QRZ.COM, acestea vin in urma traficului si schimbului de QSL-uri.Daca vreti un exemplu detaliat, cautati dupa YO6EX. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Ca sa pot emite (eventual DX), imi trebuie o antena. De fapt, am o antena filara, are 82m. Sta frumos impachetata in portbagaj. Datorita stimatilor mei vecini, singura antena pe care o pot instala este un bat de undita de vreo 5...6m, atarnat de balconul meu de la etajul 2 (din cele 4 cat are blocul). Cu toate adaptarile de care sunt in stare, distanta maxima pe care pot sa ma fac auzit este de ... cativa km. Deja o legatura cu yo3, pentru mine inseamna DX. Urmeaza sa-mi construiesc o casa. Am schita terenului, stabilesc locul antenelor si, dupa aia, stabilesc si locul cladirii. Cand voi iesi la pensie poate voi putea face si DX-uri. Pana atunci, va rog sa ma scuzati ca nu apar pe QRZ.com. Link spre comentariu
SirRoger Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Eu cred ca userul marzan daniel face referire la faptul ca programele de logging ( nu toate) cauta in baza de date qrz.com in momentul cand se finalizeaza un QSO ( pentru a completa automat numele, locatia si alte detalii despre corespondent). Din cauza asta, zice d-lui, ca traficul efectuat de un radioamator e direct proportional cu nr. de accesari qrz.com . Sa nu uitam ca sunt radioamatori cu multe zeci de mii de QSO-uri care sunt efectuate inainte ca pagina de internet qrz.com sa fi aparut...... Daca acesti radioamatori ar zice: haideti sa vedem cine are mai multe QSL-carduri ( pe hartie, nu pe e-qsl.cc) ?? Ce am mai zice noi, cei tineri in bransa, care ne laudam cu cateva accesari pe qrz.com...... Link spre comentariu
Vizitator mirzan daniel Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Buna ziua.Constat ca topicul meu a generat discutii "aprinse".Intradevar,observ acum ca multe lucruri imi scapa si multumesc celor care mi-au deschis ochii.Nici macar un moment nu am incercat sa minimalizez activitatea unor ham-i citati de mine in postarea anterioara.Din contra...Era o simpla constatare.Poate qrz.com nu este edificator in traficul curent.Dar faptul ca nu se face deloc trafic yo in banda de 40m este o realitate.Observam ca de cand regretatul YO6QW a trecut la cele vesnice aceasta banda este total ignorata de radioamatorii yo in traficul local.Si ce frumos era in 2002-2006,cand Victorin lansa apel general pe 7050 si qso-urile se intindeau pana catre seara cand toti faceau qsy pe 3705khz...Asa cum ucrainienii,ungurii,rusii,bulgarii pot face legaturi in voie asa am putea si noi...Dar nu se face nimic din ratiuni care imi scapa.Din pacate si banda de 80m este vitregita...Qso-urile yo au de suferit si din cauze(ce-i drept)subiective(qro-uri de peste 1kw ale vecinilor din est,etc).Consider ca prezenta statiilor yo in benzile amintite,la orice ora,ar fi si un sprijin pt constructori,care,au nevoie in permanenta de un control.Dar sa revin.Inca o data cer scuze celor lezati de postarea mea si-mi fac mea culpa.Cu respect,Daniel. Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Salutare , pai de ce sa se chinuie lumea sa faca trafic local in 40m cand nu merge decat ziua de la ora 11-15 cam intre orele astea? Multi dintre noi suntem la serviciu asa ca seara da drumu la 80m si incepe cantarea romaniei HI!.In alta ordine de idei sa nu crezi ca nu sunt radioamatori ce activeaza in 40m, cele mai multe legaturi intercontinentale se fac in 40m, 20m 17m.Eu unul nu sunt un radioamator pasionat de trafic si recunosc nu sunt infocat datorita simplului fapt ca nu am echipamente serioase, antena , un transceiver serios gen FT1000MP sau un tentec orion II, un QRO serios.Toate astea costa mult, unii dintre noi poate au scule din YO2 este cineva ce are BEAM cu trapuri merge de la 20m-10m pentru el este o joaca traficul DX cu 100wati numa, invarte antena si lucreaza.Mai exista o problema multi dintre noi nu locuim la casa ci la bloc ceea ce nu iti permite sa pui antene spre exemplu la mine sus pe bloc nici nu am de ce sa ancorez o biata sarma au taiat nebunii de vecini antena colectiva de tot pot sa imi iau adio de la un inverted V sau o piramidala, de experimentat antene nici nu sta vorba adica sa ma duc sus pe bloc sa pun batul de pescuit revin jos sa vad cat are reflectata, ma intorc inapoi sus sa pun cateva spire sau sa iau, iarasi nu e bine ca le stric acoperisul si numa dintr-o singura vina le ploua in caza din cauza nebunului de la 2 care si-a pus antene pe acoperis.Asa ca unii ne retragem in coltisorul nostru lucram ce putem, mai mesterim cate ceva si asta e.Daniel eu sunt inscris pe qrz.com de pe la finalul lui 2009 2009-10-11 11:28:04 de catre yo8rfs, multi dintre noi poate nici nu aparem pe acolo pentru ca nu te poti inregistra de unul singur, trebuie sa te inregistreze cineva care este deja inregistrat acolo pe qrz.com. Sunt radioamatori foarte activi de 25-30 de ani care nici nu sunt inregistrati pe qrz.com de aceia ce parere ai?Va salutez numai bine 73 2mho! Link spre comentariu
SirRoger Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Buna ziua.Constat ca topicul meu a generat discutii "aprinse".Intradevar,observ acum ca multe lucruri imi scapa si multumesc celor care mi-au deschis ochii.Nici macar un moment nu am incercat sa minimalizez activitatea unor ham-i citati de mine in postarea anterioara.Din contra...Era o simpla constatare.Poate qrz.com nu este edificator in traficul curent.Dar faptul ca nu se face deloc trafic yo in banda de 40m este o realitate.Observam ca de cand regretatul YO6QW a trecut la cele vesnice aceasta banda este total ignorata de radioamatorii yo in traficul local.Si ce frumos era in 2002-2006,cand Victorin lansa apel general pe 7050 si qso-urile se intindeau pana catre seara cand toti faceau qsy pe 3705khz...Asa cum ucrainienii,ungurii,rusii,bulgarii pot face legaturi in voie asa am putea si noi...Dar nu se face nimic din ratiuni care imi scapa.Din pacate si banda de 80m este vitregita...Qso-urile yo au de suferit si din cauze(ce-i drept)subiective(qro-uri de peste 1kw ale vecinilor din est,etc).Consider ca prezenta statiilor yo in benzile amintite,la orice ora,ar fi si un sprijin pt constructori,care,au nevoie in permanenta de un control.Dar sa revin.Inca o data cer scuze celor lezati de postarea mea si-mi fac mea culpa.Cu respect,Daniel.Aceste discutii trebuiesc privite ca pe ceva cosntructiv si nu atacuri la persoana sau alte chestii care nu au ce cauta in ,,debaraua" noastra....si asa plina cu diferite chestii.QSO-uri in banda de 40m se fac aproape zilnic in jurul frecventei de 7140Khz. Rar mi se intampla sa fac apel pe la pranz in aceasta frecventa si sa nu-mi raspunda vreun radioamator YO. Fac exceptie zilele cand propagarea e foarte proasta. Daca va treziti pe la 4 dimineata o sa auziti colegi radioamatori YO realizand QSO-uri cu statiuni indepartate din Africa de Sud sau SUA. De fapt, la ora acea statiunile, straine se aud mult mai bine decat radioamatorii romani. In orice discutie ar fi bine sa nu uitam de acel HAM-SPIRIT care ar trebui sa calauzeasca un radioamator adevarat!Ce-ar fi sa infiintam un concurs radio - ElForCONTEST YO- ? 73 de la Cristi! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 A sa spulber si aceasta problema a acesarilor la qrz. Asa ca ,cu ajutorul unui programel m-am vizitat de 2000 de ori in 3 ore asa ca daca ma hotarasc ajung cel mai tare )Cum spuneam qrz este un site, radioamatorismul un mod de viata :)73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum