Vizitator cipi604 Postat August 6, 2005 Partajează Postat August 6, 2005 Nu am inteles partea cu puterea: de ce ati "pompat" atata putere? La ce presiune credeti ca ati ajuns daca are 100dB/w/m si ati "pompat", sa zicem, numai 200W?Ideea de baza pentru care le-am facut este sa indeplineasca rolul de sateliti de putere pt sonorizari in sali de aprox. 200mp, puterea la care le folosesc usual este de 250W. Si la 300W tot foarte clar se aud, distorsiunile sunt insesizabile la aceasta putere pe un amplificator de calitate... dar se aud extraordinar de tare, nu poti sta linga ele efectiv, in consecinta le dau mai incet. Claritatea este identica cu a unor sateliti de putere de firma care ar fi costat mii de euro... cu diferenta ca la aceeasi putere se aud peste nivelul acestora in partea de medii , lucru de care si aveam nevoie pentru muzica pentru care au fost initial construite.Va multumesc pt sfaturi si va urez si dvs. succes in continuare. Link spre comentariu
VTP Postat August 6, 2005 Autor Partajează Postat August 6, 2005 Nu am inteles partea cu puterea: de ce ati "pompat" atata putere? La ce presiune credeti ca ati ajuns daca are 100dB/w/m si ati "pompat", sa zicem, numai 200W?Ideea de baza pentru care le-am facut este sa indeplineasca rolul de sateliti de putere pt sonorizari in sali de aprox. 200mp, puterea la care le folosesc usual este de 250W. Si la 300W tot foarte clar se aud, distorsiunile sunt insesizabile la aceasta putere pe un amplificator de calitate... dar se aud extraordinar de tare, nu poti sta linga ele efectiv, in consecinta le dau mai incet. Claritatea este identica cu a unor sateliti de putere de firma care ar fi costat mii de euro... cu diferenta ca la aceeasi putere se aud peste nivelul acestora in partea de medii , lucru de care si aveam nevoie pentru muzica pentru care au fost initial construite.Va multumesc pt sfaturi si va urez si dvs. succes in continuare.Totusi nu lipseste inalta? In plus, la puteri mari apare fenomenul de "rostogolire" a inaltei si joasei catre medii, de aceea e bine sa nu fortati nota. Ce amplificatoare utilizati? Ca PAudio face traductoare bune sunt convins. Mai multe firme se joaca cu ele in domeniul HI - END si cred ca nu degeaba. Din ce am mai ascultat, numai 18 Sound au fost peste, dar la un pret cel putin dublu. Apoi, ma refer numai la ce am lucrat eu, nu pot baga mana in foc pentru toata gama si pentru orice firma. Mai ales cele cu reclama mare si foarte cunoscute au inceput sa scada in calitate. In domeniul HI FI grupul Harman este cel mai bun exemplu.Numai bine.vtp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum