Sica001 Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Ma ajutati si pe mine, va rog, cu un exemplu de program (simplu) in mikroC (sau C ) care sa exemplifice utilizarea unei intreruperi. Mcu-ul pe care ma chinui sa il programez e 12f675 si as vrea ca pinul la care sa se generexe intreruperea sa fie pinul 3 (GPIO3). Merci mult.Sica Link spre comentariu
Sica001 Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 De trei zile ma chinui sa inteleg cum se programeaza intreruperile in mikroC. Imi vine sa . Poate ma ajuta cineva si imi spune unde gresesc. Codul este : void intrerrupt(void) {GPIO.B0 =1;INTCON = 0xD8;}void main() {OSCCAL = 0x80;ANSEL = 0x00;CMCON =0x07;GPIO = 0x00;TRISIO = 0x18;INTCON = 0xD8;IOC = 0x18;WPU = 0x10;OPTION_REG = 0x00;do{GPIO.B1 = 1 ;}while(1) ;}Microcontrolerul programat este PIC 12F675. La rulare in simulator, cand actionez GPIO3 sau GPIO4, GIE se face 0 si GPIF 1, pana aici totul normal dar mai departe nu face nimic din codul din intrerupere (pentru semnalizare am pus GPIO0=1 dar am incercat si alte instructiuni). Daca are cineva vre-o idee va rog ajutati-ma. Pentru moderatori : stiu ca nu e frumos sa imi raspund la mesaje singur dar nu gasesc butonul de Edit(la primul post... la la doilea este langa "Citeaza").Sica Link spre comentariu
Sica001 Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 In sfarsit am reusit. Dupa ce am schimbat compilatorul de la mikroC la HI-Tech si apoi la boostC am gasit eroare : declaratia de intrerupere este void interrupt(void) in loc de void intrerrupt(void) cu am scris eu. Oricum ..poate intereseaza pe cineva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum