Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVD fraier (?)

cburlea

Postări Recomandate

saluut :d am o unitate combo cu dvd reader care nu-mi citeste un an dvd (facut in format R- (ce-o mai fi insemnand shia asta!?)) :? pe cel original care-l am il citeste foarte bine!! acum cineva mi-a spus ca depinde shi de culoarea dvd-ului! ca cica sunt lasere care nu citesc dvd-urile, ex mov, shi le citesc pe cele... maro sa zicem(?) la mine asa shi e sunt intr-adevar de culori diferite... vreau sa spun ca atunci cand deschid explorer-ul sau totalcmd imi spune unitate disc inaccesibila!...nu stiu ce sa mai fac :? pease help! :) merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

2

• i0nutzb

1

• Tavi

1

• Depanatoru

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sunt dvd-uri +R si -R , scrie clar pe ele , modelele noi de unitati citesc si scriu ambele variante, cele vechi nu toateasa e si la dvd-uri stationare, sunt unele care nu accepta de ex decar -R

Link spre comentariu

La începutul dvd-ului pentru userii de rând, au fost destule firme care au încercat să se afirme, drept pentru care au apărut mai multe standarde (dvd+r, dvd-r, parcă şi dvd-ram) fiecare având avantaje şi dezavantaje (nu ştiu care sunt alea.. dar probabil sunt :) ) în timp însă s-a ajuns la concluzia că e mai practic ca dvd readerele să fie compatibile cu toate standardele, lupta dându-se între writere. astfel, exista dvd?R, dvd+R, dvd-R, ultimul fiind capabil să scrie şi dvd dual layer (max 7.4 Gb pe disc, pe ambele feţe)datorită faptului că mediile dual layer sunt destul de scumpe (un disc ajunge în jur de 500 mii) nu este prea rentabil :) dacă unitatea este destul de veche, există posibilitatea să nu fie standard compilant, de unde şi problemele :)ps: istoria dvd am băgat-o din ce am mai reţinut din diverse surse. dacă observaţi greşeli, vă rog să ma corectaţi ;)

Link spre comentariu

problema e ca il am de 4 zile.. :evil: asta-i necazul.... mi-a zis cineva (de la o firma de calculatoare ca poate fi driver-ul folosit pentru instalarea unitatii... am vazut pe internet modelul respectiv shi la detalii specifica clar ca citeste DVD -R shi DVD +R shi DVD RAM deci ar trebui sa mearga :? e posibil sa fie vorba de firma dvd (discului compact(brandul)? asa mi-au zis aia de la firma de unde am cumparat!multumesc :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări