cburlea Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 saluut am o unitate combo cu dvd reader care nu-mi citeste un an dvd (facut in format R- (ce-o mai fi insemnand shia asta!?)) :? pe cel original care-l am il citeste foarte bine!! acum cineva mi-a spus ca depinde shi de culoarea dvd-ului! ca cica sunt lasere care nu citesc dvd-urile, ex mov, shi le citesc pe cele... maro sa zicem(?) la mine asa shi e sunt intr-adevar de culori diferite... vreau sa spun ca atunci cand deschid explorer-ul sau totalcmd imi spune unitate disc inaccesibila!...nu stiu ce sa mai fac :? pease help! merci Link spre comentariu
Tavi Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 sunt dvd-uri +R si -R , scrie clar pe ele , modelele noi de unitati citesc si scriu ambele variante, cele vechi nu toateasa e si la dvd-uri stationare, sunt unele care nu accepta de ex decar -R Link spre comentariu
i0nutzb Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 La începutul dvd-ului pentru userii de rând, au fost destule firme care au încercat să se afirme, drept pentru care au apărut mai multe standarde (dvd+r, dvd-r, parcă şi dvd-ram) fiecare având avantaje şi dezavantaje (nu ştiu care sunt alea.. dar probabil sunt ) în timp însă s-a ajuns la concluzia că e mai practic ca dvd readerele să fie compatibile cu toate standardele, lupta dându-se între writere. astfel, exista dvd?R, dvd+R, dvd-R, ultimul fiind capabil să scrie şi dvd dual layer (max 7.4 Gb pe disc, pe ambele feţe)datorită faptului că mediile dual layer sunt destul de scumpe (un disc ajunge în jur de 500 mii) nu este prea rentabil dacă unitatea este destul de veche, există posibilitatea să nu fie standard compilant, de unde şi problemele :)ps: istoria dvd am băgat-o din ce am mai reţinut din diverse surse. dacă observaţi greşeli, vă rog să ma corectaţi ;) Link spre comentariu
cburlea Postat August 2, 2005 Autor Partajează Postat August 2, 2005 problema e ca il am de 4 zile.. :evil: asta-i necazul.... mi-a zis cineva (de la o firma de calculatoare ca poate fi driver-ul folosit pentru instalarea unitatii... am vazut pe internet modelul respectiv shi la detalii specifica clar ca citeste DVD -R shi DVD +R shi DVD RAM deci ar trebui sa mearga :? e posibil sa fie vorba de firma dvd (discului compact(brandul)? asa mi-au zis aia de la firma de unde am cumparat!multumesc Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 2, 2005 Partajează Postat August 2, 2005 Pai nu-ti face probleme daca nu citeste un anumit DVD , poate nu-i scris bine , incearca mai multe si apoi fa-ti probleme ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum