Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare reglabila

gaby1204

Postări Recomandate

Bobina de 150uH cum a-ti construito ? (Este vorba de schema cu sursa cu LM2576T-ADJG). Am inteles ca se pot recupera din surse de PC-uri si rebobina. Ma puteti ajuta in problema asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

26

• GriRo

20

• bel

8

• cnegrea0

6

Top autori în acest subiect

Torurile din sursele de PC nu sunt de ferita, ci din pulbere de fier+liant, dar totusi merg la schema cu LM2576T-ADJ, practic bobinezi 40 spire cu fi de 0,4 CuEm pe acel tor.

Link spre comentariu

Multumesc celor care m-au ajutat ! Bobina de 150 uH am realizato prin bobinarea pe un tor de pulbere de fier+liant (recuperat dintr-un UPC) a unui conductor de Cu cu diametrul de 1 mm, pana s-a acoperit in intregime torul, apoi fratello a masurato si a bobinat in continuare pana la valoarea de 150 uH (aprox. 20 spire; daca aveti un L-metru este super). Torul are diametrul exterior de 2cm si interior de 1,5 cm. Aseara am probat sursa si functioneaza super, nu am testato si in sarcina. Tensiunea obtinuta: intre 1,35V si 21,45V/2,2Acc. Transformatorul debiteaza 16V/2,2Aca.

Link spre comentariu

Buna dimineata tuturor ! Aseara am testat sursa si in sarcina si merge super ! Urmeaza sa-i pun voltampermetrul digital si sa o bag in carcasa. Inca o data multumiri tuturor celor care mi-au oferit ajutor!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Dupa atata timp, si cateva poze (in partea stanga sunt bornele pentru tensiunea variabila, iar in dreapta pentru tensiunea fixa de 12V/4A):[attachment=0]New WinRAR archive.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări