Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare reglabila

gaby1204

Postări Recomandate

Ventilatorul se leaga la J1, spune si pe site:

J1	GOLDPIN	1x2	FAN_CON - fan connector

Am folosit LCD cu controler HD44780, asa cum scrie si pe site:

compatibility with standard LCDs based on HD44780 controller.

LCD-urile au fost recuperate, dar se gasesc si de cumparat.

Iti recomand sa citesti bine si cu atentie pagina dedicata proiectului. Daca nu te descurci cu engleza, incearca o traducere automata (e nasoala, dar mai buna decat nimic): http://translate.google.com/translate?j ... index.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

26

• GriRo

20

• bel

8

• cnegrea0

6

Top autori în acest subiect

Salut. A comandat un prieten la Adelectrocom mai multe componente printre care si LM-ul meu. Am ajuns la concluzia ca fara o statie de lipit nu prea pot face mare lucru,(desi pistolul de lipit a fost baza)) asa ca am mai inceput 2 proiecte: statie de lipit analogica si statie de lipit digitala. Anunt imediat ce termin unul din proiecte.

Link spre comentariu

Adica reglezi temperatura digital, cu ajutorul unor tach-uri (se pot memora si trei temperaturi presetate de tine, cu afisare pe display sau afisaj cu trei digiti), nu mai faci reglajul din potentiometru.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am ajuns la concluzia ca fara o statie de lipit nu prea pot face mare lucru,(desi pistolul de lipit a fost baza)) .

Am lucrat zeci de ani numai cu ciocanul de lipit...si am facut si nefacute(adica SMD-uri care NU se lipesc cu ciocan/pistol)=>concluzia ta e eronata.Binenteles,trebuie sa te obisnuiesti cu el; in general,omul utilizeaza sculele manuale,iar acestea lucreaza dupa stiinta si indemanarea operatorului si nu invers.Altfel spus,unealta e 15% iar omul restul din realizarea unei cositoriri.Femeile sant predispuse pt lucruri fine(au si maini mai mici,vad mai multe culori si de sute de ani s-au 'specializat' -cusaturi&Co).
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Cate zeci de ani? Eu i-l utilizez de la 12 ani si inca-i super bun. Asa cum zici tu, ai dreptate, dar evolueaza si tehnica ca si toate cele intr-o viata de om si nu numai.

3 .Ma ghindeam,itnr-un timp,la o statie cu ciocan,temperatura fiind culeasa chiar de ciocan. Cum I=f® iar R=f(T) =>I=f(T);inseriezi cu rezistenta de incalzire o rezistenta(0.01 ohmi) si tensiunea culeasa de pe ea e direct proportionala cu temperatura.Pt realizarea acestuia fara abateri majore de temperatura,locasul varfului trebuie facut pt a asigura un cuplaj termic maxim.Mai nou,ideea de baza s-a transformat in cuplarea ciocanului cu statie de aer cald,tot pe aceelasi principiu. Noul slogan e: 'O statie ,mai multe terminale'.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări