ghimpe-- Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Ventilatorul se leaga la J1, spune si pe site: J1 GOLDPIN 1x2 FAN_CON - fan connector Am folosit LCD cu controler HD44780, asa cum scrie si pe site: compatibility with standard LCDs based on HD44780 controller. LCD-urile au fost recuperate, dar se gasesc si de cumparat. Iti recomand sa citesti bine si cu atentie pagina dedicata proiectului. Daca nu te descurci cu engleza, incearca o traducere automata (e nasoala, dar mai buna decat nimic): http://translate.google.com/translate?j ... index.html Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Multumesc. Am citit eu , dar nu prea am inteles. Ma mai documentez. Link spre comentariu
GriRo Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Multumesc pentru ce mi-ai trimis, dar nu am gasit LM-ul. O sa-l mai caut prin Ploiesti.ce-ai facut? l-ai gasit? Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Salut. A comandat un prieten la Adelectrocom mai multe componente printre care si LM-ul meu. Am ajuns la concluzia ca fara o statie de lipit nu prea pot face mare lucru,(desi pistolul de lipit a fost baza)) asa ca am mai inceput 2 proiecte: statie de lipit analogica si statie de lipit digitala. Anunt imediat ce termin unul din proiecte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 nu trebuie neaparat sa raspunzi ce intelegi prin statie de lipit digitala? Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Adica reglezi temperatura digital, cu ajutorul unor tach-uri (se pot memora si trei temperaturi presetate de tine, cu afisare pe display sau afisaj cu trei digiti), nu mai faci reglajul din potentiometru. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Am ajuns la concluzia ca fara o statie de lipit nu prea pot face mare lucru,(desi pistolul de lipit a fost baza)) .Am lucrat zeci de ani numai cu ciocanul de lipit...si am facut si nefacute(adica SMD-uri care NU se lipesc cu ciocan/pistol)=>concluzia ta e eronata.Binenteles,trebuie sa te obisnuiesti cu el; in general,omul utilizeaza sculele manuale,iar acestea lucreaza dupa stiinta si indemanarea operatorului si nu invers.Altfel spus,unealta e 15% iar omul restul din realizarea unei cositoriri.Femeile sant predispuse pt lucruri fine(au si maini mai mici,vad mai multe culori si de sute de ani s-au 'specializat' -cusaturi&Co). Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Cate zeci de ani? Eu i-l utilizez de la 12 ani si inca-i super bun. Asa cum zici tu, ai dreptate, dar evolueaza si tehnica ca si toate cele intr-o viata de om si nu numai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Mai intru o data neintrebat:cred ca tyc dorea sa-ti dea un sfat,,parintesc,, sa nu-ti irosesti viata cu lucruri inutile cand ai atatea lucruri de facut in electronica Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Cate zeci de ani? Eu i-l utilizez de la 12 ani si inca-i super bun. Asa cum zici tu, ai dreptate, dar evolueaza si tehnica ca si toate cele intr-o viata de om si nu numai.3 .Ma ghindeam,itnr-un timp,la o statie cu ciocan,temperatura fiind culeasa chiar de ciocan. Cum I=f® iar R=f(T) =>I=f(T);inseriezi cu rezistenta de incalzire o rezistenta(0.01 ohmi) si tensiunea culeasa de pe ea e direct proportionala cu temperatura.Pt realizarea acestuia fara abateri majore de temperatura,locasul varfului trebuie facut pt a asigura un cuplaj termic maxim.Mai nou,ideea de baza s-a transformat in cuplarea ciocanului cu statie de aer cald,tot pe aceelasi principiu. Noul slogan e: 'O statie ,mai multe terminale'. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 La o tensiune de iesire 20V/2,2A alternativ, pot utiliza puntea 3PM04 sau 3PM4? Nu gasesc datasheet pentru puntea respectiva.Multumiri. Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Or fi 4 diode 3PM4? Ca daca e asa, atunci vad ca ar suporta un curent de pana la 3.5A, 400V. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Multumesc. Este o punte redresoare romaneasca, recuperata dintr-un numarator digital, tot romanesc. Link spre comentariu
GriRo Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 La o tensiune de iesire 20V/2,2A alternativ, pot utiliza puntea 3PM04 sau 3PM4? Nu gasesc datasheet pentru puntea respectiva.Multumiri.vezi, poate gasesti raspuns aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=22142&p=378469&hilit=3PM4#p378469adik 3PM4 = 3A la 400V Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Multumesc. Asa stiam si eu, dar vroiam sa fiu sigur. Am facut o pauza in electronica de cca 5 ani si cand nu mai lucrezi, incerci sa-ti amintesti unele lucruri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum