Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum calculez o incinta acustica pentru un dif de 12'

Vizitator mazy767

Postări Recomandate

Vizitator mazy767

are cineva idee daca pot gasi si unde niste formule sau tabele pentru dimensionat o incinta acustica de fregvente joase pt un difuzor de 12'-100watzi reali?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

14

• notchman

9

• Mircea Bartic

4

• adi_0106

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mazy767

nu am prea multe cunostinte de audio dar....ink nu am diful dar am de gand sa il iau dar nu unul de firma pt k vreau o investitie nu prea mare...am un amplif q filtru specializat de fregvente joase luat de la adelaida-CRAIOVA,...si vreau sa fac o incinta pt un dif de 12'(diametru real) am mai multe tabele dar in fiecare scrie alt cva ,alte date laegate de incinta....si sunt intr-o mare cumpana daca ma putetzi ajuta.....

Link spre comentariu
Vizitator mazy767

dap asa e ...dar intrebam nu sunt calcule..asa in general..pt un dif de 12'?...si oricum dak iau difu nu iau unu de firma,si...dak nu e de firma specificatiile si datele sunt la misto...bine nu il iau nici din bazar dar de la un magazin specializat dar nu de firma....nu exista nici un site cva de incinte si calcule ....?

Link spre comentariu

Citeste pe forum , fati o impresie despre difuzoarele folosite pana acuma pe aicea , (mai nou eurotech 12") , si o sa'ti faci o impresie despre ce si cum ....iar innainte sa cumperi un difuzor , postezi , si daca se cunosc parmetri lui atunci il cumperi ...Fara parametrii unui difuzor poti apela cu incredere la"Mama Omida" si o sa'ti spuna ia sigur dupa un numar de incantatii si uciderea unei gaini , ce incinta trebe sa faci ... :lol: (no offense) , dar fara sa stii parametrii difuzorului , totul se rezuma la ghicite...si atunci poti sa iti faci o cutie dupa cum te taie capul , si un rezonator la fel ....

Link spre comentariu

Ar fi bine ca innainte sa cumperi diful , sa postezi , si poate are cineva parametrii lui , daca nu are nimeni parametrii iti indrepti privirea catre alt difuzor....Dar asa de curiozitate de cati bani dispui pentru diful de sub.?

Link spre comentariu
Vizitator mazy767

pai uite la noi aici e un magazin de electronice si au si o groaza de dif-uri sunt destul de betoon dar nu de firma(beton in sensu k arata bene) si am gasit cateva modele km la 1600 (un milion sase sute mii vechi) stiu k nu e ff bun dar...si mai mult nu asi da pt k qm am zis si mai sus nu vreau o investitzie asa mare,si pe dif asi fi dispus sa dau km 2mil....

Link spre comentariu
Vizitator mazy767

pai ce are dak e de 12"?? pt k desi am amplifu km slabutz poate in timp ai voi da putere q alt amplif...sau cva de genu,,,dar totusi asa q aproximatzie ai idee cam cat de mare e inciinta pt 12',k nu as vrea sa mai imi pun ink un 'sifonier' in casa....?

Link spre comentariu
Vizitator mazy767

ok!....m-ai intrebat daca sigur vreau ca difuzorul sa fie de 12'',pai dc nu,pt ca deocamdata am amplificator cam slabut si poate in timp voi da putere si cu alt amplificator mai puternic.....dar asa cu aproximatie nu ai idee cam cat de mare va fi incinta pt difuzorul de 12'' pt ca nu as vrea sa-mi mai mobilez casa cu unca un ''sifonier'' :lol: ...????

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări