ahegyes Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 am uitat ! pot sa transform un difuzor care e pe 4-8 ohmi gen bm 25250 sa il fac pe 2 ohmi si daca da cum? multumescda, se pote, prin rebobinare. Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Difuzorul are două bobine de 4 ohmi ale căror borne sunt dispuse lateral pentru fiecare bobină, iar în felul ăsta devine extrem de simplu, putând să-l foloseşti fără a umbla la bobine (rebobinare, cum spunea cineva mai sus), în următoarele moduri: - 2 ohmi: conectezi bobinele în paralel, adică borna roşie (plus) de pe o laterală cu borna roşie de pe cealaltă laterală, la fel şi cu bornele negre (minus) şi împreună la amplificator, bineînţeles respectând polarităţile; - 4 ohmi: foloseşti doar una dintre bobine (bornele + şi - de pe una din laterale); - 8 ohmi: se înseriază cele doua bobine, adică borna roşie de la o bobină se conectează cu borna neagră de la cealaltă bobină, iar bornele rămase se conectează la amplificator. În concluzie, se rebobinează??? Dată dracului şi "tecnica" asta... Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Nu stiam ca are 2 infasurari. Difuzoarele cu 2 infasurari sunt facute in acest fel cu scopul de a fi legate la 2 amplificatoare. Acum, bobinele pot fi legate in serie sau paralel pentru a obtine impedante de 8 respectiv 2 ohmi.Legarea unei singure infasurari nu cred ca e foarte sanatoasa. Puterea difuzorului este injumatatita si exista riscul de a prajii difuzorul. Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Si se modifica parametrii in si mai rau, daca lasi o bobia nefolosita Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 De acord, dar la nevoie... Referitor la conectarea celor două bobine la amplificatoare diferite (chiar dacă sunt canalele ale aceluiaş amplificator), poate fi cineva sigur că cele două funcţionează absolut identic, mai ales atunci când eşti începător? Link spre comentariu
Vizitator robertinomarius Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 multumesc ionut_te pt explicatiile antiprost am sa incerc toate variantele sa vad cum se aud si va tin la curent. ms inca odata Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Spor la treabă! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Daca pui doar o bobina nu se intampla nimic in sensul ca nu se arde, insa o sa sune ca un butoi pentru ca se modifica parametrii. Daca vrei sa le pui ambele pe un singur canal al amplificatorului, ai 2 variante:1) Legi bobinele in serie si apoi in paralel (1 fir de la rosu la negru pe fiecare difuzor, iar de pe celelalte 2 terminale iei fire si le impreunezi rosu la rosu, negru la negru de la ambele difuzoare)2) Legi bobinele in paralel si apoi in serie (2 fire de la rosu la rosu, negru la negru pe fiecare difuzor in parte, apoi iei un rosu dintr'un dif si il legi pe negru la celalalt dif, dupa care iei rosu de pe un dif, negru de pe celalalt)In ambele cazuri se va obtine o impendanta de 4 ohmi. Daca n'ai inteles iti fac schema. A, si sa zici si ce casetofon ai. Link spre comentariu
Vizitator robertinomarius Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 http://www.altshop.ro/radio-cd-auto-cu- ... 11873.html cred ca ar fi buna o shema ms Link spre comentariu
massacre122 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 io nu inteleg de ce atatea complicatii pt ca mare bass nu vrei avea la cei 20w.ai nevoie de o statie auto.in fine Link spre comentariu
Vizitator robertinomarius Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 pai ziceai ca ai o statie. zi un pret si ce poate Link spre comentariu
Vizitator Melix Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Am gasit doua difuzoare BM-25250 10" DUAL V.C WOOFER si as vrea sa imi fac o incinta pt fiecare. Nu prea le am cu difuzorele si am nevoie de ajutor. Caracteristicile sunt: max music power: 250 watts impedance: 4&8 ohm frequency response: 40-4500Hz sensitivity: 92dB(1W/M) NEAD MAGNET Unul as vrea sa il pun in masina. Am nevoie de filtru? Daca da ce fel ca nu stiu? Unul il folosesc la pc si am primit incinta cu volumul de 28 Litri Imagini aici: http://postimage.org/gallery/3b58vdxs/ Link spre comentariu
Vizitator Melix Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Ce volum ar trebui sa aiba incinta din masina daca am un radiocd 4*45w? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Pentru masina difuzoarele astea sunt facute sa lucreze "free air", adica cu tot portbagajul drept incinta. Faci o gaura, montezi difuzorul, si atat. Exact cum e cu cele stock. Link spre comentariu
Vizitator Melix Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Problema e ca nu am unde sa fac gaura Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum