Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BM-25250

ionut_te

Postări Recomandate

Vizitator robertinomarius

aaa, difuzoarele alea au 4 borne. parca pot fi folosite si pe 4 ohmi si pe 8 ohmi. si aia cu slp ... eu am dat copy-paste din caracteristicile radio cd-ului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_te

12

• Th3_uN1Qu3

10

• massacre122

4

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Daca au 4 borne cred ca sunt alea de 8" PW-20250 care sunt niste jafuri. BM'urile de 10" si 12" nu am vazut sa aiba 2 bobine. Oricum, pentru radio-CD'ul tau le legi pe 2 ohmi (cele 2 bobine in paralel) ca sa obtii putere maxima.

Link spre comentariu

Daca au 4 borne cred ca sunt alea de 8" PW-20250 care sunt niste jafuri. BM'urile de 10" si 12" nu am vazut sa aiba 2 bobine. Oricum, pentru radio-CD'ul tau le legi pe 2 ohmi (cele 2 bobine in paralel) ca sa obtii putere maxima.

io am bm de 10 cu 2 bobine de 4 ohm deci exista si se aude binisor pt 60 lei bucata
Link spre comentariu

io am bm de 10 cu 2 bobine de 4 ohm deci exista si se aude binisor pt 60 lei bucata

Inseamna ca nu am apucat eu sa vad varianta cu 2. Eu am de 12" cu una singura de 8 ohmi.
Link spre comentariu

În afară de măsurătorile parametrilor T-S, am mai apucat să le ţin cca o oră la 50 Hz şi 20 V (2,5 A), cu bobinele înseriate (deci 8 ohmi), iar la final erau doar călduţe. Noroc cu gaura pentru aerisre din armătură, că se poate accesa partea interioară a bobinei (am reuşit cu degetul mic, bine că nu am rămas înţepenit :rade: ), lucru ce îţi oferă o imagine mai corectă asupra regimului termic al bobonei...

Link spre comentariu

În afară de măsurătorile parametrilor T-S, am mai apucat să le ţin cca o oră la 50 Hz şi 20 V (2,5 A), cu bobinele înseriate (deci 8 ohmi), iar la final erau doar călduţe. Noroc cu gaura pentru aerisre din armătură, că se poate accesa partea interioară a bobinei (am reuşit cu degetul mic, bine că nu am rămas înţepenit :rade: ), lucru ce îţi oferă o imagine mai corectă asupra regimului termic al bobonei...

mamaa!!!! ce teste ciudate au mai inventat profesorii astia ,vorbesc in nestiinta de cauza dar ,nu e deranjant sunetul ala?
Link spre comentariu

Te-ai întrebat cum sună un difuzor de joase, la frecvenţe joase fără incintă? :nas:

Pai la alternativ dintr'un traf... cam bazaie si atat. Apropo, am primit PM'ul dar nu pot da curs invitatiei, sunt ocupat. Oricum nu sunt asa mester in incinte (de obicei fac gafe, pe care le rezolv cu MULT LIPICI). Asa ca vezi poate e altcineva interesat de colaborare la constructie.
Link spre comentariu

A fost alimentat dintr-un amplificator care la intrare avea semnal sinusoidal de 50 Hz dintr-un generator de semnal... Am folosit frecvenţa de 50 de Hz doar pentru măsurători... Mare lucru nu se aude fără incintă... Poate vecinii au simţit mai rău... :nebunrau:

Link spre comentariu

faceti-ma si pe mine sa inteleg. pt aceste difuzoare tre sa fac o incinta? si apoi le leg direct la radiocd cu bobinele inseriate?(adica un fir de la rosu la negru si un fir de la negru la rosu si firele de la radiocd pe oricare din intrari?)am pus si 2 poze

Link spre comentariu

Inseamna ca nu am apucat eu sa vad varianta cu 2. Eu am de 12" cu una singura de 8 ohmi.
acum aveti dovada pai depinde cum vreti sa le legati in 8 sau 2 ohm dar banuiesc ca aveti nevoie de 4 mai bn puneti o singura bobina,acum depinde ce vreti sa faceti woofer sau sa le bagati in spate in gauri.aici e alegerea dvs dar cam aveti nevoie de o statie auto daca vreti sa faceti ceva.si am io una ieftina.
Link spre comentariu

faceti-ma si pe mine sa inteleg. pt aceste difuzoare tre sa fac o incinta? si apoi le leg direct la radiocd cu bobinele inseriate?(adica un fir de la rosu la negru si un fir de la negru la rosu si firele de la radiocd pe oricare din intrari?)am pus si 2 poze

Pai asa ar fi corect sa le faci incinta. Asa ochiometric, pt bagat in masina, o incinta de 35 litri inchisa ajunge pt ambele difuzoare (deci ambele in aceeasi incinta). In casa o sa se auda slab pe o cutie asa mica, dar in masina se compenseaza pt ca masina e spatiu inchis de dimensiuni mici deci o sa se auda bine basul.Daca le legi la radio-CD pune bobinele in paralel (adica leaga intre ele rosu la rosu, negru la negru, si dupa aia iesi cu un singur cablu la radio-CD). Astfel scoti putere maxima din ele, pe 8 ohmi radioul ala nu o sa scoata mare lucru, pe 2 ohmi se aude mai tare. Toate integratele folosite in audio pt masina suporta impedanta de 2 ohmi si ofera puterea maxima pe aceasta.
Link spre comentariu

massacre122 cum sa leg difuzorul pe 2 ohmi daca el e pe 4-8 ohmi? si fa un pret pt statia aiasi pt Th3_uN1Qu3 daca fac incinta aia cum zici tu si leg wooferul pe iesirea de woofer? asta unaa doua problema daca leg ambele difuzoare pe un canal nu il fortez prea tare?(canalul sau iesirea radiocdului)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări