Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BM-25250

ionut_te

Postări Recomandate

Salut!Ca mai tot românul de azi, strâmtorat la buzunar, pentru a-mi construi 2 incinte audio, am achiziţionat 2 bucăţi din mai sus amintitele difuzoare, în ideea că din cele low-cost, ăstea le-am mai văzut puse la lucru şi păreau cât de cât OK comparativ cu altele. Acum, când le-am întors pe toate părţile, înclin să cred că s-ar potrivi în incinte deschise (bass reflex). Poate că cer prea mult, poate că nu meritau efortul de a le măsura cineva parametrii TS, dar există totuşi cineva care s-a jucat mai mult cu petardele astea pentru a mă ajuta în luarea unei decizii privitor la incinta potrivită pentru difuzorul ăsta?P.S. Precizez că am fost conştient de la început că nu sunt mare lucru, dar voiam să-m fac ceva, iar bugetul nu ajută mai mult...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_te

12

• Th3_uN1Qu3

10

• massacre122

4

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Până la urmă, o să încerc chiar eu să-i măsor diseară... Nu sunt foarte optimist, dar să vedem ce-o ieşi! Rezultatele le postez imediat ce le am, indiferent care ar fi ele...

Link spre comentariu

Aşa cum a promis, cu o bună aproximaţie zic eu, iată-i (i-am măsurat cu ambele bobine înseriate):- Re = 7 ohmi- fs = 49 Hz- Qms = 2,59- Qes = 1,71- Qts = 1,03- Vas = 21,07 l- EBP = 25,67Sper să fie de ajutor şi să nu existe erori semnificative (am măsurat de două ori pentru două difuzoare)P.S. La EBP-ul ăsta, consider că incinta potrivită ar fi cea închisă...

Link spre comentariu

Mi se pare cam mult 80 Hz, pentru un difuzor de 25 de cm, oricât ar fi de prost... Frecvenţa asta mi-a rezultat în WinISD cu tot cu cutie închisă de 86 l. Eu le-am ascultat iniţial pe nişte incinte bass reflex făcute la plezneală de către cineva şi sunau binişor...

Link spre comentariu

Mi se pare cam mult 80 Hz, pentru un difuzor de 25 de cm, oricât ar fi de prost... Frecvenţa asta mi-a rezultat în WinISD cu tot cu cutie închisă de 86 l. Eu le-am ascultat iniţial pe nişte incinte bass reflex făcute la plezneală de către cineva şi sunau binişor...

Si mie mi s'a parut mult dar asta e. La fel incinte bas reflex facute la plezneala aveam si eu, le cumparasem de la cineva. Totusi sunt niste difuri de 25 ron bucata, ce vrei de la ele. Alea de 12" sunt mai rasarite, am unul in incinta inchisa de 33l si suna beton (nu coboara sub 40Hz, dar acum 2 ani nu stiam sa masor parametri si nu i'am facut bas reflex). Dar intre 40-100Hz rupe, si nu am mare amplificare pe el, un TDA7294. Cu traf de 400W si conzi de 10000uF. :da Pe astea de 8" le'am descentrat eu cu 60W, sunt niste petarde. Ca woofere de 8" de pe Maica Domnului care suna bine sunt alea de scrie pe ele "Mobile Authority" cica made in usa sau mai bine zis copiate dupa usa. Am un sub in lucru cu asa ceva, diful are o suspensie nesimtit de mare, cursa 3cm lejer, magnet solid. Dezavantajul ar fi ca e de 8 ohmi dar ampliful o sa fie facut special pt el asa ca nu e mare problema. Am si parametri la el daca vrei.
Link spre comentariu

Pe astea de 8" le'am descentrat eu

:nas: BM25250 au 10", nu 8" .
A, gata, stai ca vorbeam de alte difuri. Pe ale mele scria BM PW20-250 si mai sunt vandute si sub marca pro west. Am uitat ca mai zice ceva de PW. :rade: BM'urile alea de 10" stiu ca arata la fel ca alea de 12" doar mai mici. Ar trebui sa fie ok, nu am decat modelul de 12" asa ca nu mai comentez.
Link spre comentariu

Era să cad jos din picioare (noroc că eram tolănit în pat :rade: ) când ai zis că-s 25 RON bucata... Mi-am dat seama că pe undeva s-a strecurat vreo eroare aşa că nu-i bai, toţi suntem oameni. Important după toate astea ar fi ca măsurătorile de mai sus să fie cât de cât ok şi să poată fi de folos cuiva, că e tare aiurea când încerci şi tu să faci ceva în puţinul timp pe care-l ai la dispoziţie şi te loveşti de nişte nimicuri care teoretic ar trebui să fie furnizate de către producător. Părerea mea este că producătorul nu dă aceşti parametri tocmai pentru că reiese că difuzorul ar merge mai bine în incintă închisă, ori el mizând pe naivitatea amatorilor de bubuieli in maşină care de obicei dau banii fără să se uite numai să le zăngăne toate tablele, îl recomandă din start pentru subwoofwere auto... Într-adevăr, pe partea de medii nu stă prea bine, dar se poate rezolva cu nişte medii mai răsărite.

Link spre comentariu

Sunt 2 motive pt care producatorul nu da parametrii: 1 la mana ca altfel ar fi mai scumpe, si 2 la mana pt ca la chinezarii exista o toleranta destul de mare intre loturi. Parca 60 ron e cel de 10" nu? Ca pe cel de 12" l'am vazut la 80 la Bos. Eu dadusem 120 cand l'am luat dar il am de aproape 3 ani.

Link spre comentariu

De acord cu tine şi de data asta! Dar am văzut şi la Blue Tech un difuzor tot de 25 de cm, care zic ei că face parte din gama lor profesională, un pic mai ieftin decât ăsta (care cam pe unde spuneai tu se învârte cu preţul), şi care are parametrii daţi... Cred că ăla este printre puţinele (dacă nu singurul) din gama chinezăriilor low cost care are parametrii daţi...

Link spre comentariu
Vizitator robertinomarius

am si eu 2 difuzoare d'astea si vreau sa le pu pe masina pe un radio cd clasic (4x50 Impedanta:4 ohm Raport semnal/zgomot (dB):98 dB Terminale ieşire linie (pereche)Ieşire subwoofer cu controlul nivelului/frecvenţei ). intrebarea mea e ce sa pun intre radiocd si boxe(?amplificator, filtru?), nu prea sunt cunoscator. multumesc :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator robertinomarius

cu puntea de rigoare facuta, nu? ideea e ca am incercat si nu prea faceau zgomot. inteleg ca sunt pt bas dar parca nu isi faceau treaba. ms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări