Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie Cobra 66 LTD

Vizitator danutSZY

Postări Recomandate

Vizitator ferry

Da se poate modifica, daca ai vreun prieten radioamator care se pricepe atunci ar putea sa modifice,in general trebuie introdus un circuit integrat de tipul mc3359 sau mc3361,cateva rezistente si piese pe un mic circuit imprimat cat o cutie de chibrit si ai receptia rezolvata. La emisie e un pic mai altfel trebuie scos un transformator din final care face modulatia am si introduse cateva piese . Daca te intereseaza pot face rost de schema ,dar ti-am zis nu cred ca tu poti face . E migaleala multa,chiar si eu cand am modificat mai demult un cb de am am facut utilizind un vechi circuit imprimat dindtr-un telefon fara fir care mergea pe 40si ceva de mhz si am taiat din circuitul imprimat bucata aia unde era mc3359 si demodulatorul ca era un receptor pe fm gata realizat .SI uite asa am facut repede din am -fm. Asta se cheama lucru de neam prost. :rade: .Dar repet sa faci cablajul de la zero si sa cumperi toate piesele ....??? nu stiu ...eu doar am vrut sa arat o varianta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

6

• yo9how

5

• yo3ihg

3

• Yo4You

2

Top autori în acest subiect

Vizitator danutSZY

si ca pret aproximativ cu modificarea asta cam unde as ajunge???

Acum cateva minute am gasit pe un site de vanzare statie portabila gen walki-talki care are si un adaptor pentru antena exterioare....e mai practica ca o pot folosi oriunde si nu sunt constrans sa o folosesc doar in masina....intrebarea e daca as cumpara asa ceva si cu un adaptor pentru antena externa egalez ca si putere de emisie-receptie o statie fixa de masina?

http://www.okazii.ro/catalog/40491170/STATIE-RADIO-CB-PORTABILA-MIDLAND-ALAN-42-80-CANALE.html#galerie

Link spre comentariu

Buna seara

In general, cu foarte putine exceptii, nu se merita modificarea unei statii din am in fm asta tinand cont de multitudinea de statii ce se gasesc pe piata si mai ales de pretul lor. Puteti achizitiona linistit statia Alan 42, este o statie buna. Legat de adaptorul de antena, majoritatea statiilor portabile au conectorul de antena de tip BNC; ptr a conecta antena, care are o mufa PL 259. dvs va trebuie un adaptor BNC/PL259 care se gaseste si nu este deloc scump.

Legat de statiile portabile va puteti uita putin si aici http://www.mondoplast.ro./Statii-Radio- ... g_radio-24 , ma refer la Intek 520.

Standardul pentru statiile CB este de 4W AM/FM chiar daca unii producatori au scos pe piata si statii cu puteri mai mari.... deci o statie portabila nu este cu nimic mai prejos decat una mobila sau stationara din punct de vedere al puterii. Partea slaba a lor este antena cu care vin din fabrica dar daca o puneti pe o antena exterioara nu mai are rost sa vorbim despre ea

Link spre comentariu
Vizitator danutSZY

in ce sens e mai sensibila si la ce va referiti cand spune-ti ca pot aparea intermodulatii??in link-ul postat de mine mai sus de pe okazi.ro scria ca are 80 canale, dar in manual zice ca are 40???

Link spre comentariu

O statie portabila, idiferent de banda: CB, VHF, UHF pare si uneori chiar este mai sensibila decat una mobila, stationara, dearece ea este facuta sa lucreze pe o antena mult scurtata ( in cb antena de la Alan 42 are max 15cm fata de o antena care la lamda/4 are 2.75m, cea mai des utilizata), apoi mai este vorba de filtrele de banda diferite, primul mixer, etc... deci ca si concluzie, statiile portabile sunt mai sensibile si atunci cand sunt puse pe antene exterioare sunt posibile intermodulatiile... depinde si de cat de mult trafic exista in zona in care va fi folosita. Fara a intra in multe detalii, alegerea unei statii portabile ptr masina este o alegere buna, mai ales daca aveti prbleme cu modul de amplasare la bordul masinii...avantajele sunt mai mari si mai multe decat dezavantajele ( cred ca aceeasi statie va fi folosita si in masina si in apartament si atunci decat sa stati sa scoateti de fiecare data statia mobila din bord si sa o luati in casa, mai bine o portabila gen Alan sau Intek)O seara placuta tuturorCatalin

Link spre comentariu
Vizitator danutSZY

da ......asta e si motivul pentru care as alege una portabila, pentru ca nu as lasa-o peste noapte in masina deoarece tentatia e mare pentru hoti de masini(nu las nimic la vedere in masina peste noapte), nu am stiut pana azi ca o statie portabila se poate adapta la o antena exterioara si poate fi folosita si in masina, in apartament nu cred ca as folosi-o asa de mult dar ma avantajeaza daca plec intr-o drumetie pe jos o pot tine la mine si sa o folosesc.

Ar mai fi o intrebare: - care ar fi mai buna alegere dintre aceste doua marci: Midland Alan sau Intek, m-ar interesa mai mult puterea, distanta de emisie-receptie, si mai stiu eu ce cifre mai apar acolo, nu ma stiu prea bine in domeniul acesta, pot spune ca sunt strain complet la capitolul de radioamatorism. Deci in concluzie daca vreti sa ma ajutati va rog frumos sa aleg dintre acesti doi producatori. Atasez modelele mai jos. Acum stiu ca Intek-urile sunt aproape la jumatate de pret fata de Midland Alan 42, dar sunt si mai performante?

1 Midland Alan 42 http://www.okazii.ro/catalog/40491170/STATIE-RADIO-CB-PORTABILA-MIDLAND-ALAN-42-80-CANALE.html#galerie

2 INTEK - H-520 http://www.mondoplast.ro/Statie-Radio-CB27-INTEK-H-520-pg_ft-2773

3 INTEK - H-512 http://www.mondoplast.ro./Statie-Radio-Portabila-CB27-INTEK-H-512-pg_ft-3868

Va multumesc tuturor pentru amabilitatea timpul si rabdarea de care a-ti dat toti dovada prin raspunsul la intrebarile mele.!!!!!! :aplauze

Link spre comentariu

Alegerea unei statii implicca si o oarecare doza de subiectivism, mai ales intre doua modele asa de apropiate ca si caracteristici, cel putin pe hartie: ma refer la Alan42 si Intek520. Din specificatiile tehnice, alan-ul are un plus de sensibilitate la receptie, dar.... Daca diferenta de bani intre cele 2 modele nu este un impediment Alan 42 ar fi o alegere potrivita, mai ales deoarece am vazut ca este livrata cu adaptor pentru alimentarea de la mufa de bricheta, Intek-ul nu stiu cum vine din magazin.. Nu mai stati pe ganduri si achizitionati oricare din cele doua modele, alegerea va fi buna.... stiti cum este, fiecare isi lauda jucaria pe care o are... eu mentionez ca nu am nici una din cele doua statii, deci postul meu sa fie luat ca o parere personala si atat.O zi cat mai frumoasa

Link spre comentariu

eu am avut intek h520 si am fost multumit, are in pachet si adaptor auto, are in plus fata de alan functia ESP (procesor de voce care imbunatateste putin modulatia, parca mergea si la rx si la tx), la alan platesti mai mult firma, parerea mea.

Link spre comentariu

Buna ziua. Domnilor, vad ca isi dau cu parerea si doi radioamatori. Sunt convins ca au observat ca tranzistorul final RF trebuie racit la emisie. Daca ati fi avut posibilitatea ati fi observat ca unele statii au Trz. final montat chiar pe carcasa metalica a statiei. Unele statii au chiar atasate radiatoare exterioare. De ce ? Nu cumva pentru disiparea enerhiei termice a trz. final ? Cum credeti dumneavoastra ca va disipa energia termica un final dintr-o statie cat o un pachet de tigari ? Si am mai vazut o postare, cum crede userul danutSZY ca o statie ieftina este si performanta ? Pentru ca vad ca este vorba de montare pe autoturisme, intreb si eu . Oare amvelopele Victoria sunt mai buna ca GoodYear pentru ca sunt mai ieftine. Ha. Domnilor, pentru auto, cumparati statii auto, cu antene auto, caci intreg ansamblu este "rumegat" de zeci de ingineri pentru a ajunge la o solutie optima. Daca va permite buzunarul, cumparati o statie serioasa, daca nu sunt si statii care costa 2.000.000 cu tot cu antena. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Sigur "colega" acela baga 10-25W cu amplificator de emisie in antena ca duce.De aceea il auzeai.Au descoperit baietii demult cum sa se faca auziti.Nu cred ca era propagare.Eu, cu o portabila(midland,alan 95), de abia ii auzeam pe cei din port constanta in eforie sud.Rusii, bulgarii si italienii baga ca nebunii in antena.In aceeasi locatie era o aglomeratie de vorbitori de limbi slave.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator danutSZY

.......sunt bulversat total......vineri 28 mai sa deschis si in arad dedeman.....am fost si am vazut alan 42, dupa care am plecat la mondoplast sa vad si intek h520, am zis...gata azi i-mi cumpar alan sau intek.....toate bune si frumoase pana cand am ajuns la mondoplast si domnul ma dat peste cap tot elanul de a cumpara o portabila.Tipul care era la magazin a spus ca portabilele sunt mai mult de fite, ca nu bat ca si o mobila chiar daca pun o antena buna exterioara si ca daca vreau o statie utila mai bine as lua intek M490, M100 sau M120, mai spunea chiar daca as lua antena exterioara o portabila nu bate mai mult de 2-4 km....si uite asa am plecat fara statie din magazin.Va rog sa ma lamuriti in privinta asta, chiar asa sa fie diferanta dintre o portabila si o mobila, chiar asa de putin sa bata o portabila(conectatala o antena exterioara) fata de o mobila.Eu sincer m-am indragostit de alan 42 la prima vedere, dar ma dat toata gandirea si increderea peste cap tipul de la mondoplast in privinta portabilelor.

Link spre comentariu

Salut,In principiu nici eu nu sunt adeptul portabilelor. Nu ma intrebati de ce, nu stiu. Poate e doar o idee preconceputa. Prefer sa am in masina o statie mobila. Eu unul sunt partizanul statiilor mai vechi, robuste si sensibile. Momentan utilizez un SuperStar 3300 cu 400 canale (nu-mi spuneti ca sunt ilegale, etc, toata lumea le foloseste mai ales la DX), Sau President Valery. Le-am cumparat de pe Ebay.fr la pretul de aprox. 30 euro. Avantajul mobilelor este ca le poti modifica destul de usor in sensul de a inlocui tranzistorul final cu un IRF510 si se obtin 10-15W putere de emisie. Nu am avut niciodata o portabila sa pot compara sensibilitatile, dar va pot spune ca President Valery are o sensibilitate foarte buna, mult mai buna decat Jopix Omega de exemplu.Concluzie:1. Sunt adeptul mobilelor si nu al portabilelor2. Nu as da niciodata banii pe o statie noua, decat eventual pe o statie de exceptie AM/FM/SSB si 400 canale, ceea ce nu e cazul pocnitorilor de prin magazinele actuale.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator danutSZY

azi pana la urma am luat Alan 42 multi din dedeman la 559 RON....nu as fi cumparat-o azi ca mai i-mi trebuiau vreo 250ron dar m-am imprumutat si am luat-o azi ca am auzit la TV ca au crescut nebuni astia de la guvern TVA-ul de la 19 la 24% si se va scumpi si ea in curand si decat sa dau cu 100 ron in plus la guvern mai bine m-am imprumutat si am luat-o azi cat mai e la pret vechi.Am facut proba in masina cu antena exterioara si sunt multumit de ea pana acum si sper ca asa voi fi si in continuare, de auzit se aude foarte bine si sunt auzit si eu bine....as da doua exemple:1- am vorbit cu un sofer care era in parcare la petrom catre vama nadlac....cei ce sunt din arad e petromul dupa carrefour, iar eu eram in cartierul vlaicu pe predeal....l-am auzit si ma auzit foarte bine...el avea un intek 400 sau 490...ceva de genu, nu mai retin exact ce model si era pe 4W asa a spus el...as spune ca distanta e de vreo 9-12 km cu aproximatie.2- eu tot din acel loc am vorbit cu cineva tot de pe tir si era in micalaca zona 300 langa bila.....asta inseamna blocuri intre noi si ma auzea foarte bine si eram si eu auzit la fel de bine....as face o paranteza: am mai vorbit cu cineva care avea un prezident jackson si emitea cu 40W.....il auzeam de parca era la doi metri langa mine.....si o inceput imediat si alti sa-l intrebe ce scula are ca erau toti uimiti ce bine si clar emite.In principiu sunt multumit de alegerea facuta.....acum mai trebuie sa reglez antena cu un reflectometru si sa cumpar acumulatori.o intrebare.....daca o alimentez cu bateri alcaline le pun in compartimentul cu sase locuri iar daca folosesc bateri reincarcabile le montez in compartimentul cu opt locuri?....iar cand incarc acumulatori deconectez compartimentul in care vin acumulatori de statia propriuzisa??

Link spre comentariu
Vizitator danibo

nu nu trebuie sa deconectezi acumulatorii in timp ce se incarca . eu folosesc alan 42 de vreo 3 luni in spania cu antena MIDLAN D18244M si sunt multumit . drumuri bune !!! :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator danutSZY

....o intrebare....

-am in dotare antena cu talpa magnetica si cablu de 4 metri, sunt nevoit de fiecare data cand montez antena pe masina sa sa aranjez si cablul pana la statie si aici pierd mult timp si m-am gandit ca sa tai cablul de 4metri astfel: 3metri de la mufa care vine in statie, mascat frumos pe sub presuri din fata pana in spatele masini si care va ramane permanent in masina......mai ramane un metru de cablu care duce la talpa magnetica, aici o sa pun o mufa mama care se va lega la o mufa tata de cablul de 3 metri care este in permanenta in masina.....astfel ma scuteste de atatea aranjari de cabluri care nu de fiecare data i-mi iese un lucru bun....intrebarea mea ar fi dauneaza cu ceva lucrarea din punct de vedere al performantei in transmitere si in receptie?????

..................pot folosi o mufa de cablu TV ????.....sau neaparat sa pun mufa cum este la toate antenele CB de masina.....??

Va rog mult daca i-mi sugerati o anume mufa sa-mi pune-ti si o poza sau un link atasat sa stiu cum arata(nu ma prea pricep cum se numesc sau cum arata toate mufele)

Atasez si un mic desen mai jos in caz ca nu m-am facut bine intales de toata lumea.

Va multumesc!!!!!

http://img685.imageshack.us/img685/3496/41807092.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări