Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ep 7300a modificaree

Vizitator romeo91

Postări Recomandate

Vizitator romeo91

hristos a inviat!..as vrea o parere sa modific un amp ev7300a...sa ii pun o amplificare mai mare..si condesatorii ma gandesc...as putea scoate de la 300w 4 ohm.. 450-500w 4 ohm??stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

5

• Dj_Dog

1

• djlove

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

m-a sa propus ca ar merge si pe finalii de acum.doar alimentarea, si condesatorii sa fie schimbati...si racirea ii fff buna.

Atunci nu mai sta pe ganduri si apucate de treaba. Cand termini lucrarea pune si ceva poze sa vedem si noi ce ai realizat.Mult succes!
Link spre comentariu

Se poate , dar trebuie sa faci mari modificari.....EV7300 are schema asemanatoare cu QSC USA1310 , si lasa-l pe meserias sa hotarasca ! Probabil ca marirea puterii ar trebui facut cam ca la seria QSC RMX2400 , cu surse comutate !

Link spre comentariu

Cu finalii 4 perechi in capsula TO3 ( MJ 15024+MJ15025 ) , la +/- 53 V sursa mica si +/-106 V sursa mare ( in sarcina ) poti obtine realistic vorbind , cam 850W / 4 ohmi si cam 500W / 8 ohmi pe fiecare canal in parte , cu un trafo retea minim de 2500 VA .......dar cu racire suficienta , practic inca un ventilator de 120x120 , identic cu cel pe cate l-a montat EV.......nu uita de softstart , la trafo asa mare si electrolitici multi si mari !

Link spre comentariu

Din pacate , orice sfat vei primi nu-ti va fi de prea mare folos......va trebui sa inveti electronica ....pe paine , transformarea este complexa si implica reglaje , aparate pentru calibrare , modificari constructive la carcasa amplificatorului , un trasformator scump si foarte greu , care trebuie si el inghesuit in acea caracasa.......mai gandeste-te , cam prea multe variabile nu crezi ? Daca doresti un rezultat serios , studiaza schemele de la QSC USA 1310 , care este aproape identica cu EV 7300A , si QSC RMX 2400 , care este diferita prin faptul ca are doua module care comuta tensiunea de alimentare , pentru marirea puterii , a randamentului , si ajuta la disipatia caldurii.......per total creste si fiabilitatea .Ai grija ca urmeaza sa te joci cu tensiuni si curenti mari , iar finalii de calitate sunt greu de gasit si cam scumpi ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Trafo are doar 630 VA cu tole E+I evident subdimensionat , cam la limita termica pentru functionare continua 2x 4 ohmi.....noroc ca e racit fortat , face parte din gama de amplif pentru aplicatii industriale , gen radioficare gari , supermarketuri , ceva nepretentios calitativ , nu are limiter incorporat , subsonic , nimic ! Daca il tii in rosu , bronzeaza difuzoarele , rupe filtre , e greu de folosit ! Doar iti cunosti marfa , nu vreau sa ti-o laud eu !

Link spre comentariu
Vizitator romeo91

sincer io nu am avut probleme cu el. asta chear nu am stiut, oricum vreau sa ii pun un traf undeva in jur de vreo 2500 va, apropo am gasit trafu lui are 720va, oricum electronistul a zis ca vor tine componentele.ms oricum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări