notchman Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 Am facut rost 8) , de un "tub bass" pe care din greseala si neatentie , fostul propretar la scapat pe scari , si a facut o gaura in iel de vre'o 15 cm , ..noroc ca era mochetat , si nu a sarit bucata .., ...materialul din care este facut este carton presat :shock: :shock: .Tubul daca este raparat ar mai putea fi refolosit, bineinteles o sa recalculez volumul interior si frecventa de rezonanta , care pentru volumul dat o sa fie pe undeva pe la : fb=45hz, cu un spl mai modest , dar asta'i treaba cu "tuburile"Dar intrebarea este : ce solutie este mai buna pentru a'l repara si rigidiza ? clei de oase, aracet ?O sa incerc sa'l mai tapetez pe interior cu hartie si aracet , pentru a mai creste grosimea cu 0,5cm , dar ma gandeam ca ar fi bine ca la exterior sa mai dau una doua maini cu clei de oase.....bineinteles dupa ce dau mocheta jos.... :oops: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 punei petece pe interior si exterior din carton gros lipit cu aracet sau bison sau poxipol de hartie Link spre comentariu
notchman Postat August 1, 2005 Autor Partajează Postat August 1, 2005 Cred ca o sa tapetez pe interior cateva straturi de material folosit in confectionarea jaluzelelor verticale :shock: (o tesatura) cu aracet de tamplarie, iar pe exterior 2,3 maini cu clei de oase....dupa care relipesc mocheta cu prenandez ....... :wink: Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat August 1, 2005 Partajează Postat August 1, 2005 zi-mi si mie daca poti care-i treaba cu SPL-ul pentru ca vreau sa-mi cumpar un tub de bass si vreau parerea ta despre tipul asta de incinta....mai exact care-i treaba cu frecventa de rezonanta si SPL-ul...10x Link spre comentariu
notchman Postat August 2, 2005 Autor Partajează Postat August 2, 2005 SPL'ul reprezinta eficienta incintei pentru o gama de frecvente , la aceeasi putere aplicata difului, adica unele incinte echipate cu acelasi tip de dif, "suna mai tare " la aceeasi putere debitata de amplificator ......In primul rand trebuiesc cunoscuti parametri difului , si dimensiunile incintei alese , la un tub de bas cumparat din comert singurul lucru pe care'l poti face este sa recalculezi dimensiunile rezonatorului, in functie de dif, si frecventa de rezonanta optima a tubului.... Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat August 2, 2005 Partajează Postat August 2, 2005 notchman ai mai putea pune un inel din mdf daca ai gasi ca sa rigidizezi tubu pe dinauntru; chiar? avem mdf in calarasi? :roll: Link spre comentariu
notchman Postat August 2, 2005 Autor Partajează Postat August 2, 2005 Cu tubul am rezolvat'o.Am dat la exterior 3 "maini" cu lac pentru parchet, la interior 3 "maini" cu sprit/chit auto, introdus 2 inele de rigidizare din pal de 18, captusit cu vatelina pe interior , si alte mici chitibusuri , remochetat, si arata ca unul nou , mult mai rigid si cu o acustica mult mai buna.....Acuma cand o sa'l echipez cu un dif de 12" o sa recalculez bineinteles rezonatorul , si asta e....Avem si , pal , si mdf, si tot ce vrei in Calarasi , foaia de pal 18mm, este 330mii lei vechi. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat August 2, 2005 Partajează Postat August 2, 2005 pai frecventa de rezonanta optima a tubului cum o calculez ???in functie de cine ??te intreb asta pentru ca eu am un Difuzor de subwoofer Infinity la care am cumparat un tub gata facut. si as vrea sa stiu daca pot sa fac mici modificari pentru a-l "acorda" mai bine... P.S. cunosc toti parametrii difuzorului... Link spre comentariu
notchman Postat August 3, 2005 Autor Partajează Postat August 3, 2005 Da'mi diametru interior al tubului , lungimea , parametrii difului, si ce diametru si lungime are rezonatorul acuma.Eventual poti da si mp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum