Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

voltmetru

raveru

Postări Recomandate

• 8 luni mai târziu...
Vizitator ener

Am facut si eu un voltmetru dupa schema atasata(am intors-o ca sa mearga atasata),cu urmatoarele modificari:

-am renuntat la ICL7660 deoarece am sursa diferentiala si numai era problema tensiunii negative.

-pe langa integrat am renuntat si la cele 2 condensatoare cel de 4,7uF si cel de 1uF.

Alimentarea o fac separat prin 2 stabilizatoare 7805 si 7905.

Cum alimentez ramane apris "-1",si numai clipeste numai face nimic.Degeaba mai scurcircuitez intrarile HI/LOW/COM fiindca nu face nimic.

A mai facut cineva dupa schema asta? Nu mi se pare in regula una arata in schema electrica si alta pe cablajul proiectat,in sensul ca intrarile 30 si 31 apar pe schema electrica iar pe cablaj sunt neconectate.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ener, am realizat mai multe voltmetre si ampermetre cu icl 7107 si 7106 varianta LCD, nu am avut probleme,asa cum iti apare tie ,am patit odata dar era defect integratul, sper sa nu fi si tu in cauza, si vezi ca sunt mai multe scheme,care nu functioneaza, nu sunt sigur ca nu am analizat bine schema ta (si nici nu se vede bine) dar stiu ca era una in tehnium care avea greseli,schema pe care o atasez, merge 200% ,am realizat-o poate in mai bine de 10 exemplare si nu am avut probleme, daca nu se intelege bine schema am sa caut schemele si cablajul si am sa le postez , compara schema de la mine cu a ta si vezi daca este bine, daca e aceasi inseamna ca ai gresit ceva la cablaj ori integratul defect,dar verifica inca o data cablajul, poate iti scapa ceva, cauta pe datasheet-ul de la icl pe google si gasesti acolo schema corecta de aplicare,bafta,

Link spre comentariu
Vizitator ener

Salut,am facut pana la urma dupa schema postata de tine,e simpla,piese putine,totul e OK si a mers din prima,chiar cu integratul folosit cu schema din tehnium(nr 2 din 2000 parca),pe care nu o recomand,una scrie pe schema electrica si alta apare pe cablajul imprimat :bataie ,mi-am facut multi nervi cu ea.

Asa arata voltmetrul meu:

Posted Image

Multumesc celor care mi-au recomandat aceasta schema.

La multi ani si un an nou fericit la toata lumea!!! :101

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări