Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa LAPTOP Toshiba, probleme amplificatoare sunet

Vizitator gdon2050

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator gdon2050

tyc, nu cred ca solutia e neaparat buna cu sursa liniara... problema e o simpla bucla de masa.Alimentatorul laptopului are impamantare, iar masa iesirii e legata la impamantare. Cum cablul care vine de la alimentator la laptop are o rezistenta nenula apare o cadere de tensiune pe el dependenta de curentul consumat de laptop. Amplificatorul are si el masa, respectiv masa intrarii care e legata la impamantare. Dar cum prin acel fir nu circula curent poti considera ca masa amplificatorului este perfect impamantarea. Deci, in momentul in care vei conecta si cablul audio iti apare o bucla de masa(impanantare priza - alimentator laptop - fir pana la laptop* - toata masa in laptop* - masa cablului audio - impamantare amplificator - cablu amplificator pana la impamantare priza). Dupa cum vezi este o bucla, iar pe segmentele cu * ai curent mare ceea ce inseamna cadere de tensiune, cadere de tensiune care se aduna la semnalul audio. Deci solutia cea mai buna este sa intrerupi aceasta bucla undeva, cel mai bine fiind sa nu mai conectezi si impamantarea laptopului la impamantarea amplificatorului. Eu in general aleg sa nu mai conectez masa amplificatorului la impamantare. zgomotul pe care il auzi este relativ neuniform pentru ca este o compunere intre multitudinea de semnale datorate multelor surse in comutatie din laptop.

Am rezolvat-o, problema era bucla de masa... Am facut un prelungitor fara impamantare si acum e totul ok. Multumesc mult de ajutor si pareri...Thread Closed...
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator Eclipsse

Apropo de acelas subiect.Am un prelungitor de la care se alimenteaza o plasma un surround system si un receiver Digi.Daca alimentez laptopul de la acel prelungitor si cuplez iesirea audio la sistem apare brum.daca scot alimentarea si-l las pe baterie dispare brumul.Problema este ca daca-l cuplez cu alimentarea pe alta priza nu mai apare brum.E valabil si ptr receiverul Digi.Faza este ca Digi nu are conector ptr impamantare e stecar simplu ,iar in ceea ce priveste buclele pe impamantare ,mentionez ca am scos firele de la impamantare si face la fel.Unde naiba sa fie problema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări