78ATI Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Buna seara,Am pus semnul intrebarii, deoarece ma intereseaza daca cumva cunoasteti existenta pe piata a unor intreruptoare pentru apartament ce au incorporate in ele functia dimmer. Mai precis doresc in momentul in care actionez butonul pentru a aprinde becurile acestea se se aprinda de la 0 la Max intr-un interval sa zicem 1-2 secunde. iar in cazul stingerii la fel de la Max la 0.Un link spre producator sau comerciant este foarte apreciat. Iar daca nu putem incerca si solutii diy, insa as dorii ceva "cu garantie" mai ales in securitate functionarii.Va multumesc, si va doresc sarbatori pascale frumoase alaturi de cei dragi! Link spre comentariu
bassbox Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Incearca un soft-starter pentru motoare trifazate,unele se pot folosi si in monofazat.Singura problema,se pun pe sine DIN deci nu intra in doza de perete. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Eu am vazut dimmere prin telecomanda radio care se pun in doza(nu aia de la intrerupator pentru ca au nevoie de ambele fire de alimentare) si care au functie de soft start. Mai sunt si dimmere prin telecomanda IR care merg direct in doza de intrerupator, dar alea nu stiu daca au soft start sau nu.Singur iti poti face, sunt solutii pe net, google ti le gaseste, dar la capitolul securitate nu stiu cat de bine stai. Depinde cat de bine il faci. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Eu am cumparat acum vreo 4-5 ani, 2 "chestii" produse de "Gecad SRL" parca, cu gabarit de montare in doza de aparat, alimentate in serie cu becul (ca dimmerele clasice, cu potentiometru). Acestea au un senzor de atingere, care la o atingere "scurta" (totusi de minim 0,5 sec.) aprind (sau sting daca e aprins) becul, cu un soft start, dar destul de rapid (cam 1 secunda sau chiar mai putin). In plus, la mentinerea contactului, se trece prin 10 nivele de iluminare, de la un minim pana la maxim, ramanand memorat nivelul din momentul intreruperii contactului. (Eu am inlocuit astfel vechile dimmere cu potentiometru, la care cedasera, prin frecare, pistele de contact a potentiometrelor; nu se mai gasesc potentiometre pentru inlocuit doar aceste componente, cumpararea unui alt dimmer - in jur de 15 lei - rezolva doar temporar problema, asa ca am preferat sa dau 40 de lei/buc pe chestiile alea. Recent, unul din becuri (la dorinta doamnei am lampi cu halogen, care se ard prea des pe intrerupatoare simple - de la socul de aprindere - dar rezista cu anii pe dimmer!) s-a ars (de fapt fusese schimbat de o zi si nu prea facea contact in soclu, si cu lampa aprinsa a facut scurt la miscarea lui in soclu). Rezultat, triacul a crapat. Prima incercare a fost sa cumpar alt dispozitiv, insa magazinul nu mai comercializa...Am reusit sa repar dispozitivul (norocul meu ca am reusit sa inghesui un triac de 6 amperi in locul celui de 4, original, si rezistenta de grila, arsa, dar restul a scapat (tranzistorul care amplifica semnalul de la microcontrolerul, parca Atmel, a protejat si rezistat la soc...)Probabil, (daca aveti noroc sa gasiti asa ceva pe la comersantii de echipamente), veti gasi ceva de import, la un pret de 2-5 ori mai mare...Succes! Link spre comentariu
Vizitator claub79 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Are MerlinGerin exact ce vrei : la o apasare aprinde becu de la 0 la ca e reglat, la urmatoarea apasare il stinge tot treptata de la cat e reglat la 0, daca tii apasat lung se regleaza pragul maxim de iluminare. Pret pe undeva pe la 200 ron fara TVA, dar asta depinde si de unde il cumperi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum