Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

doi basi cu hp15w

Vizitator rekynutz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionescu liviu

2

• paul14

1

• Th3_uN1Qu3

1

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

daca am 2 basi cu hp15w pusi in paralel pe un canal care scoate 600 w in 4 ohmi , ar rezista o noapte intreaga cu volumul la 70%? ms

Daca ai semnal distorsionat si/sau prea puternic nu rezista nici cu volumul la 50% :da . Depinde de mai multi factori, nu doar de putere. Nu totul se rezuma la wati. Teoretic eu cred ca rezista, practic depinde... E bine sa faci experimente sa vezi cum se comporta, pt un incepator cel mai usor lucru e sa faca experimente la diferite puteri si sa mai opresti dn cand in cand subul si sa pui mana pe conul difuzorului, daca e caldut nu prea e bine, ba chiar daca e cald deja miroase a ars si nu e bine... Dar depinde si de difuzor, eu nu am avut hp. Oricum eu din expereinta mea de criminal ce sunt am observat ca daca e cald si miroase a ars va rezista asa toata noaptea oricum :ras: Poate nici difuzorul nu are o racire destul de eficienta. Nici eu nu sunt expert, dar stiu sigur ca poti sa experimentezi singur, depinde si de vecini :rade: . Daca nu iti raspunde nimeni ăe forum.... si chiar de ti-ar raspunde tot forumul, tot nu te ajuta cu mult, ca nu stim noi ce amplificator ai tu, de unde dai semnal audio, daca or sa cante rock, manele etcPS Stai putin sa calculez cat vine 70 la suta din 600 :rade:
Link spre comentariu
Vizitator rekynutz

vreau sa precizez faptul ca pana la peste 75% amplificatorul nu intra in distorsiuni , deci la 70% are semnal curat , ledul de clip se aprinde undeva la 75 , 80%, depinde de piesa care o pui, nu o sa fie rock , dar o sa fie din plin house si dance, deci o sa intre un bas puternic in difuzoare, am avut numai un bas cu hp si la vol de 60 % rezista fara probleme in 8 ohmi, iar in 8ohmi amplifu scoate 400 w rms, si hp are numai 200w, si inca ceva , am auzit, dar nu sunt sigur , zicea cineva ca un amplif are data puterea maxima pana la limita distorsiunilor, deci undeva in jur de 75%, nu stiu ce sa zic.

Link spre comentariu
Vizitator rekynutz

vreau sa precizez faptul ca pana la peste 75% amplificatorul nu intra in distorsiuni , deci la 70% are semnal curat , ledul de clip se aprinde undeva la 75 , 80%, depinde de piesa care o pui, nu o sa fie rock , dar o sa fie din plin house si dance, deci o sa intre un bas puternic in difuzoare, am avut numai un bas cu hp si la vol de 60 % rezista fara probleme in 8 ohmi, iar in 8ohmi amplifu scoate 400 w rms, si hp are numai 200w, si inca ceva , am auzit, dar nu sunt sigur , zicea cineva ca un amplif are data puterea maxima pana la limita distorsiunilor, deci undeva in jur de 75%, nu stiu ce sa zic.

, inca ceva, semnalul vine din pc, iar vol este reglat la aprox 70%
Link spre comentariu

asta cu 70% din amplif e batuta rau in tampla,sunt curios asculti muzica aia la winamp?depinde de volumul pe care il dai din placa audio (depinde ce poate placa aia)si din playerul pe care il folosesti,de egalizator(configurare)unii au asa o parere preconceputa: ERA MUZICA DATA LA MAXIM!!!!!maximul cui? al difurilor?al amplifului?,al simtului tau?nu stiu ce sa mai zic de unii ,adevarul e ca unii sunt incepatori in cel mai adevarat sens al cuvantului,eu personal simpt cand diful garaie(adica numai poate duce ce primeste )sau pur si simplu ampliful e prea mic pt difuzor si intra in distorsiuni,voi cum faceti? va luati dupa norul de fum?

Link spre comentariu

Volumul se mareste din sursa audio, nu din amplificator, amplificatorul se tine la maxim si maresti volumul semnalului sonor ce intra in amplificator. De asta e usor de utilizat un mixer cu preamplificator. Asa eviti distorsiunile, amplificatorul incepe imediat sa distorsioneze daca e semnalul prea puternic, poti sa ai distorsiuni si la minim, desi nu intra amplificatorul in clip. Da amplificatorul la maxim, pune o meldoie sa cante, da winampul la maxim si din placa audio maresti treptat nivelul sonor pana apare clipul si o lasi asa (placa audio). Cam ala e maximul iar amplificatorul lasa-l la maxim si dai volum din winamp. Cam asa ar fi mai bine. Iar cel mai indicat e un mixer, chiar de e el simplu, precum phonic am-2200, behringer xenyx-.... Bafta!
Link spre comentariu

Depinde ce zgomot de fond are ampliful. Din punctul meu de vedere e intotdeauna mai bine sa ai nivel mai mare de intrare si gain mai mic. Daca mixerul tau poate duce ampliful in putere maxima cu gain'ul amplif dat la jumatate, nu are nici un rost sa dai gain'ul in amplif la maxim si sa tii mixerul la volum 3/10...

Link spre comentariu

Volumul sonor reprezinta nivelul sonor debitat de incinta acustica , care la randul ei este excitata de amplificatorul audio , care debiteaza * Wati * pe baza energiei preluate din retea ( sau baterie de acumulatori auto , unde este cazul ) , intotdeauna subunitara ( puterea debitata fata de puterea absorbita ) , iar simpla modificare a pozitiei potentiometrului de volum ( sau echivalentul la WINAMP ) nu modifica puterea amplificatorului , ci sensibilitatea acestuia , practic daca supramodulezi amplificatorul de 1000W pe canal , dar daca dai mai incet , el tot 1000W are , iar la varfuri de modulatie rupe pe genunchi orice difuzor subdimensionat sau intr-o incinta necorespunzatoare.....solutia corecta dpdv profesional este sa folosesti incinta corespunzatoare puterii amplificatoarelor astfel ...... amplificatoarele ce excita incintele de joase sa aiba 150% din puterea nominala ( de lunga durata ) a acestora , iar amplificatoarele ce excita incintele de medii - inalte ( full-range ) sa aiba 200% din puterea incintelor , cu conditia ca amplificatoarele sa fie de buna calitate si prevazute obligatoriu cu limiter ( pentru medii inalte ) si cu limiter si filtru subsonic pentru joase ......dar si incintele sa fie cu cutii corespunzatoare difuzoarelor , difuzoare de calitate , nu rebobinate aiurea , pentru ca un om operat pe inima mai e viu , dar nu mai poate face acelasi efort ca inainte de operatie..... cred ca e usor de inteles...Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări