Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Ural 1957

Vizitator les paul 1960

Postări Recomandate

Vizitator Reel2ReelMaster

cheia de la socluri se rupe din urmatorul motiv

cind se extrage lampa se misca prea amplu stinga -dreapta

daca de mai si tine cu muna de sticla se desprinde si balonul lampii din culot

de vina sunt si unele modele de socluri

in cele romanesti de bakelita ,daca introduci o lampa octala ,acolo ramine ,pe veci!

Multumesc de explicatie. Poate o sa fie folositoare intr-un viitor (banuiesc ca indepartat pentru mine) ... am parasit de mult lumea lampilor.

Din ce vad eu acolo in poza, mie imi miroase a modificare grosolana acea lampa de sta in aer!!

P.S. Am avut si eu un Ural, mi l-a dat o vecina, imi amintesc ca avea marit spatiul la pick-up si montat un Supraphone. L-am tinut pana m-am decis sa-i curat carcasa mai bine si i-am facut un dus :ras: .

Paste fericit la toata lumea!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

1

• carageae

1

• kripton

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu are legatura directa cu subiectul, ci cu situatia creata:Am intalnit intr-un amplificator Alfa Super un soclu octal din ala de schimbator de tensiune, alea au patru chei, probabil de la vreun Darclee sau tipurile ce aveau asa ceva. Am fost pus si eu un situatia de a nu mai sti sa o pun la loc, noroc ca am avut-o pe cealalta de reper si am identificat conexiunile filamentului. Nu era net pe atunci si nu stiam prea multe despre lampi...Evident, soclul fusese schimbat, probabil de vreun "electrician" - mai erau urme de umblat aiurea pe acolo.Am intalnit si eu cheia de la lampa rupta, la un EL34, lampa e inca buna, sau cel putin mai canta in ampliful de unde am scos-o. Nu cred ca mecanic a fost rupta, din cate stiu nu a mai umblat nimeni in acel amplif, dar soclul era cam prajit, nu e exclus sa fi fost un defect temporar pe negativare si sa fi mers ceva vreme cu lampa la rosu...

Link spre comentariu

Buna seara ,Acel tub noval este un ECH ( 84 , din cate pot sa vad in pozitia respectiva ).Daca un tub are cheia rupta si nu se mai stie pozitia ,se scoate tubul redresor iar apoi tubul care are cheia rupta se monteaza in soclu , in pozitii succesive , pana se aprinde filamentul . ( ma refer la alimentarea paralel a filamentelor )Sarbatori fericite , stimati pasionati ai tuburilor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări