Vizitator les paul 1960 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Salut, ma numesc Mihai, sunt nou pe forum si total necunoscator in arta electronicii si electrotehnicii.Am primit un amplificator pe lampi, pentru chitara, homemade de l un prieten de al lui tata, problema este ca are traful de intrare ars.Intrebarea mea este daca se poate rebobina traful cu ''sarma'' mai groasa pe ''principal'' (asa a spus domnul, cred ca iseamna firul principal de tensiune din traf?!?) si unde pot sa fac acest lucru la un pret decent?Eu sunt din Bucuresti.Amplificatorul nu are lampile normale in finala (6l6 sau EL), are niste lampi luate din tv-uri vechi pe lampi (cele audio).O sa pun poza sa va lamuresc. Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Din poze pare sa fie un pp stereo cu EL84,iar transformator de "intrare" nu cred ca are,ci de iesire(stanga si dreapta)fata de cel de alimentare(central).Primul tub (centru-fata),este pentru partea de intrare-corectie iar celelalte doua(mici pozitionate in fata celor finale) pentru intrare-defazor tuburi finale.In mare parte seamana cu NF2 realizat de Grundig. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 cred ca prietenul cind a spus "de intrare" se referea la transformatorul de alimentareacel amplificator nu are sensibilitatea necesara pentru a fi atacat direct cu chitarapoti cinta pe el doar daca pui inaintea lui un efect sau o pedalacred ca nu este acelas electronist care nu stie sa puna lampile octale in socluri Link spre comentariu
Vizitator les paul 1960 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Nu este el, acesta a fost un proiect de diploma pentru liceu al unui coleg de munca de al lui tata, are cel putin 25 de ani vechime.Mi-a spus ca este pentru chitra si ca trebuie rebobinat transformatorul de alimentare, ca a luat foc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Nu este el, acesta a fost un proiect de diploma pentru liceu al unui coleg de munca de al lui tata, are cel putin 25 de ani vechime.Mi-a spus ca este pentru chitra si ca trebuie rebobinat transformatorul de alimentare, ca a luat foc.poate in alta galaxie cum a spus si userul 89-CECse vede clar ca este un stereo,este un amplificator de ascultat muzicaunde ai vazut tu amplificator de chitara cu doua trafuri de iesiredaca vrei sa te ajute cineva roaga l sa ti faca astaviewtopic.php?f=28&t=54723&st=0&sk=t&sd=a&hilit=cel+mai+simplu+amplificator+de+chitara Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 cred ca nu este acelas electronist care nu stie sa puna lampile octale in socluri Nu stiu la ce va referiti,dar sa nu confundam"painea cu franzela".Un tub "octal" face referire directa la EL34,familia 6L6,6P3S,6p27s,etc.Un tub precum 6R3S sau GU50,GU19 sunt "alta mancare de peste" si in plus nu are semnul "antiprost" pe soclu ci pe tub.Putin offtopic:Nu sunt genul de om sa ma cert sau sa port ranchiuna pe cineva ,si mai ales in preajma unor sarbatori crestine,care pentru mine sunt si mai greu de suportat,aici departe de cei dragi si printre straini.Sper ca am fost cat de putin inteles si tin sa va urez dv si nu numai Sarbatori Fericite!Cu respect Catalin! Link spre comentariu
Vizitator les paul 1960 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 cred ca nu este acelas electronist care nu stie sa puna lampile octale in socluri Nu stiu la ce va referiti,dar sa nu confundam"painea cu franzela".Un tub "octal" face referire directa la EL34,familia 6L6,6P3S,6p27s,etc.Un tub precum 6R3S sau GU50,GU19 sunt "alta mancare de peste" si in plus nu are semnul "antiprost" pe soclu ci pe tub.Putin offtopic:Nu sunt genul de om sa ma cert sau sa port ranchiuna pe cineva ,si mai ales in preajma unor sarbatori crestine,care pentru mine sunt si mai greu de suportat,aici departe de cei dragi si printre straini.Sper ca am fost cat de putin inteles si tin sa va urez dv si nu numai Sarbatori Fericite!Cu respect Catalin!Era vorba de alt topic, nu stiu sa mai pun o lampa in soclul de la un radio, m-a lasat un amic cu ochii in soare, si lampa este stearsa nu are semn cum sa o pun in soclu, stiu ca seamana cu 6l6, atat.Problema e ca a scos si ''ochiul magic'' si nici ala nu stiu sa il pun la loc.Stiu si eu ca fiecare pin e cu mama lui si trebuie sa corespunda cu un fir din soclu iar eu nu stiu ''care cum este'' Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Era vorba de alt topic, nu stiu sa mai pun o lampa in soclul de la un radio, m-a lasat un amic cu ochii in soare, si lampa este stearsa nu are semn cum sa o pun in soclu, stiu ca seamana cu 6l6, atat.Problema e ca a scos si ''ochiul magic'' si nici ala nu stiu sa il pun la loc.Stiu si eu ca fiecare pin e cu mama lui si trebuie sa corespunda cu un fir din soclu iar eu nu stiu ''care cum este''Un sfat prietenesc:daca vrei sa te bucuri de sarbatori,lasa-l asa cum e si nu te atinge de el.O alta definitie a curentului electric ar mai fi:"n-are gust,n-are miros si omoara orice........om".Pune-l intr-o punga si fugi cu el la cineva care are cat de cat un habar. Link spre comentariu
Vizitator les paul 1960 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Macar sa folosest piesele de la el sa fac un amp dedicat pentru chitara se poate?Eu mai am doua lampi 6l6 plus vre-o 20-25 care nu stiu pentru ce sunt, stiu doar ca am cateva Tesla si majoritatea rusesti parca (sau Ucrainiene?!?) Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Pune o listă cu ele şi vei primi îndrumări despre care se pot folosi la un amplif.Ampliful ăsta lasă-l aşa cum e, eventual se poate moderniza, iar ptr chitară trebuie unul diferit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum