Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ultrasunetele.....

Vizitator ionbejan

Postări Recomandate

Vizitator ionbejan

Salutari tuturor.Cine ma poate ajuta,vreau documentatie cu privire la construirea sau procurarea unui detector de ultrasunete.adica mai pe larg un dispozitiv care sa detecteze si eventual sa afiseze nivelul fregventei detectate(ultrasunetele acustice care ies din spectrul auditiv uman,peste 10 000 hz.).Daca nu afiseaza,macar sa il sezizeze printrun semnal sonor propriu.....Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

1

• bogdan_

1

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut, Ai atasat un detector de ultrasunete, dar care functioneaza pe distante mici 1-5 metri. Poti sa folosesti doar partea de receptie din schema, el fiind un detector cu emitator si receptor , deci sesizeaza reflexii ale undei emise tot de aparat. Nu afiseaza frecventa ci doar aclanseaza un releu cand detecteaza unda reflectata. Succes

Link spre comentariu

Problema cu acele detectoare si emitatoare de ultrasunete(ma refer la traductoare) este ca au banda foarte mica, lucreaza la 40KHz si au bada de 1-2KHz in jurul frecventei asteai. Deci in nici un caz nu poti folosi un astfel de traductor pentru ce te intereseaza pe tine. Eu unul u stiu ce traductor ai putea foloi. Schema in schimb, partea de amplificare etc este buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări