Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amenda claxonare , fara proces vb

yo9hnf

Postări Recomandate

A venit azi mandatul de la posta [...]

PS : A pus martor pe unu' de pe strada

Vreau sa ma duc sa reclam politistul. Aveti idee de cum ar trebui sa "incheg" plangerea?

Pentru data viitoare, dacă vrei să conteşti procesul-verbal, e bine să ştii că te ajută în instanţă faptul că ai semnat procesul-verbal şi ai scris la rubrica "declaraţia contravenientului" ce ai tu de spus. Sau măcar scrie "nu sunt de-acord", dacă nu ştii exact ce să scrii în clipa aceea. Dar dacă nu l-ai semnat şi nu ai scris nimic la "declaraţia contravenientului", iar poliţistul a apelat la un martor de pe stradă (care poate domiciliază la 500 de km.de oraşul tău) nu prea ai şanse cu contestaţia la Judecătorie. Iar ca să aduci martorul în instanţă, s-ar putea să te coste mai mult decât amenda, în cazul tău.

De reclamat poliţistul, pentru ce-ai putea să-l reclami, pentru abuz în serviciu? Doar ai recunoscut singur că ai claxonat insistent. Indiferent cum îşi făcea el treaba pe stradă, nu e rolul participanţilor la trafic să supervizeze activitatea poliţistului. Poţi să faci şi plângere administrativă şi plângere penală, dar e inutil în cazul de faţă. O să te cheme tot pe tine la Parchet să dai declaraţii. Cel mai ieftin ar fi să plăteşti amenda în 48 de ore şi să-ţi fie învăţătură de minte pentru altădată.

Oricum, dacă faci plângere, devine practic obligatoriu să conteşti şi procesul-verbal la Judecătorie, iar dacă ţi se respinge contestaţia, tot poliţistului îi va folosi chestia asta, cu ocazia cercetării efectuate împotriva lui ca urmare a plângerii tale.

abereaza

nu te poate amenda ,nu ai semnat un proces verbal

nu este ca la radar,la radar au dovada depasirii vitezei

el nu are cum sa dovedeasca ca tu ai claxonat

Nu mai veniţi cu sfaturi şi opinii de genul ăsta, dacă nu v-aţi petrecut vremea prin sălile de judecată, ca să înţelegeţi cât de cât cum merg lucrurile. Poliţistul nu trebuie să dovedească nimic, că el nu se judecă în proces civil cu tine. Poliţistul a constatat contravenţia şi a întocmit procesul-verbal, că ăsta e rolul lui pe stradă. Dacă te reclama un vecin că ai claxonat, da, acela ar fi trebuit să dovedească. Poliţistul, nu. El a găsit un martor care a semnat procesul-verbal în lipsa contravenientului, iar cu asta fapta se consideră legal constatată.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

8

• former_Alfred

6

• srdjan

3

• ghimpe--

2

Top autori în acest subiect

Nu fi asa sigur ca politistul nu trebuie sa dovedeasca. Acum un an sau doi m-am judecat cu onor politia pentru ca-mi ridicase carnetul pentru o asa zisa trecere pe rosu. Stii care a fost decizia tribunalului? Intrucat politia nu a reusit sa aduca probe ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, se anuleaza procesul verbal si sunt exonerat de plata amenzii. Nu m-am dus cu nici un avocat la judecatorie, n-am platit nici o taxa (sau parca am platit un leu timbrul, nu mai stiu).

Link spre comentariu

Nu e aceeaşi situaţie. Replica mea se referea la opinia aceea că poliţistul nu-l poate amenda pentru că nu poate dovedi contravenţia. După cum te-ai convins, şi pe tine te-a amendat, chiar dacă n-a putut dovedi ulterior în instanţă contravenţia.În clipa în care se ajunge în instanţă, da, trebuie să dovedească, dar asta pentru că tu ai deschis acţiunea. Dar în sens invers nu e valabil, poliţistul nu se adresează instanţei ca să te amendeze, deci nu trebuie să vină cu dovezi. Poliţistul te amendează el însuşi, efectuând personal constatarea. Iar în cazul din topicul de faţă, poliţistul are oricum un martor. De asta ar fi fost de preferat să stea să semneze procesul-verbal şi să nu recunoască fapta, acum poliţistul n-ar mai fi avut acel martor.Dacă ar fi semnat acel proces-verbal şi ar fi scris că nu recunoaşte fapta, acum putea să facă contestaţie, să spună că de fapt a claxonat o altă maşină, iar poliţistul era cu spatele. Şi când s-a întors, s-a luat de el aiurea, deşi nu el claxonase :limb:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu e aceeaşi situaţie. Replica mea se referea la opinia aceea că poliţistul nu-l poate amenda pentru că nu poate dovedi contravenţia. După cum te-ai convins, şi pe tine te-a amendat, chiar dacă n-a putut dovedi ulterior în instanţă contravenţia.În clipa în care se ajunge în instanţă, da, trebuie să dovedească, dar asta pentru că tu ai deschis acţiunea. Dar în sens invers nu e valabil, poliţistul nu se adresează instanţei ca să te amendeze, deci nu trebuie să vină cu dovezi. Poliţistul te amendează el însuşi, efectuând personal constatarea. Iar în cazul din topicul de faţă, poliţistul are oricum un martor. De asta ar fi fost de preferat să stea să semneze procesul-verbal şi să nu recunoască fapta, acum poliţistul n-ar mai fi avut acel martor.

ai dreptate in ce spuidaca dai politia in judecata trebuie sa dovedeasca cu martormie aceasta procedura mi se pare abuziva,sa ma amendeze si dupa acea sa se dovedeasca cine are dreptate
Link spre comentariu

mie aceasta procedura mi se pare abuziva,sa ma amendeze si dupa acea sa se dovedeasca cine are dreptate

Cam este abuzivă, e rămasă de pe vremea comunismului. În Germania, dacă te amendează Poliţia, procesul-verbal merge automat la Judecătorie şi acolo se decide dacă trebuia sau nu să fii amendat. Chiar dacă ai plătit amenda pe loc, banii respectivi se consideră cauţiune până la decizia instanţei. Şi îi primeşti înapoi, dacă nu trebuia să fii amendat.
Link spre comentariu

...Dacă ar fi semnat acel proces-verbal ....

Corect, PV-ul trebuie sa-l semnezi. Cu aceasta ocazie treci si obiectiile, ca de aia ai rubrica. Dupa care, daca nu-ti convine, contesti la judecatorie.
Link spre comentariu

Am facut vineri , dupa ce am platit amenda, o plangere impotriva respectivului politist , catre superiorul lui si anume comandantul....TOvarasul politist avea titulatura APP - Agent de Politie Principal - adicatalea are liniute multe pe umar, desi nu-i dadeai mai mult de 25 de ani. Contestatie m-am gandit sa nu fac pentru ca nu cred ca sunt in stare sa-mi sustin cauza in instanta....a venit odata doamna vice=primar pe strada impreuna cu o multime de tovarasi din Primaria Ploiesti ; eu, vanjos si tare, m-am dus sa-i zic de strada de langa mine (pentru cunoscatori si in mod special pentru cei ce si-au spart baia de ulei - Dr. Toma Ionescu)....a inceput sa-mi tremure piciorul drept de parca aveam Parkinson, inima sa-mi bata si parca simteam si vocea cum se schimba... :nebunrau: (freak!)

Link spre comentariu

TOvarasul politist avea titulatura APP - Agent de Politie Principal - adicatalea are liniute multe pe umar, desi nu-i dadeai mai mult de 25 de ani.

N-are decât două liniuţe, nu se numără decât cele de pe un singur umăr :limb:Cel mai mic grad în Poliţie e agent, iar imediat următorul e agent principal. Abia după aceea vin agenţii-şefi. Iar gradele adevărate sunt inspectorii şi comisarii.

Contestatie m-am gandit sa nu fac pentru ca nu cred ca sunt in stare sa-mi sustin cauza in instanta.... ...a inceput sa-mi tremure piciorul drept de parca aveam Parkinson, inima sa-mi bata si parca simteam si vocea cum se schimba... :nebunrau: (freak!)

Păi, şi cum crezi că ai să-ţi rezolvi emotivitatea asta, dacă nu trecând exact prin situaţiile care te stresează? Du-te într-o zi la Judecătorie, stai vreo 4 ore în sală (şedinţele sunt publice) şi vezi cum e.De altfel, tendinţa asta de a provoca aiurea conflicte cu autorităţile tocmai de aici provine, din faptul că supra-compensezi sentimentul inconştient de inferioritate pe care-l ai în raport cu respectivele autorităţi. Un tip cool nu se agită şi nu provoacă conflicte, reacţionează doar atât cât este necesar ca să-şi apere drepturile. Lasă, că ne facem noi mari! :limb:
Link spre comentariu

deci:nu mai dati sfaturi altora cand nu stiti nici pentru voi ( asta e adresata celor ce au acest obicei)sa o iau cu inceputul:1) mi-e greu sa cred ca "I-am zis...."Domne, de ce nu te iei de aia care au lasat masinile aiurea...", la care mi s-a raspuns " Ti-e cald cu dintii-n gura?!"... poate cele 3 puncte inlocuiesc niste remarci mai putin civilizate facute la adresa politistului ( sau cel putin provocatoare)2) bineinteles ca, asa cum ai vazut, nu trebuie sa fi tu de acord sa primesti amenda :ras: :ras: ...ar fi si culmea !!!!!!!!!...cine ar mai primi amenda daca asta ar depinde de semnatura contravenienului...3) acel "martor" este doar de forma. Acel martor nu este martor la evenimentul constatat de politist ci este un martor asistent la intocmirea unui proces verbal, care poate lipsi.4) procesul verbal intocmit de politist este considerat in relativa legalitate prin faptul ca politistul are calitatea de agent constatator, astfel ca procesul verbal constituie el insusi o proba. Pentru a contesta un proces verbal, CEL CARE IL CONTESTA trebuie sa aduca dovezi impotriva acestuia, altfel acesta nu poate fi anulat in instanta decat in eventualitatea unor vicii de procedura enumerate in OG2/2001 privind regimul contraventiilor.In traducere libera, cine nu stie sa se comporte civilizat si crede ca a inventat apa calda, a pus coada la pruna, a pus toarta la cana pe partea dreapta...etc, alte inventii de genul asta si crede ca din aceste motive nu poate fi sanctionat, mai ales fara sa aibe politistul martori, SIGUR SE INSEALA !

Link spre comentariu

JUR ca decat atat i-am zis : "Domne, de ce nu te iei de aia care parcheaza masinile aiurea" (!!!).Nu am nimic de castigat daca le-nfloresc pe aici pe forum.

Link spre comentariu

1. ai clacsonat, meriti amenda. ce mai contestatie? ai gresit!2. din cate stiam riveranii care locuiesc pe o strada cu sens unic pot intra.iesi pe contrasens.si eu am prostul obicei sa bag mana in clacson si abia dupa aceea sa ma gandesc ca poate exagerez.cand sunt clacsonat insistent de cate unu pentru o manevra, mai ca imi vine sa ii bag clacsonul pe gat. dar asa e la noi, de ce sa reduci putin si sa il lasi sa intre, sau de ce sa mergi mai pe dreapta sa aibe si altul loc?multumesc!

Link spre comentariu

2. din cate stiam riveranii care locuiesc pe o strada cu sens unic pot intra.iesi pe contrasens.multumesc!

NIMENI nu poate circula pe sens opus
Link spre comentariu

Ba da. În marşarier, în limita a 50 de metri :limb: Dar povestea cu riveranii care au voie să circule pe contrasens e inventată, nu există aşa ceva în regulament.Ceea ce există, este un indicator cu un panou adiţional dedesubt: "Cu excepţia riveranilor". Dar acest panou adiţional nu se instalează sub indicatorul "sens interzis" (complementarul lui "sens unic") ci sub indicatorul "accesul interzis tuturor vehiculelor".

Link spre comentariu

da, aveti dreptate, acum am cetit putina legislatie si numai daca primaria a pus placuta cu aceesul riveranilor..... ai voie sa mergi si "invers" :)multumesc!

Link spre comentariu

Azi m-au chemat tovarasii la discutii...Mi-au explicat ca daca doresc sa faca ei mai departe plangere penala, trebuie sa ma duc la procuratura impreuna cu bunica de mai multe ori....; ca bunica , normal, o sa-mi ia mie apararea, deci nu este un martor tocmai bun....... Ideea era ca daca fac chestia asta am toate sansele sa pic de prost si sa ma acuze respectivul politist de calomnie. In biroul in care am discutat lucrurile astea (cu un domn foarte amabil, cu doua stelute), mai era si un papagal tanar cu doua liniute care se lauda ca tocmai se ducea sa faca o plangere de calomnie impotriva unuia ca mine...; (alta idee) ca un sef de-al lui s-a dus in GErmania si a vrut sa-l fileze pe un politist cu mobilul, iar politistul mai -mai sa-l bata.... Cat de prost sa fie (papagalul) sa creada treaba asta ?!Concluzia este ca am renuntat la toata tevatura asta....dar a fost o experiente. Este posibil sa mai urmeze si alte experiente...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări