Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RGB cu leduri

Vizitator dgfx

Postări Recomandate

Vizitator dgfx

Salutare,

Se da urmatoarea problema:

Este un bar cu 23 de becuri care vor fi inlocuite cu leduri RGB. Initial instalatia electrica este pe 2 fire. Daca se poate pe 2 fire trebuie obtinuta pe fiecare bec o anumita nuanta combinand RGB-ul. Daca este prea complicat, acelasi rezultat trebuie obtinut pe 3 fire. Comanda va fi printr-un pic sau direct din computer.

Ideea mea era sa folosesc cate un 16f628 ca receptor si un algoritm de genu' primu' octet identifica receptoru' si urmatorii 3 RGB-ul, toata combinatia fiind retinuta in pic astfel incat la o cadere de tensiune sa plece totul de la ultima setare fara computer.

Daca sunteti interesati dati si voi un e-mail pe [email protected].

Daca va intereseaza EL-Wire vizitati http://www.e-lit.ro (scuze de reclama).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

5

• bobtech

3

• Cristiano

2

• Abram Burel

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dgfx

Bogdane, nene, daca tu "Google 1 Wire, pana la 1 sept, fiind softist, esti tare frate...Eu ziceam ca sa share niste franci pe tema asta... ca de dat in stamba cu google pe tema, de ex afisor Ampire, ne "excitam" de pomana... E tot dracu' ala cu 2x16 clasic, da sunt mai multe randuri pe forum...

Link spre comentariu

Si, pana la urma, se pricepe careva, e careva interesat...Da' nu genu' de surferi pe google...(off topic, da-mi venira piticii)...

"Genu de surferi pe google" sunt cumva aia care au tupeul fantastic sa NU iti dea mura-n gura? :evil: Daca da, ma declar un mandru exemplar al genului. Ti-am dat ideea, net-ul geme ... good luck.
Link spre comentariu
Vizitator dgfx

Scuze, nu asta era intentia.Mie-mi trebuie un soi de comunicatie seriala unisens facuta chiar prin firele de alimentare si as fi vrut sa aflu, din experienta voastra, daca exista vreun sistem fiabil.Nu-mi trebuie mura-n gura, vreau doar sa nu mai sparg peretii pentru un al treilea fir...

Link spre comentariu

Pai si eu ce ti-am zis pana acuma ?! Sistemul pe care il cauti tu se numeste "1-Wire". Foloseste doua fire (deh, ai nevoie si de masa) si transmite date+alimentare pe un singur fir. Acu e foarte posibil ca ce poate el sa transmita pe alimentare sa nu fie suficient pentru aplicatia ta, dar incearca, nu se stie niciodata. Uite un link catre chip-uri specializate 1-Wire:

http://para.maxim-ic.com/compare.asp?Fa ... re.cfm&ln=

Daca te invarti prin ele dai si de application notes, acolo gasesti o gramada de chestii interesante. Bafta ;)

Link spre comentariu

din cate-mi dau eu seama, omu vrea sa comunice direct prin firele de 220V cu care erau alimentate initial becurile. asta se poate folosind tehnologia PLC, pentru care cel mai raspandit protocol este X10. deci ai nevoie de 2 bucati modem pt reteaua de 220V, unul se leaga la PC, si altul la un sistem cu uC care controleaza mai departe led-urile

Link spre comentariu
Vizitator dgfx

Trebuie ca firele care sunt acu de 220 sa le separ de retea si sa bag 5vcc dintr-o sursa de comp + TX-ul de la seriala (injectat cumva peste alimentare).Pe mine ma-ntereseaza daca exista vreun sistem fiabil avand in vedere ca voi avea 23 de receptoare (respectiv becurile). Softu pentru picuri si pentru consola de comanda il scriu eu da vreau sa stiu daca se poate realiza treaba fara sa mai sparg zidurile pentru al treilea fir.

Link spre comentariu

in cazul asta sunt de acord cu bogdan: varianta cu 1-Wirecat consuma per total led-urile astea ?folosesti un DS2480 + MAX232 pe partea de PC, iar la led-uri folosesti inca un DS2480 + PIC, sau direct un PIC care face treaba mai departe.nu vad unde-i problema cu 1-Wire ?singura problema ar tine de consumul led-urilor, in sensul impulsurile low datorate comunicatiei pe 1-Wire, ar produce palpairi vizibile ale led-urilor.dar cred ca se poate rezolva cu niste condensatoare pt filtrare. depinde de consumul led-urilor in cel mai rau caz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări