Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare statie CB

vlad_vasile

Postări Recomandate

Vreau sa modific o statie CB care stie doar AM (midland 1001z) astfel incat sa o pot folosi in FM. M-am gandit ca la emisie nu e o mare problema. La receptie insa ce-mi recomandati? Ceva simplu si eficient! Am citit despre tba 120u dar poate mai e vreo solutie! Problema e ca nu am nici schema statiei dar sper sa ma descurc si fara.Multumesc anticipat pentru orice sugestie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_vasile

3

• Mosu Tuti

3

• Yo4You

2

• soi

1

Top autori în acest subiect

Vreau sa modific o statie CB care stie doar AM (midland 1001z) astfel incat sa o pot folosi in FM. M-am gandit ca la emisie nu e o mare problema. La receptie insa ce-mi recomandati? Ceva simplu si eficient! Am citit despre tba 120u dar poate mai e vreo solutie! Problema e ca nu am nici schema statiei dar sper sa ma descurc si fara.Multumesc anticipat pentru orice sugestie!

Am schema statiei. O adresa de mail?
Link spre comentariu

Buna ziua.. Stimati domni, puteti sa faceti demodulatorul MF cu otice integrat, dar de ce nu il faceti cu un integrat specializat, folosit cu precadere in statiile CB. Nu uitati ca TBA120 este gandit pentru emisiuni de broadcasting, cu banda larga, iar in statiile CB se foloseste MFBI = 2 -:- 3 KHz.

http://pdf1.alldatasheet.net/datasheet- ... 7130P.html

Pentru emisie, va recomand sistemul folosit de statia Allan 100 (S-mini) foarte simplu si fara deconectarea cristalului de 10,240. Se pune in parallel pe bobina sintezei, printr-un cond. de 7-10 P o dioda varicap, pe care ajunge semnalul de la amp. de microfon. Atentiune ! Statia este mica si nu cred ca se pot baga toate piesele necesare inauntru. De asemenea nu cred ca merita sa o maciuceasca cineva. Exista cu 366 lei, statii de emisie/rec.cu tot cu antenna ML 145 si cu TVA. Iar cu 210 lei statii standard AM/FM – 4W – 40 CH, noua nouta si fara interventii. Mosu Tuti.

P.S. Nu cred ca costul piaselor si munca justifica modificarea. Mai bine una noua. Mosu

Link spre comentariu

Salut MOSU TUTI este adevarat ceea ce spui acolo insa pasiunea nu cunoaste limite, spre exemplu eu am luat de aici de pe forum o statie de Cb vreau sa o modific nu ca nu as mai avea mai am una all mode dar deh asa suntem noi mai nebuni unii HI!Totusi eu zic ca selectivitatea este data de filtrul cu cristal de 10,7 sau de cat are intermediara CB-ul, si la demodulator se poate demodula semnalul MF cu o bobina doua diode si doi condensatori.In alta ordine de idei fiecare poate folosi ce dispune prin sertare ideea este sa se mai puna mana si pe ceva practic decat atata cumparat.

Link spre comentariu

la emisie ai undeva cristal de 10,7 se taie de la masa cristalul se pune un varicap o bobina si se introduce audio.UIte aici ceva de inspirat pentru all mode poti face ce vrei tu din acea statie http://www.g3ynh.info/Racal/RA17adap/RA17adp2.html

Buna ziua. Draga domnule Yo4You, Te rog da-mi si mie schema, cum emiti moduland cu semnal audio cristalul de 10,7MHz. Te rog nu spune ca ai gresit, pentru ca se spune ca "pe unde a iesit vorba (scrisul) a iesit si sufletul". :nebun:

In alta ordine de ideii. Cu o statie AM se pot receptiona si emisiuni FM, daca este putin dezacordata. :rade:

Imi cer scuze de interventie, dar am auzit un tanar radioamator care a pus in paralel cu bobina unui oscilator de VHF, un condensator de 20 n, pentru ca aia a avut.

Spor la modificari. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Mosu Tuti, in RTP semnalul audio moduleaza in frecventa un oscilator pe 10,7 MHz pilotat cu cristal de cuart.Este vorba de unitatea 500. Ulterior semnalul FM se mixeaza cu semnalul provenit de la oscilatorul de canalsi rezulta semnal FM in banda de lucru. Daca in cazul de fata nu se aplica acest algoritm, asta e alta poveste.

Link spre comentariu

Buna ziua.. Stimati domni, puteti sa faceti demodulatorul MF cu otice integrat, dar de ce nu il faceti cu un integrat specializat, folosit cu precadere in statiile CB. Nu uitati ca TBA120 este gandit pentru emisiuni de broadcasting, cu banda larga, iar in statiile CB se foloseste MFBI = 2 -:- 3 KHz. http://pdf1.alldatasheet.net/datasheet- ... 7130P.htmlPentru emisie, va recomand sistemul folosit de statia Allan 100 (S-mini) foarte simplu si fara deconectarea cristalului de 10,240. Se pune in parallel pe bobina sintezei, printr-un cond. de 7-10 P o dioda varicap, pe care ajunge semnalul de la amp. de microfon. Atentiune ! Statia este mica si nu cred ca se pot baga toate piesele necesare inauntru. De asemenea nu cred ca merita sa o maciuceasca cineva. Exista cu 366 lei, statii de emisie/rec.cu tot cu antenna ML 145 si cu TVA. Iar cu 210 lei statii standard AM/FM – 4W – 40 CH, noua nouta si fara interventii. Mosu Tuti.P.S. Nu cred ca costul piaselor si munca justifica modificarea. Mai bine una noua. Mosu

Multumesc de info! Am cumparat deja ta 7130 si cred ca pe solutia asta voi merge!Statia asta vreau sa o "uit" in masina asa ca pretul de achizitie(23 $ adusa din state) nu merita comparat cu cel al uneia din magazinele noastre!Multumesc inca o data pentru solutii!
Link spre comentariu

Mosu Tuti, in RTP semnalul audio moduleaza in frecventa un oscilator pe 10,7 MHz pilotat cu cristal de cuart.

Este vorba de unitatea 500. Ulterior semnalul FM se mixeaza cu semnalul provenit de la oscilatorul de canal

si rezulta semnal FM in banda de lucru. Daca in cazul de fata nu se aplica acest algoritm, asta e alta poveste.

Salut, domnule ai dreptate, dar asta este cu totul alta poveste si nu esti la subiect. Cred ca nu ai computerizat despre ce era vorba.

!.- Nu iti contest cunostintele despre RTP-uri, dar te rog crede-ma ca statiile astea sunt din generatia mea si le cunosc aproape pe dinafara.

2.- In subiectul desbatut este vorba de a modifica pentru lucrul in FM a unei statii CB numai cu AM. Sunt uimit de interventia fara subiect.

Multumesc ptr. colaborare. Mosu Tuti.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări