mariandmd Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 SalutareAm o problema cu scrierea unui pic 12F509Deci, am un programator jdm si rulez un soft WinPic800 si nu-mi recunoaste PIC12F509Am testat un pic 12F629 si un pic 12F675 si le recunoasteAm scris cu ceva vreme in urma si un pic 12F508 si nu au fost problemeAm incercat 4 buc 12F509 si nu-l vede pe nici unuNu mai stiu ce sa incerc..... Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 nu ma pricep deloc la pic-uri... dar totusi:1: esti sigur ca nu s-a ars pic-ul care face probleme?2: parca nu toate pic-urile pot fi recunoscute dupa semnatura daca bine-mi aduc aminte ca as fi citit pe undeva o asemenea afirmatie. al tau oare nu face parte din acea grupa?3: nu are setati niste fusebiti care sa impiedice o eventuala citire/programare?stiu ca e greu sa raspunzi la intrebarile astea... dar daca ai avea un alt pic nou identic ai putea trage niste concluzii... Link spre comentariu
seichter Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Cam aceeasi problema am patit-o si eu cu un 12F629, programator JDM de la Adela si softul Winpic800,cu acestea am scris de vreo 100 de ori un 16F627a,care mi se pare ok.Insa pt ce vreau e e prea mare si scump.Am intimpinat urmatoarea problema:Am selectat ca sa functioneze pe oscilator intern,cu cod care a rulat si pe 16F627,schimbat biblioteca,totul ok,fara erori de compilare,si la scriere mi-a zapacit oscalul,ca tot cu asta imi da eroare la scriere.Nu stiu sa-l refac si am inteles ca trebuia sa-l notez undeva...Dar la 16F627 nu l-am notat,dar nici nu am avut probleme.Si nu am gasit in datasheet la 12f629 daca e LVP sau HVP,asta trebuie setat din softul compilatorului sau din softul care scrie picul?Nu mai pot scrie nimic pe el,nici sterge.Limbajul este JAL. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 @seichter: 16F... n-au osccal, asa ca n-ai ce sa memorezi.La 12F stertgerea osccalului iti zapaceste oscilatorul intern, da' nu-ti influenteaza programarea. Oricum, valorile vazute de mine azi la 2 * 12F629 sunt 0x3438 si0x3440.Referitor la LVP/HVP - HVP functioneaza intotdeauna. Link spre comentariu
seichter Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 deci 16F nu are oscal?excelent.Daca as sti cum sa rescriu oscalul as faceo.Cind il bag in soclu de programare ledul de transfer date e permanent aprins,am reusit sa-l sterg dar da eroare la scriere,scrie una citeste alta.O sa mai verific odata setarile. Da-mi un hint la ce sa fiu atent.Cu LVP si HVP nu am inteles,12F cum e?LVP sau HVP?Multumesc Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 HVP au toate si tot timpul. De LVP nu sunt sigur.La diferenta intre ce scrii si ce citesti verifica bitii de protectie cod/date. Daca sunt setati, nu mai poti citi PICul si primesti eroare.LE Nu stiu cum se rescrie OSCCALul cu programatorul tau, eu folosesc ICD2 & mplab. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 La pic 12F629,675 daca s-a"pierdut"oscalul din fabrica ,trebuie recalibrat,cauta pe net refacere oscal pic... Link spre comentariu
seichter Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 vreau sa imi iau un pickit2,dar cum face programarea daca la pic trebuie 12-13 volti,si asta are 5 volti din portul usb? Link spre comentariu
10vid Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 PicKit2 ridica la 12v printr-un convertor DC/DC intern. Link spre comentariu
seichter Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Azi am primit 4 12F675,citit oscalul,notat,scris program,eroare bandgap,nu am folosit valoarea sugerata si am inchis fereastra.Programat cu succes. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Acolo dai yes Link spre comentariu
seichter Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 e ceva normal?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum