remus68 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Polarizarea intrarii este asigurata de divizorul R1,R2=22K - tensiunea fixata de acest grup este aplicata intrarii neinversoare prin R3=22K. Ce tensiune ai pe R2 (este in paralel cu C2=100uF) ? Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Am rezolvat intre timp. Se pare ca totusi am fost chior cand am verificat schema. Lipisem aiurea condensatorul de 100uF. Acuma e ok. Totusi cum pot afla ce putere scoate? (40V alimentare 4 ohmi boxele, n-am cum sa masor amplitudinea la iesire) Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Pina la 30W/4 ohmi cu distorsiuni mai mici de 1%. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Si totusi la 40V sa reziste imi vine cam greu a crede...nu m-am riscat vreodata nici la 35V Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 41.2V mai exact. Rezista chiar foarte bine. Si mai si functioneaza toata ziua. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 TDA2050 accepta o alimentare de maxim +/-25V (50V) si functioneaza fara probleme alimentat cu +/-22V (44V) pentru o sarccina de 4 ohmi. Link spre comentariu
costyndj Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Eu am alimentat la 43v tda2030 si a mers destul de bine. La radiatorul car il aveam abia atunci am inceput sa cred ca functioneaza, ca dadea semne sa se incalzeasca Link spre comentariu
Audio Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 TDA2050 accepta o alimentare de maxim +/-25V (50V) si functioneaza fara probleme alimentat cu +/-22V (44V) pentru o sarccina de 4 ohmi.Asa este , si eu am testat si e ok , totusi dupa parerile voastre care este Curentul Nominal necesar pe langa cei 40 Volti asimetric pentru TDA2050 ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Pentru o putere utila de pina la 30...36W, ajunge o sursa de 40V (asimetrica) care sa asigure un minim de 1,5A - asta inseamna un minim de 60W puterea sursei. Link spre comentariu
Audio Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Daca tot suntem in sfera tda-urilor acestora "misterioase" : Calculat corect , radiatorul pentru TDA2050 , pentru alimentare asimetrica imi dadea astfel 50 mm x 88 mm cu aripioare de 35 mm si o rezistenta de 2,9 C/W Ce ziceti voi e ok ? Personal am incercat si altele fara calcul altele au mers , altele s-au cam incalzit ! Cel de sus este calculat conform "stas" . O fi da ori ba ! O zi buna ! P.S. - Aceste valori sunt pentru un singur integrat , pentru 2 se dubleaza ! Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 La 3K/W se incalzeste prea mult.40Vcc inseamna :(in cel mai defavorabil regim, muzica de discoteca fara distorsiuni) Puterea de iesire = 24 W / 4 ohmi , 5%THD; Voutvv=38,0Vvv Voutef=9,8Vef Ivfout=4,8Avf Iefout2,5Aef Curent absorbit din sursa 1,2A Putere absorbita din sursa 49,0W 4,8 A curent de virf pe capsula tranz final 1,2 A curent mediu pe capsula 12,5 W putere disipata pe capsula 25W putere disipata pe etaj final monodeci 75 grade pierdute doar pe radiator, asta inseamna 100C la capsula la 25C ambiant. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Pentru Tda2030 si 2050 eu am folosit intotdeauna radiatoare de sursa de PC fara sa apara temperaturi prea mari. Acum pentru astfel de amplificatoare nu m-a in teresat niciodata cat de buna e racirea insa nici de neglijat nu este. Daca vrei sa faci neaparat calcule pt un astfel de aplificator e un lucru bun. Insa asta ar insemna sa faci ampliful cu componente cat mai de calitate si cat mai apropiate de valoarea prescrisa in schema, un cablaj bine facut o sursa sanatoasa si cu filtrare buna....daca faci toate astea temperatura si pierderile vor fi mai mici. Si pentru ce am zis eu aici nu e nevoie de calcule e putin logic si se poate aplica la orice tip de amplif. Pentru puteri mari chiar nu e de joaca cu radiatoarele. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 sa faci ampliful cu componente cat mai de calitate si cat mai apropiate de valoarea prescrisa in schema, o sursa sanatoasa si cu filtrare buna....daca faci toate astea temperatura si pierderile vor fi mai miciNu e adevarat! O sursa "sanatoasa" care nu are o scadere majora de tensiune in sarccina, va permite amplificatorului sa intre mai tirziu in clipping si acesta va debita o putere usor mai mare - ceea ce, evident, va face ca acesta, deasemenea, sa disipe o mai mare cantitate de energie.Restul componentelor nu au nici o legatura cu puterea disipata! Doua rezistente care controleaza reactia negativa (modifica sensibilitatea intrarii) si inca una care fixeaza impedanta de intrare. Condensatorii - nici o treaba cu micsorarea puterii disipate de integrat. Diodele de la iesire spre alimentari - deloc! Ce ii trebuie sa functioneze? Racire buna, ca altfel ii bai. Mare. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 @remus68...adica vrei sa spui ca daca nu aleg componente cu o valoare cat mai apropiata de valorile din schema ampliful va functiona oricum la aceiasi putere? Cat despre racire cred ca totusi afecteaza. Daca ma apuc sa pun orice fel de rezistente in schema si condensatori cum ma taie capul pe mine nu cred ca va merge chiar asa de bine. Oricum tu stii mai mine ca esti mai vechi in meserie.Daca ma insel imi cer scuze si sper sa nu se supere nimeni. Oricum ar fi scheme cu TDA2030 sunt gramada unele functionale altele nu. Cat despre dimensiunile radiatoareleor se gasesc si despre ele date pe internet. Eu ma retrag de la subiectul asta ca mi se pare ca am inceput sa bat campii. Sanatate. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 @remus68...adica vrei sa spui ca daca nu aleg componente cu o valoare cat mai apropiata de valorile din schema ampliful va functiona oricum la aceiasi putere?Da. Vei vedea in datasheet ce se intimpla daca modifici anumite componente - se modifica banda de frecvente redata, amplificarea, etc, dar in nici un caz puterea eliberata - ea depinde doar de tensiunea de alimentare si impedanta de sarccina.Cauta in datasheet acel tabel care iti arata ce se intimpla daca montezi o piesa cu o valoare mai mica sau mai mare decit cea mentionata pe schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum