Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit redundant 12v

casapumrs

Postări Recomandate

:nas: Sint doua tabele : cel din stinga iti arata cum sa alegi valoarea lui R2 in functie de curentul de incarcare dorit. In tabelul din dreapta sint trecute valorile tensiunilor ce trebuie aplicate circuitului (intre o limita minima si una maxima) pentru a incarca un acumulator care are tensiunea notata in prima coloana.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• casapumrs

98

• miron1947

49

• remus68

19

• srdjan

18

Top autori în acest subiect

da. iar eu vreau sa pun un transformator care scoate 20 vdc si acolo sau undeva in schema sa am un potentiometru din care sa cresc sau ,sa scad tensiunea conform tabelului. se poate? sau caut un transformator care scoate diverse tensiuni si ii pun un comutator cu mai multe trepte ?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara! Aceasta este schema unui device care montat la o baterie de 12v , in momentul cind aceasta scade sub 11,5v incepe sa sune. am realizat montajul ,dar problema este ca el suna intruna. nu am avut potentiometru de 5k si am pus de 10k .Oare aceasta este problema? ic-lm339 , 2 rezistente de 1k, pot -5k , iar in locul zenerului am pus un led.

Link spre comentariu

Monteaza un zenner de 5,1V si va functiona. Daca integratul "face" probleme, poti monta orice operational (LM741, TL071, TL081, etc.).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări