miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 pot face proba pe direct pina fac rost de un bt?Pentru a verifica , ce?numerotarea am vazut in datasheet ca este altaFata de ce? Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 sa vad daca lucra? pun acc 1 si 2 si bag consumator sa vad daca lucra. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 sa vad daca lucra?Dar in locul BT-ului ce puneti, un strap? Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 asa ma gindeam, pina ies sa cumpar bt. azi e simbata si in militari nu gasesti nicaieri. si trece timpul. deja a venit sezonul. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 pina ies sa cumpar bt.Dar conditiile, deci implicit, reglajul, sunt diferite, pe triristor in conductie, mai cad cca.1,2V. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 si ce pot face in situatia asta? Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Un simulator cu 2 tranzistoare. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 deja e ceata rau! eu nu am un bt sa pu la locul lui ,dar sa fac simulator cu trnzistori. nici macar nu stiu cum sa-l fac. ? dar cu ledul albastru in locul zenerului am facut bine? Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 nu stiu cum sa-l fac. ?[attachment=0]Simulare tiristor.jpg[/attachment]Dar nu va ajuta, doar comportametul este la fel. Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 ...Dar nu va ajuta, doar comportametul este la fel.Daca se comporta la fel, de ce nu l-ar ajuta? Odata tranz deschisi, raman asa pana la loc comanda, adica exact ce-i trebuie. Daca tranzistoarele le pune tot BD-uri, ii tine in curent pentru ce vrea sa faca acolo. Pe cele 2 diode mai cade tensiune, dar avand releu de 9V e in avantaj, nu mai inseriaza alta rezistenta. Pentru fabricarea impulsului de comanda, descarca un condensator. Sigur ca se complica putin, dar in lipsa unui tiristor, se poate carpi si asa, mai ales ca parametrii tiristorului echivalent inseamna cateva zeci de volti si zecimi de amper, deci tranzistoare ordinare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Daca se comporta la fel, de ce nu l-ar ajuta?Nu-l ajuta la stabilirea pragului de comutare, in vederea inlocuirii ulterioare, cu BT169. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 salutare! am pus un strap in locul lui bt 169 si l-am alimentat. in momentul cin invirt de potentiometru se aprinde ledul si si creste luminozitatea, iar la un moment decupleaza releulin momentul cind decupleaza releul, ledul ramine tot aprins, iar daca masor iesirea de la acc1 este 0. este normal sa ramina ledul aprins dupa ce releul comuta pe acc2 ,sau in momentul cin pun bt 169 se va rezolva? Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 momentul cin pun bt 169 se va rezolva?Da, deoarece cand se blocheaza tiristorul nu mai este alimentat nici montajul.Daca led-ul il folositi si pentru atentionare, sugestia mea ar fi sa optati pentru unul verde, deoare este zona cu cea mai mare sensibilitate a ochiului uman(galben-verzui). Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 da este verde si lumineaza exact galben verzui. am dat acc2 unui vecin imprumut si nu am avut cu ce sa alimentez montajul la acc2. cred ,ca din aceasta cauza nu comuta .am adus semireglabilul la limita care inchide si deschide releul. am descarcat acc la 10 v si tot nu a comutat. cred ,ca asta e cauza. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 am adus semireglabilul la limitaDaca este la limita inferioara(la masa) si nu blocheaza(decupleaza releul), este defect tranzistorul, sau o greseala de montaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum