casapumrs Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 salut! am sa schimb rezistenta cum mi-ai spus. vreau sa te rog insa, altceva. ce modificare pot aduce la schema asta ,ca in momentul in care incarc acumulatorul sa inceapa sa sune buzerul ,sa zicem ,pe undeva pe la 13-13,5v. pot face asta? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 In varianta actuala, buzerul suna cind acumulatorul se descarca sub un nivel prestabilit. Daca vrei ca buzerul sa atentioneze atunci cind acumulatorul pus la incarcat a ajuns la nivelul maxim si e complet incarcat, vei inversa intre ele, terminalele intrarilor inversoare si neinversoare ale operationalului, in rest, montajul ramine neschimbat. Link spre comentariu
casapumrs Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 salut! imi puteti arata cum sa inversez terminalele, pentru ca nu stiu cum sa fac! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 In atasamentul postat se inverseaza pinii 4 si 5 intre ei. Link spre comentariu
casapumrs Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 ok. asa am sa fac. are ceva daca in timp ce incarc acumulatorul, tin device-ul montat la acumulator? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Nu. Chiar trebuie sa fie alimentat de acolo, pentru a sesiza finalul incarcarii. Link spre comentariu
casapumrs Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 Salut! Rog sa-mi dati si mie o indicatie, legat de schema aceasta. Am realizat montajul ,iar tranzistor am pus bc337. In momentul cind il alimentez ,releul se armeaza automat. in mod normal acest lucru trebuie sa il faca senzorul. nu stiu de ce nu merge. am verificat tot cablajul, masurat rezistente, tot,si nu lucra. ce ma sfatuiti sa fac? Link spre comentariu
casapumrs Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 up! ma ajuta cineva? Link spre comentariu
Golem Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Schema aceea e ok, dar trebuie pus un CD4069 NOU de orice productie(China, Thailand, Malaysia), nu jeguri romanesti( MMC4069). CMOS-urile romanesti sunt un gunoi-din 3-4 buc, unul merge cat-de-cat, dar nu cu alimentare 3-18V cum ar trebui, ci numai incepand de la 11V sau de la 13V(!!!).restul 2-3 buc sunt arse din fabricatie... http://www.free-circuit.com/alternating ... h-ic-4069/ Link spre comentariu
casapumrs Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Va salut! Am o mare rugaminte, si anume: se poate face un incarcator pentru acc pb 12v 7ah dintr-o sursa apc-upc? Vreau sa incarc decit acumulatorii, fara a folosi sursa la pc. Daca se poate si trebuie modificat ceva la sursa ,va rog sa-mi aratati si mie ce trebuie sa fac. multumesc! Link spre comentariu
casapumrs Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Ma aude oare cineva? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Nu poţi. Acumulatorii cu Pb nu se încarcă la 12V. Link spre comentariu
casapumrs Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Va salut! am rugamintea sa ma ajutati cu o schema . vreau sa comand un motor cu perii la 12-18v si intr-un sens si in celalalt prin relee cu doua contacte actionate de un servo. am incercat sa desenez o schema si m-am inpotmolit Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 nimic mai simplu... dar trebuie sa ai grija sa nu faci scurt circuit... adica sa declansezi releele A si D inainte sa aclansezi releele B si C practic inertia releelor ar trebui sa fie suficienta pentru a evita scurtciruitul. releele doua cate doua le poti alimenta cu cate un tranzistor (nu uita de dioda de protectie). singura problema ar mai fi inertia motoului.... adica atat timp cat se invarte intr-un sens daca ii schimbi sensul apare un soc de curent care poate fi distructiv atat pentru motor cat si pentru circuitul de comanda. Link spre comentariu
casapumrs Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Ma gindeam ,ceva la modul asta, dar nu imi dau seama cum trebuiesc puse releele ,ca sa poata comuta stinga ,dreapta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum