Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit redundant 12v

casapumrs

Postări Recomandate

salut! am sa schimb rezistenta cum mi-ai spus. vreau sa te rog insa, altceva. ce modificare pot aduce la schema asta ,ca in momentul in care incarc acumulatorul sa inceapa sa sune buzerul ,sa zicem ,pe undeva pe la 13-13,5v. pot face asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• casapumrs

98

• miron1947

49

• remus68

19

• srdjan

18

Top autori în acest subiect

In varianta actuala, buzerul suna cind acumulatorul se descarca sub un nivel prestabilit. Daca vrei ca buzerul sa atentioneze atunci cind acumulatorul pus la incarcat a ajuns la nivelul maxim si e complet incarcat, vei inversa intre ele, terminalele intrarilor inversoare si neinversoare ale operationalului, in rest, montajul ramine neschimbat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut! Rog sa-mi dati si mie o indicatie, legat de schema aceasta. Am realizat montajul ,iar tranzistor am pus bc337. In momentul cind il alimentez ,releul se armeaza automat. in mod normal acest lucru trebuie sa il faca senzorul. nu stiu de ce nu merge. am verificat tot cablajul, masurat rezistente, tot,si nu lucra. ce ma sfatuiti sa fac?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Va salut! Am o mare rugaminte, si anume: se poate face un incarcator pentru acc pb 12v 7ah dintr-o sursa apc-upc? Vreau sa incarc decit acumulatorii, fara a folosi sursa la pc. Daca se poate si trebuie modificat ceva la sursa ,va rog sa-mi aratati si mie ce trebuie sa fac. multumesc!

Link spre comentariu

Va salut! am rugamintea sa ma ajutati cu o schema . vreau sa comand un motor cu perii la 12-18v si intr-un sens si in celalalt prin relee cu doua contacte actionate de un servo. am incercat sa desenez o schema si m-am inpotmolit

Link spre comentariu

Posted Image

nimic mai simplu... dar trebuie sa ai grija sa nu faci scurt circuit... adica sa declansezi releele A si D inainte sa aclansezi releele B si C

practic inertia releelor ar trebui sa fie suficienta pentru a evita scurtciruitul. releele doua cate doua le poti alimenta cu cate un tranzistor (nu uita de dioda de protectie). singura problema ar mai fi inertia motoului.... adica atat timp cat se invarte intr-un sens daca ii schimbi sensul apare un soc de curent care poate fi distructiv atat pentru motor cat si pentru circuitul de comanda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări