Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit redundant 12v

casapumrs

Postări Recomandate

• Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• casapumrs

98

• miron1947

49

• remus68

19

• srdjan

18

Top autori în acest subiect

Circuitul integrat LM339 contine patru comparatoare (in schema se foloseste unul din ele) iar LM741, TL071, TL081 (care il pot inlocui in acea schema) sint amplificatoare operationale.

Link spre comentariu

eu il montez la acumulator,iar in momentul cind acesta se descarca sub 11v sa zicem, incepe sa urle si ma anunta .atit vreau de la el.

Link spre comentariu

Utilizezi o sursa de tensiune (12V de exemplu) si in serie cu dioda vei conecta o rezistenta de 1K. Alimentat intr-un sens vei masura in jur de 0,6V (cind dioda va fi in conductie directa) si in celalt sens vei masura tensiunea care o vei utiliza de la zennerul respectiv. Voltmetrul se va conecta in paralel cu terminalele diodei. Daca in al doilea caz iti va arata tensiunea sursei (pe aproape) dioda ori e un zenner cu tensiune mai mare, ori e o dioda redresoare.

Link spre comentariu

salutare! am schimbat ledul cu dioda zenner 6v2, 5mah si merge. am sa cumpar una la 20 mah daca crapa asta pe care am pus-o . multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Poti inlocui rezistenta de 1K care polarizeaza zennerul, cu o rezistenta de 1,8...2,2K. Curentul prin zenner va fi de maxim 4mA. Dupa inlocuire ar putea fi necesar sa misti putin din semireglabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări