casapumrs Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 salut! ajutati-ma va rog ,cu o schema pentru dispozitiv care sa faca trecerea de pe o baterie pe alta cind la una din ele scade tensiunea sub o anumita plaja , ca sa ma exprim asa. vreau ca ,cele doua sa lucreze separat, iar acest device ,doar sa faca trecerera de la una la alta automat. cu respect ,va multumesc! Robeert: te rog asteapta sa ti se raspunda. Nu mai posta aceeasi intrebare consecutiv. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Pai dati si Dvs. date concrete despre ce baterii este vorba, ce consumator se alimenteaza, care este curentul absorbit de el, tensiunea minima la care se face comutarea, etc.Poate ca aveti in vedere si faptul ca acele "baterii" sa fie acumulatori si atunci mai poate interveni si necesitatea incarcarii automate a lor in cadrul acelei aplicatii.Cu asemenea date vagi nimeni nu va poate indica o schema concreta, poate doar una de principiu care probabil ca nu va satisface. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 iti trebuie comparatoare analogice realizate cu amplificatoare operationale. pentru comutatie poti folosi comutatoare, releem tranzistoare, tiristoare, etc. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 va rog ,iertati-mi nestiinta, vreau sa folosesc 2 acc pb acid 12v, 7ah ,cind unul se descarca sub 10v ,sa se comute pe celalalt automat. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... dhl0qgZ5Qg de exemplu, am gasit asta .cum leg acumulatorii si la care schema? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Acolo e doar teorie! Pina la scheme practice mai e! Ar trebui ca cineva sa conceapa o schema cu aplicabilitate practica in situatia ta si probabil sa o si realizeze, deoarece tu nu ai cunostiintele necesare pentru aceasta. Chiar daca ai gasi o schema, ea trebuie adaptata cerintelor tale, iar in momentul realizarii pot apare situatii in care trebuie sa stii ce sa modifici ca montajul sa lucreze in parametrii optimi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 2 acc pb acid 12v, 7ah ,cind unul se descarca sub 10v ,sa se comute pe celalalt automat.Daca cel care este mai descarcat nu intra in regim de incarcare in momentul comutarii, cel mai simplu ar fi sa-i utilizati pe amandoi simultan, conectati paralel. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 eu vreau sa-i utilizez la o barca pentru nadit. am vazut chestia asta la tirgul de pescuit pe navomodelele care erau la vinzare acolo, deci exista. ca sa intre cel care se descarca in regim de incarcare ,nu se poate pe barca care se afla pe apa la nadit. trebuie doar sa comute pe celalalt acumulator, ca sa nu ramina barca pe apa ,sa inot dupa ea, iar cind termin treaba cu ea ,ii scot si ii pun la incarcat separat. astept rezolvare la cerinta mea si va multumesc. cu respect!! Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Acum am inteles, este un sistem de rezerva, dar cum aflati de la distanta(intre Dvs. si barca) cand a "lesinat" primul acumulator?Daca nu cunoasteti situatia, exista riscul sa-l descarcati si pe acesta si ajungeti tot la situatia pe care doriti s-o evitati, adica inotul pana la barca. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 o nadire dureaza cam 6-7 minute. un acc incarcat duce cam o ora . ma gindesc ,ca device-ul ar trebui sa aiba niste leduri, si in functie de cum este cuplat un acc sau altul sa se aprinda ledul respectiv. barca are leduri deja montate, dar tot ducind nada si intorcindu-se pentru a duce alta se poate verifica starea acc, respectiv daca s-a cuplat cel de rezerva, si in felul acesta sa fac o aproximatie ,cam la cite drumuri dus intors se mai poate nadi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 in functie de cum este cuplat un acc sau altul sa se aprinda ledul respectiv.Dar este vizibil in soare, sau este pentru pescuit noaptea?Ce curent maxim consuma barca? In functie de acest curent, trebuie ales releul. Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 in sarcina motorul consuma maxim 8 amperi.cu axul blocat s-are cu mult, dar asta nu intra in calcul deocamdata. intradevar se planteaza noaptea Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 O solutie.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
casapumrs Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 din schema eu inteleg asa:[corecteaza-ma daca gresesc] leg plusurile acc la 1 si 2, minusurile la masa minus , minusula de la motor ,tot la masa minus. asa inteleg eu. iti multumesc pentru ajutor. ma apuc de treaba dupa sarbatori ,iar daca intimpin oaresce probleme ,te rog sa nu te superi daca mai apelez. multumesc. cu respect!!! Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 plusurile acc la 1 si 2, minusurile la masa minus , minusula de la motor ,tot la masa minus.Da.Accu sunt numerotate in ordinea functionarii, initial Accu 1 iar cand acesta se descarca , trece pe Accu 2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum