mariobe Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Vt33xvK8n_M&NR=1 ce spuneti de tehnologia asta am vazut o combina acum cativa ani cand inca mai erau in voga sunau binisor,acum mi-am mai schimbat un pic ideea despre cum ar trebui sa sune o boxa,foloseste la ceva siliconul ala ?sau e pus doar sa fura ochiul consumatorului Chiar daca risc sa reinviu un subiect deschis de "dragon" despre sony si sculele lor uitati-va cu ce se mai lauda baietii astia,ca fapt divers produsul nu a aparut inca in romania si banuiesc ca la ce pret are nici nu va aparea o perioada(aveti jos o demonstratie sony) Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 la Philips, siliconul ala e de fapt o membrana pasiva, o "formula" nu foarte noua, folosita atunci cand dincolo de un punct, in demersul tau de a-ti distruge creierii si curata intestinele cu frecvente laxative, incinta bass-reflex nu-si mai face treaba corespunzator...asta de la Sony cu multe difuzoare e o treaba foarte interesanta, problema ei e ca odata cu "oracaiala" se multiplica si distorsiunile, motiv pentru care am ajuns sa detest din suflet auditia la mai mult de 2 boxe... Sony ramane un bullshit interesant pentru o anumita categorie de oameni, fie ei dezinteresati, ignoranti sau cu resurse financiare medii si pentru un anumit context...P.S. Putin offtopic: Apropos de NU VINE IN ROMANIA oameni buni, am fost in Berlin intr-un magazin oarecare specializat in produse electronice si electrocasnice de larg consum... concluzia? socul este maxim, incepand de la preturi(o navigatie beton Garmin Nuvi costa jumatate din pretul de achizitie de la noi), iar multe din produsele oricarui producator, Denon, Bose, Sony, Sharp, Sennheiser, Mio, ce vreti voi, nu numai ca nu se gasesc la noi, dar nu cred ca poti sa le comanzi orice ai face... ca sa nu mai vorbim de modul in care iti vorbesc oamenii aia, s.a.m.d. ... suntem de toata jena, prosti, saraci, nesimtiti, jegosi, hoti, ordinari, incompetenti si lipsiti de orice sansa de a mai iesi la lumina...................... Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 . suntem de toata jena, prosti, saraci, nesimtiti, jegosi, hoti, ordinari, incompetenti si lipsiti de orice sansa de a mai iesi la lumina......................De-abia acum ti-ai dat seama????Cat despre MAREA tehnologie SONY, imi aduc aminte ca acum vreo 10 ani era prezenta in toate magazinele Flanco, Domo, Altex, etc. si facea deliciul cocalarilor! Si azi probabil or mai fi rezistat unele "echipamente"! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 La Philips, cum zice si nomikos e o membrana pasiva. Membrana pasiva se comporta exact la fel ca un tub de bas reflex, avantajul fiind insa ca nu se produce "fluieratul" specific circulatiei aerului prin tub, mai ales daca tubul este de diametru prea mic cum se face de obicei la aceste combine. Dezavantajul e ca si membrana respectiva are parametrii ei si poate induce distorsiuni la fel ca un difuzor "intreg", cu bobina. Cat despre Sony, vezi ca au scos o serie mai noua, muteki parca se cheama. 10kW PMPO poate pentru 1ms cand trece un varf de 2kV prin priza... De aia nu au filtrare pe traful de retea. Nici aia 910 RMS cat zic ei nu prea ii cred, chit ca e totusi o combina destul de mare. Poate doar in clasa D daca o fi sa aiba acolo 300W. Din punctul meu de vedere e pur si simplu un sistem 5.1 din ala de plastic doar ca putin mai mare. Un bas de 12" pe un amarat de TDA7294 ii da clasa. Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 mai ales daca tubul este de diametru prea mic cum se face de obicei la aceste combine.tin sa te contrazic,nu ca as fi iubitor de combina dar la cele mai multe am vazut mai bine zis "gauri" de cat tuburi reflex, cu lungimi de cativa centimetri(2-4 cm)un ex aici; http://imgs.segundamano.es/images/558/55874719723.jpgeu totusi raman interesat de forma reflexurilor,ce le genereaza formele alea ufo ?adica daca scoti un dif din ala si-l masori ,te alegi cu 6-7 litri cat are cutia aia?despre figurile nemtilor sa inteleg ca fac ca producatorii de lamborghini ,se vand doar VIP-urilorsau pur si simplu ne iubesc pe noi mai mult de la ultimul razboi mondial Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 seamana cu un "horn reflex"(asta am scornit-o eu acum pe loc) o fi vreun secret la mijloc... Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 sincer la asta m-am gandit si eupoate ca asta ajuta ca basul sa nu fie directional(ipoteza ne nestiutor)daca a-ti vazut prin magazinele de difuri,boxe etc se gasesc niste porturi reflex dimensionate la plesneala cu forma usor conica,oare pt design ?sau poate chiar e vreun secret? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Porturile cu forma conica scad presiunea aerului la iesire si elimina din fosnet. Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=10 (Portul bass-reflex va fi evazat la ambele capete pentru a reduce la minim turbulentele de aer.) colegul de mai sus ne arata cam acelasi lucru despre turbulentele astea ,dar tubul e evazat la ambele capete plus ca in poza aceia de mai sus boxa avea doua gauri de forma aproximativ conica,la cat a fost tunata cutia aia poti aproxima cu formele acelea?ce vreau sa zic eu e ca firmele acestea de vanzari pe banda cu siguranta nu folosesc programele de pe net de generat volume pe care le folositi voi,oare nu gasim vreun expert angajat pe la ceva firma "domoteck" sa ne sufle secretele am avut ocazia sa cunosc un "expert" care facea cutii de bass auto si cand l-am intrebat daca stie ceva de parametri parca i-am spus ceva intr-o limba necunoscuta,mentionez totusi ca tipul a facut bani pe treaba asta si cert e ca nu dupa cartea voastra de fizica Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Forma tubului ala de bas reflex tine si de estetica. La un tub "evazat" cum spune respectivul, diametrul efectiv este dat de portiunea cea mai stramta. Daca am dimensiunile incintei pot sa'ti spun la cat a fost acordata.Cat despre cutiile de 7 litri mentionate de tine mai sus, sunt totusi ceva mai mari (15-20 litri) si difuzoarele sunt produse cat de cat sa mearga in cutii mici. O companie mare isi permite sa faca difuzoarele la comanda dupa incinta in loc sa faca incinta dupa difuzor. Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 P.S. Putin offtopic: Apropos de NU VINE IN ROMANIA oameni buni, am fost in Berlin intr-un magazin oarecare specializat in produse electronice si electrocasnice de larg consum... concluzia? socul este maxim, incepand de la preturi(o navigatie beton Garmin Nuvi costa jumatate din pretul de achizitie de la noi), iar multe din produsele oricarui producator, Denon, Bose, Sony, Sharp, Sennheiser, Mio, ce vreti voi, nu numai ca nu se gasesc la noi, dar nu cred ca poti sa le comanzi orice ai face... ca sa nu mai vorbim de modul in care iti vorbesc oamenii aia, s.a.m.d. ... suntem de toata jena, prosti, saraci, nesimtiti, jegosi, hoti, ordinari, incompetenti si lipsiti de orice sansa de a mai iesi la lumina......................din partea tatalui am si eu un 15 % sange germanic care i-mi curge prin vene(am ceva probleme de o buna vreme cu inima,cu siguranta nu-l mai accepta asta romanesc) deci ei nu inteleg de ce romanii iesiti din comunism au dat navala peste ei odata cu intrarea in europa,pai hunii nu au dat navala peste noi ?si ce? mai aminteste careva de ei?(poate izolat doar)Ma gandesc ca au devenit mai educati si mai inteligenti, dupa cati evrei au disecat in ultimul razboi mondial !!!;ce ar trebui sa facem sa ajungem la fel sa ne apucam si noi sa ne torturam minoritatile(hmmmmmmmm unele chiar ar merita ) sa vedem ce au inauntru ?da-i mai dre... de constipati.la noi e problema ca comunismul nu a plecat inca de la noi si mosnegii de alta data i-si lasa odraslele sa le tina locul acolo la putereeu zic ca mai trebuiesc doua trei revolutii pana se curata tara de hoti'vrem paradisul promis cand am iesit din comunism"(parazitii) Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Forma tubului ala de bas reflex tine si de estetica. La un tub "evazat" cum spune respectivul, diametrul efectiv este dat de portiunea cea mai stramta. Daca am dimensiunile incintei pot sa'ti spun la cat a fost acordata.Cat despre cutiile de 7 litri mentionate de tine mai sus, sunt totusi ceva mai mari (15-20 litri) si difuzoarele sunt produse cat de cat sa mearga in cutii mici. O companie mare isi permite sa faca difuzoarele la comanda dupa incinta in loc sa faca incinta dupa difuzor.eu am estimat ochiometric,am luat la nimereala un anunt de pe net,vezi ca in josul paginii sunt dimensiunile boxelor(vreo 16l)deci scuzele melehttp://www.okazii.ro/catalog/39430495/A ... AV720.html Link spre comentariu
Vizitator FiveseveN Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Îmi cer scuze pentru digresiune dar ca profesionist mă simt nevoit să atrag atenţia: vă implor nu mai confundaţi design-ul cu cu un efort pur decorativ. Spuneţi de aspect, din considerente cosmetice, de dragul artei, din egoism estetic gratuit, decorativ sau cum vreţi, numai nu de design. PS: îmi = pronumele personal la persoana I singular în cazul dativ (mie, îmi, mi). E un singur cuvânt deci n-are ce să caute cratima acolo. Poate când om stăpâni limba măcar vom putea avea şi pretenţii la civilizaţie. Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 5, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Îmi cer scuze pentru digresiune dar ca profesionist mă simt nevoit să atrag atenţia: vă implor nu mai confundaţi design-ul cu cu un efort pur decorativ. Spuneţi de aspect, din considerente cosmetice, de dragul artei, din egoism estetic gratuit, decorativ sau cum vreţi, numai nu de design. PS: îmi = pronumele personal la persoana I singular în cazul dativ (mie, îmi, mi). E un singur cuvânt deci n-are ce să caute cratima acolo. Poate când om stăpâni limba măcar vom putea avea şi pretenţii la civilizaţie. vezi ca faci spam colega deja am fost atentionat pe tema asta (zal stie !!!),cred ca ai gresit grupa,aici e boxe si difuzoare nu LIMBI deja avem destui profesori aici nici o problema totusi daca stii ceva despre subiect, esti invitat sa comentezi Link spre comentariu
Vizitator FiveseveN Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 spam (eng.) = 1. şuncă presată; v. Wikipedia: Spam (food) 2. corespondenţă (electronică) nesolicitată, de obicei cu caracter comercial Trecem la limbi străine acum? Cu ce folos ai fost deja atenţionat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum