Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se imparte curentul trifazic in curent monofazic,,

Vizitator constantynoo

Postări Recomandate

contorul inregistrand suma puterilor consumate,iar aceasta este aceeasi indiferent daca sunt consumatori numai pe o faza sau pe toate 3.

Un raspuns foarte corect. In rest cam tot ceea ce sa scris pe aici sunt doar parerile fiecaruia.Si in Romania standardul de joasa tensiune este de 0.4kV, si nu numai acesta sa modificat. (Nu a fost adoptat de nici o persoana beata, in domeniul energiei totul este foarte serios)Sa trecut la doar 2 nivele de tensiune: joasa tensiune pana la 1000V si inalta tensiune peste 1000V, disparand termenul de medie tensiune, deocamdata acesta se mai foloseste la noi, si sa standardizat la 20kV.Sistemul energetic national este intr-o continua modernizare pentru a trece la noile standarde, dar acest lucru nu se poate face peste noapte si implica costuri de neimaginat pentru o persoana consumatoare.... (Un simplu exemplu: un transformator cu tensiunea superioara 400kV si cea inferioara 220kV are un cost de aproximativ 3 milioane de euro) Pentru a modifica tensiunea pe o linie sa fie adusa in standard se fac o multime de calcule de dimensionare, pierderi, modalitatati de compensare a factorului de putere si multe altele. Toate lucurile acestea nu le stie nici un consumator, ci doar isi da cu parerea fiecare.
Clasificarea de care ati amintit, pe nivele de tensiune, este de mult dar numai din p.d.v. al protectiei muncii (acum ii zice SSM); media tensiune este si de 6kV, 10kV s.a.Acum am sa va intreb tensiunea de 1kV este de linie sau de faza?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• gcom61

5

• gica70

4

• nightmare

3

Top autori în acest subiect

Parcă citesc materiale de propagandă cu viitorul luminos al patriei, de pe vremea lui Ceaşcă. :rade:1kV între faze, deşi nu am văzut nicăieri, e simbolic, singura care se încadrează e tensiunea de alimentare la Tv/Tb (+750V scrie pe Tv/TB, +825V pe hîrtie în substaţii, în realitate +800-860V în sarcină şi maxim +900V în gol, dar au fost cazuri prin anii 70 cînd se ajungea la +1kV).Faptul că s-au împărţit altfel palierele de tensiune e încă o dovadă a prostiei generalizate.

Link spre comentariu

Din pacate de 20 ani nu s-a facut decat sa se distruga si sa se imbogateasca unii cu "combinate energofage" ,care pe vremea impuscatului nu erau rentabile iar acum merg excelent.

Link spre comentariu

ce vorbiti voi acolo... eu am auzit de un elan tehnologic revolutionar. un individ ara gradina (de acasa) folosind un sistem de trolii actionate electric. marea minune consta in costul scazut si usurinta in actionare (era cu autorevers tractiunea). singurul detaliu uitat sa precizeze e ca era mare goanga in sediul local al companiei de electricitate si ca era suntat contorul... dar astea sunt doar detalii... :bataie

Link spre comentariu

Din pacate de 20 ani nu s-a facut decat sa se distruga si sa se imbogateasca unii cu "combinate energofage" ,care pe vremea impuscatului nu erau rentabile iar acum merg excelent.

Eu nu doresc sa intru intr-o polemica cu cineva.. dar, mi-amintesc ca si cele 7-8 procente reprezentand consumul populatiei in acea vreme din productia totala de energie electrica erau folosite (adica noi, consumatorii eram sacrificati) pentru realizarea cincinalului in 4 ani. Facand o analogie, astazi se propune fiscalizarea handicapatilor; si nici nu se spune cu cat ar creste bugetul!
Link spre comentariu

Eu cred ca daca parlamentarii ar lucra benevol am castiga ceva la buget;ca oricum influenta si traficul de influenta ,pe care o au in teritoriu le aduce venituri insutite

Link spre comentariu

Eu cred ca daca parlamentarii ar lucra benevol am castiga ceva la buget;ca oricum influenta si traficul de influenta ,pe care o au in teritoriu le aduce venituri insutite

De-acord.
Link spre comentariu

În primul rînd, dacă nu s-ar mai plăti posturile de conducere de peste tot, nu s-ar mai înghesui toţi cretinii, aşa ar rămîne loc şi ptr persoane competente.Am auzit una tare de tot azi de la cineva din MAI: ditamai comisarul şef se duse la procuratură să afle de ce e urmărit. În realitate primise acasă o înştiinţare de NUP, ptr o spargere ce avusese loc cu 10 ani în urmă, la apartamentul în care locuieşte el în prezent. Era ptr fostul proprietar, dar prostul nu ştia bine să citească.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator naie71

Buna ziua!daca ma puteti ajuta in problema mea:-am o masinarie care consuma 10200 de Watti la 220 V.Intrebarea este: Ma pot lega cu ea la un curent trifazic,respectiv o faza+null si daca rezista o singura faza la acest consum?Va multumesc

Link spre comentariu

Păi reţeaua monofazată de 220V se obţine dintr-una trifazată de 380V, se ia o fază şi nulul. Dacă e destul de solid racordul şi permite consumatori de peste 50A/fază, poţi lega acel consumator, neapărat printr-o siguranţă de 63A şi un contactor de 100A. Sper că nu e un motor sau alt consumator inductiv, că atunci trebuie să măreşti mai mult aceste elemente. Dacă consumul e constant, cablele de legătură să le pui cît mai mari, de minim 15mm2.Atenţie că la un consum aşa mare pe una din faze, dacă respectiva reţea trifazată e mai slabă, nulul se ''deplasează'', sau ''fuge'' cum zic electricienii bătrîni şi te trezeşti cu zeci de volţi pe el. Să foloseşti şi împămîntare ptr carcasa consumatorului. Dacă toate astea ar trebui să le montezi la reţeaua unui bloc, renunţă, vei avea multe de plată.De curiozitate, ce e?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări