Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

High resolution cu DS1821

XAN77

Postări Recomandate

am luat u ds1821 si merge OK. Dar conform datasheet-ului poate avea o rezolutiemai mare printr-un artificiu soft. Citire registrului Temperature dupa care comanda #A0 va permite citirea contoarului intern care la o anumita valoare se reseteaza iar nr. de treceri prin 0 da nr. de grade C. Asadar impulsurile ramase in contoar si nr. de impulsuri per grad C(registru citibil prin alta comanda #41 urmata de #A0 si apoi citire) pot fi folosite pentru o rezolutie mai mare a senzorului. Eu am reusit sa folosesc senzorul normal si cu afisare pe LCD dar la toate incercarile mele de a citi Count_remaining si Count_per_grad au esuat. Citirea impulsurilor ramase imi da intotdeauna o alta valoare, de parca ar fi ceva aleatoriu. Mentionez ca programez pic-u (care nu conteaza ce model e) dar e un 16F871 cu ProtonPicBasic care are instructiuni speciale de comanda a senzorilor Dalas . A mai lucrat cineva cu un DS1821? cum sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

2

• sofian

1

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

rezolutia poate fi pe 9-12bitisi se seteaza in dalasnumai ca timpul necesar ptr conversie este mai mare ptr 12biti(~750mS)ptr 9biti(~95mS)citeste in datasheet ca acolo explica mai bine

Link spre comentariu

mersi, eu am sau cel putin cred ca am respectat ce zice in datasheet, adica succesiunea comenzilor (cu diferite combinari de reset ininte si dupa sau deloc) dar nu am reusit. Daca cineva a mai lucrat cu DS1821 rog sa ma ajute. oricum sunt pe punctul de a renunta la el ca LM75este mult mai ieftin dar totusi l-am cumparat si tre sa aflu cum il pot folosi la adevaratul sau potential

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări