Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare pompa evacuare - masina de spalat

pyu

Postări Recomandate

Am o pompa de evacuare de la o masina de spalat de 30w, si vreau sa o folosesc non - stop (luni, ani...)Problema este ca se incalzeste destul de tare, dupa putin timp.Intrebarea mea este cum pot preveni incalzirea bobinelor si a miezului?Se poate rebobina? Sau as putea sa o scufund in ulei de transformator pentru a avea "racire" mai buna ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pyu

5

• miron1947

4

• gcom61

3

• icet

1

Top autori în acest subiect

Vizitator alnic

Am o pompa de evacuare de la o masina de spalat de 30w, si vreau sa o folosesc non - stop (luni, ani...)Problema este ca se incalzeste destul de tare, dupa putin timp.Intrebarea mea este cum pot preveni incalzirea bobinelor si a miezului?Se poate rebobina? Sau as putea sa o scufund in ulei de transformator pentru a avea "racire" mai buna ?

:speriat Acest model de pompa are lagarele din plastic (chiar daca ai rezolva problema incalzirii) uzura este mare si rapida!Deci nu te sfatuiesc sa o folosesti pentru K sa ...........mearga mult (non stop)La o masina de spalat merge cam 20min cu intermitente iar la kam 2 utilizari pe saptamina speranta ei de viata este la cam 4 ani.
Link spre comentariu

Iar pentru problema racirii?

Problema raciri, chiar este o problema daca vreti sa functioneze timp indeliungat, in principiu, lichidul care-l antreneaza, poate face si racire daca piesele care se incalzesc sunt cuplate termic cu el.
Link spre comentariu

tot se incalzeste.

Inseamna ca nu au cuplaj termic, daca puteti realiza acest cuplaj si apa este rece, il va raci .
Nu prea am cum :)Uleiul de transformator nu ar putea face racirea bobinelor?
Link spre comentariu

Uleiul de transformator nu ar putea face racirea bobinelor?

Cum realizati circulatia lui si radiatorul, cu alta pompa?Daca atasati poze cu pompa demontata, poate se gaseste o solutie.
Link spre comentariu

Am incercat eu rebobinare cu sarma 0,22mm si tot se incalzeste-sunt subdimensionate.In final am cumparat o pompa de masina de spalat romaneasca cu motoras clasic,turbina si etansare pe semering 50 ron.Aceasta functiona im cicluri de 4-5 ore functionare-10-15 min pauza(se intervenea la instalatie),iar temperatura bobinajului era40-50 grade.

Link spre comentariu

Am o pompa de evacuare de la o masina de spalat de 30w, si vreau sa o folosesc non - stop (luni, ani...)

Nu stiu la ce vrei tu sa folosesti pompa aia dar ea nu e facuta sa functioneze non-stop.Sunt pompe care au si paleta de racire(de exemplu pompa de evacuare la masinile romanesti)si alea pot functiona cu siguranta mult mai mult decat astea mai ales ca au si lagarele din bronz grafitat nu ca la asta din plastic.
Link spre comentariu

Pentru regim non-stop recomand o pompa de recirculare Grundfos care are lagare de ceramica si ax de ceramica.Asta in cazul in care apa este curata si temperatura pana la 90grade,iar presiuni pana 10bar.Sunt cu puteri cuprinse intre 15w-110w cele mai uzuale.

Link spre comentariu

Scuze colegu,eu detin o pompa de circulatie grundfos 45-90W lagarele sunt din bronz grafitat,axul este din otel inox,iar temperatura maxima de lucru 115gr.C Acestea functioneaza in orice pozitie,insa este preferabil sa functioneze cu axul motorului vertical(pt. uzura minima lagare).Se gasesc pompe de circulatie(recirculare)pt. instalatii de termoficare cu puteri intre 45-150w.Preturile,in functie de producator de la 130-370ron.

Link spre comentariu

Scuze colegu,eu detin o pompa de circulatie grundfos 45-90W lagarele sunt din bronz grafitat,axul este din otel inox,iar temperatura maxima de lucru 115gr.C Acestea functioneaza in orice pozitie,insa este preferabil sa functioneze cu axul motorului vertical(pt. uzura minima lagare).Se gasesc pompe de circulatie(recirculare)pt. instalatii de termoficare cu puteri intre 45-150w.Preturile,in functie de producator de la 130-370ron.

Cu aceleasi scuze dar pompa pe care o ai nu este Grundfos ci este din gama Wilo.Iti garantez ca nu exista pompa de recirculare(apa) cu lagare de bronz grafitat ci doar de ceramica,iar la Wilo intradevar axul este din otel inox(Aisi),in rest cele afirmate de tine sunt ok.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări