Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legaturi difuzoare

webmaester

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

3

• webmaester

2

• bassbox

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Asa, pai avand in vedere ca vrei sa pui tw pe langa un full range, adica sa il ajuti doar pe frecventele foarte inalte eu as experimenta cu condensatori de la 3uf pana la 1uf. Rezistenta se pune doar in caz ca vrei sa atenuezi tw sa fie la aceeasi sensibilitate cu full range-ul. E posibil sa trebuieasca atenuat full range-ul si nu tw. Depinde de sensibilitatea difuzoarelor, la care e mai mare. Asa informativ 1ohm inseamna o atenuare de aprox 1dB. Deci, daca vrei sa atenuezi tw cu 2dB pui in serie cu el o rezistenta de 2 ohmi, s.a.m.d. Rezistenta sa fie pusa inaintea condensatorului si sa aiba min.5W.

Link spre comentariu

Citeste subiectele mai vechi si vezi ca este super explicat , nu te mai arunca inainte fara sa te documentezi , de altfel nu cred ca o sa se termine cu bine boxele sau amplificatorul tau daca nu ai avut curiozitatea pana acum sa mai si citesti despre subiecte asemanatoare , ca doar asa poti invata !.....iti urez mult succes !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator laurentiu_gelu

Am si eu o intrebare:Am un amplif facut de mine ,un FET400,pot folosi 2 difuzoare de 200w RMS pe 8ohmi puse in paralel la acest amplif?Si la care credeti din aceste 2 cazuri o sa se auda mai bine:1)la aceste 2 dif puse in paralel(difuzoarele au 30cm in diametru) sau 2)un difuzor de 300w pe 4ohmi de 38cm in diametru?PS: Toate difuzoarele puse in cate o incinta corespunzatoare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări