Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator in tuburi - rog ajutor !

aygun

Postări Recomandate

Cei la care am apelat sa ma ajut ecu carcasa fiind foart eocupati si avand carcasa la ei de mai bine de o luna si ceva , am trecut zilele precedente pe la si am uat carcas asa cum era . In schimb , ieri am fost sa simplific procesul si am fost ajutat ( tot de catre ei ) sa refac o alta fata ptr carcasa. Totodata am hotarat ca mai bine realizez sursa in exterior ca o entitate separata lucru la care deja mesteresc . In numai 2 zile a iesit ceea ce vedeti aici. Amplificatorul a fost testat si merge bine , nu am avut timp ( inca ) sa merg la userul @sdan sa il punem pe un osciloscop dar zilele viitoare voi face si acest lucru. Mult edin auxiliarele d etest au fost dezlipite si am cosmetizat nitel montajul.Sa vedem daca va place ce vedeti :

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

58

• remus68

6

• zal

5

• danzup

5

Top autori în acest subiect

In locul gaurii de la traful de alimentar e voi face o piesa din stiplex pe care voi scrie ceea ce am scris si frontal din acelasi material . De asemenea gravat .

Link spre comentariu

Ultima poza si astept comentariile dvs !

Foarte frumos, !!!!Este bine ce vrei sa faci prin amplasarea sursei in alta parte,dar parca era mult mai frumos acolo,unde deja ai decupat tabla pentru traful de alimentare.Nu cumva faci amplasarea sursei separat din cauza tablei sasiului??????......,nu este prea subtire???....(e o carcasa de DVD ????)...s-ar fi putut monta niste traverse din cornier de Al de20X20mm(sau 30X30mm) sub sasiu,longitudinal,in dreptul trafului de alimentare,dar...ma rog,pana la urma face fiecare cum i se pare mai bine..... Te felicit,pentru timpul pe care stiu ca-l ai,este o realizare si asteptam urmatorul proiect!
Link spre comentariu

Arata "incalcit" din cauza firelor . Am incercat pe cat posibil sa adun tot ce e traseu de masa intr-un singur punct astfel incat sa nu fac bucla de masa . Fiind facut cu blitz-ul la o rezolutie de 2Mpixeli ( aparatul poate 6 Mpixeli ) si apoi scalat la o rezolutie de 800 x 600 pixeli si reconvertit cu irfan view la un jpeg cu rata de compresie de 50 % , a ajuns asa . In realitate este destul de aerisit putand strecura cu usurinta letconul prim mai toate ungherele . Unele rezistente sunt mascate de tuburi termocontractibile .Azi la vopsire ( grabit fiind ptr ca era foarte cald in incaperea in care vopseam iar afectiunea cardiaca incepuse sa isi spuna cuvantul .... ) am uitat sa maschez componetele si am dat cate un puf si pe acestea :jytuiyu De asemenea , pe panoul frontal am atins fara sa vreau cu niste adeziv Bizon ( cu acest adeziv fixand masca ) . Am niste poze mai mari ca dimensiune facute in timpul constructiei iar acolo se poate observa mai bine .Am hotarat sa pun sursa in xeterior nu din cauza duritatii materialului ci unei greseli de calcul al spatiului. Nu imi mai intra si montajul cu sursa de alimentare in carcasa . Singurul loc in care puteam sa pun sursa era fix in fata gaurii ptr transformator ( acolo unde sunt cele doua socluri ptr EM84. Ori , din cate stiu eu , nuse pune sursa in zona surselor de semnal mic ( sau care manipuleaa semnal mic ). Ma rog , o mica greseala de calcul dar fiind primul proiect cred ca este ok si asa :da Mai am de terminat cate ceva la amplificator , in sensul ca trebuie sa termin montajul ptr EM-urile 84 si legaturile ptr conectorii RCA mama si iesirile ptr difuzoare. De asemenea , trebuie sa pun o cupla ptr cele doua tensiuni de , 6,3 V si 230V .Cutiile trafurilor sper sa le fac din stiplex dar mai ramane de vazut .Am incercat sa uploadez fisierele cu pozele din timpul constructiei dar a dat cu virgula pe ediafire .Revin cu o noua tentativa la job !

Link spre comentariu

Un sfat, legaturile pt masa unica (ultimul condensator din reteaua de filtraj) se fac cel mai bine folosind o piesa in forma de stea cu 6-10 brate din tabla cositorita sau cupru cu diametrul de aprox 20mm . Obligatoriu aceasta se izoleaza fata de sasiu si ulterior se conecteaza la acesta in punctul de zgomot minim, masurarea zgomotului se face cu DVM-ul, pe secundarul transformatorului cu o sarcina rezistiva de 8 Ohm, o valoare de 2-3 mV este foarte buna ! Conectarile pe aceasta stea permit optimizarea de traseu minim si aranjarea estetica a firelor iar acest aspect are importanta lui, ar mai fi si alte reguli...

Link spre comentariu

Dupa cum am promis revin cu cateva poze din timpul constructiei la o rezolutie mai mare !

http://www.mediafire.com/?73wtd3luf6muu8p

Maine o sa revin si cu altele deoarece azi am terminat vu-metrele cu EM 84 .

Tot in cursul zilei de maine sper sa termin amplificatorul.

Azi am pozitionat mufa de legatura cu alimentatorul ( un DB9 mama- tata ) , cele doua rca-uri ptr intrare si cuplele ptr difuzoare .

Maine sper sa termin cu legaturile la amplificator .

Va urma sa fac capacele la transformatoare din stiplex negru de 8mm si carcasa la alimentator tot din stipex negru de 8 mm.

Numai de bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări