Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator in tuburi - rog ajutor !

aygun

Postări Recomandate

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

58

• remus68

6

• zal

5

• danzup

5

Top autori în acest subiect

Daca totusi vrea sa fie in parametrii poate sa foloseasca schema de stabilizare a tensiunii din preamliful lui alex mm de aiciviewtopic.php?f=28&t=57707&start=0iar schema o gaseste aicidownload/file.php?id=43213Are stabilizare si pe tensiunea anodica , pe 6,3V , temporizare , mute si alte minunatii.Tare as vrea ca danzup sa faca un modul cu vreo 4 potentiometre alps ptr acest preamplificator , telecomanda etc etcLa cum e realizat merita asemenea unitate de control ..

Link spre comentariu

va multumesc tuturor de raspunsuri, in urma experimentelor voi vedea care e solutia optima, cea aplicata de alexmm eu nu o pot aplica, dupa cum am mai spus lm317 are o cadere de tensiune de 2v alexmm a tinut cont de acest aspect in schema lui, tensiunea de iesire la transformatorul de iesire in cazul lui find de 9V, eu am de 6,3v , voi proba cu o dioda care are 0,4v caderea de tensiune sa vad cum se comporta, acum nu am brum de loc voi alimenta in curent alternativ filamentele sa vad cum se aude. O alta varianta adoptata de cristinelbm este cu doua rezistente de 220ohm inseriate si legate in paralel cu filamentele iar masa legata intre cele doua rezistente, cand voi avea timp am sa probez toate variantele expuse si am sa postez si concluzile. va multumesc si scuze ca poluez topicul.

Link spre comentariu

Succes in ceea ce faci dar nu uita sa ne informezi de rezultatele tale. OK ?Offtopic:Nu iti mai cere atatea scuze ca nu toata lumea e guru. De aia suntem pe acest forum , sa ne ajutam reciproc. Daca nu vrei sa ajuti sau sa fii ajutat nu te inscrii. Corect ?Spor la treaba !

Link spre comentariu

Cine doreste sa construiasca o sursa stabilizata este invitat sa studieze si asta: http://www.national.com/ms/LB/LB-47.pdf

Functioneaza foarte bine si la tensiuni de ordinul 400V folosind tranzistoare adecvate. Daca aveti grija ca diferenta de tensiune intre intrare si iesire sa nu fie foarte mare, incalzirea tranzistorul nu e periculoasa.

Daca schema de mai sus e combinata cu ultima schema de pe pagina 7 de aici: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 009063.PDF ,poate fi folosita si la curenti mari.

Link spre comentariu

Azi am corodat cablajele . Primul cablaj din stanga a iesit perfect . La al doilea , transferul termic nu a fost satisfacator asa ca am retusat cu marker permanent . Nu e stralucit dar eu sunt multumit de cum a iesit.

Link spre comentariu

Am primit si transformatoarele.Ii multumesc domnului Lazaroiu pentru ajutorul acordat. Rar mi-a fost dat sa vad o lucrare de asemenea calitate.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

EL84 reloaded !Well ! A trevut ceva vreme de cand nu am mai facut nimic la amplificator dar m-am tot documentat si am tot cautat carcase , cutii si alte smecherii de genul. In cele din urma am gasit doua dvd-playere ale caror carcase se preteaza ( zic eu ) perfect scopului.Am achzitionat , intre timp , scluri cu prindere pe carcasa si urmeazA sa renunt la varianta montarii pe cablaje si voi trece totul pe reglete. Reglete nu am din cele originale ( cu nituri ) ci imi voi confectiona din cablaj de test ( cel cu gaurele ). In cele ce urmeaza va voi arata cam la ce gen de dispunere m-am gandit nu inainte de cateva detalii tehnice:Carcasa are 43 cm lungime si 25,5 cm latime cu tot cu fata , din care aceasta are 2,3 cm din latimea totala , astfel inca raman cu 23,2 cm suprafata metalica .Practic , capacul are 43 cm lungime si 23,2 cm latime iar inaltimea cu ot cu picioarele de sustinere ajunge undeva de 6 cm. Picioarele au 1,3 cm grosime asfel incat mai raman cu 4,7 cm inaltime utila .Sumarizam si aveam o carcasa cu dimensiunile de 43 cm lungime , 23,2 cm latime si 4,7 cm inaltime.Distanta dintre traful de alimentare si cele de iesire este de 4,5 cm iar intre transformatoarele si iesire si lampi circa 5 cm.Intre cele doua EL 84 ( din triunghiul EL84 ECC81 EL84 )este o distanta de 7 cm intre axele centrale al lampilor si 5 cm intre fiecare latura ( EL 84 ) si ecc81.

Link spre comentariu

SI ultimele doua poze cu ransformatoarele pozitionate in cutie si nu pe aceasta. Montaj pe sasiu al transformatoarelor.Astept pareri , indicatii si critici!Numai de bine PS: Am ales montajul pe reglete datorita flexibilitatii conferite de o asemenea configuratie . Daca ceva nu e bine , dezlipesti si reconectezi unde vrei. Multumiri anticipate

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Din cauza faptului ca am fost intarziat cu carcasa ( partea interioara ) nu am avut in ce sa inchid statia. Este functionala de ceva vreme . Am facut cateva poze from inside si astept zilele astea sa primesc si restul cutiei..Daca o sa am timpul necesar voi posta in aceasta seara pozele cu sursa ( fixata pe o bucata de plexiglass si carcasa cu trafurile de iesire si montajul.NumaI DE BINE.PS: Asa e cand depinzi de altii sa iti faca ceea ce nu poti tu sa faci.

Link spre comentariu

Foarte bine ca e gata.Tot in limita timpului disponibil asteptam si niste masuratori, eventual ceva oscilograme cu semnal dreptunghiular daca nu se poate mai mult.

Link spre comentariu

Foarte bine ca e gata.Tot in limita timpului disponibil asteptam si niste masuratori, eventual ceva oscilograme cu semnal dreptunghiular daca nu se poate mai mult.

Salut @kosmin !Normal ca voi face poze cu ceva forme de unda . Per total eu sunt multumit de cum se aude . Nu ama vut inca timp sa ajung cu jucaria la userul "sdan sa facem ceva masuratori. Astept sa termine baietii cu cutia la interior. Mai bine o faceam eu si tot o terminam . De o luna tot astept ( azi maine , azi maine ). Faza e ca vreau sa pun scula in sufragerie sub un tv lcd . Urmatorul proiect va fi preamplificatorul facut de alex mm astfel incat sa se incadreze o mini linie ( amplif si preamplif cu tuburi ). In paralel cosmetizez si "boxele".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări