Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator in tuburi - rog ajutor !

aygun

Postări Recomandate

Da. Desi, de obicei, apar la vinzare cu U=50V, nu i-as folosi la mai mult de 30V. Cei de 100nF (scrie pe ei 104), cred ca nu ii va folosi in grila, sa preia semnalul din anodul tubului precedent! Condensatorii albastri sint buni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

58

• remus68

6

• zal

5

• danzup

5

Top autori în acest subiect

Cei de 100nF , pe care scrie 104 .Eu imi fac griji ptr cei de 22uF / 350 V care in schema au voltaj de 400V iar 50V este o diferenta mare de tensiune , mai exact C11.Problema este ca nu aveau la 400V sau 450V ca as fi luat. Mai caut maine.

Link spre comentariu

S-ar putea sa vb prostii insa crede-ma ca , practic nu am stat sa calculez .Cunosc legile lui Ohm , le-am aplicat de nenumarate ori insa in acest caz nu m-am chinuit prea tare sa aprofundez. Am luat schema , am luat valorile am facut rost de componente si cam atat.Te rog sa ma crezi ca din motive obiective pur si simplu nu am timp sa le rumeg corespunzator. Le iau ca atare.Ca sa aflu teniunea trebuie sa aflu intensitatea .Avem tensiunea de alimentare , rezistentele trebuie sa aflam I-ul:I = U/Rdupa aceea U=I x RIa R = U/ICrede-ma ca numai de calcule nu stau in acest moment.Pe cuvant. Daca nu te superi , spune-mi te rog frumos ce condesnatori sa folosesc si gata.Multumesc.Scuze , ulterior am vazut ca pusesi linkul cu condensatorul. Ms frumos

Link spre comentariu

Cei de 100nF , pe care scrie 104 . În nici un caz, ăia ceramici au 25V şi o toleranţă înfiorătoare, acolo trebuie unii la minim 400V polietilenă, poliester (MKT, MPP, MKS...) şi 5% toleranţă (cu J în coadă).

Eu imi fac griji ptr cei de 22uF / 350 V care in schema au voltaj de 400V iar 50V este o diferenta mare de tensiune , mai exact C11. Dacă sînt proşti pot să pleznească şi dacă sînt la 600V. La 350V ar trebui să ţină.

Problema este ca nu aveau la 400V sau 450V ca as fi luat. Mai caut maine.

Link spre comentariu

OOffffff !!!!Si de unde gasesc eu 1nF /400V , 100nF /250V si 5pF /400V ? C4 cred ca si ala trebuie la tensiune mare . Nu ?Fir-ar sa fie . Astia pe la noi nu cred ca au si de comandat ???Asta este , vad ce o sa fac .Multumesc ptr sfaturi.

Link spre comentariu

Ar merge şi la 250V C3, C4, măcar să găseşti. Ptr cei de 1nF poţi să pui ceramici albaştri, la 1-2kV, din tv.Încă o chestie, în schemă se dau nişte valori rotunjite, de exemplu 30pF, evident că se fabrică de 27 sau 33pF, iei ce găseşti. Astfel de valori se foloseau acum 50-60 ani.

Link spre comentariu

Am luat mai toate condensatoarele la valori mari:1nF / 1600V 0,1uF / 630V47uF / 400V22uF / 400Vsingura problema este cu condensatoarele de valori mici5,6 pF / 50V33pf / 50VDin cate imi spunea vanzatorul ( care este totodata si electronist ) condensatoarele de valori mici se pot face din/pe cablajul imprimat .Sper ca cei 50V ai celor de 5,6 respectiv 33pF sa fie suficienti.Ce spuneti ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări