Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator in tuburi - rog ajutor !

aygun

Postări Recomandate

...

Iata masuratorile mele:

Traf 1 = grosime 5cm , sectiunea centrala a tolei 4,5cm

Traf 2 = grosime 4cm , sectiunea centrala a tolei 3,8 cm

Traf 3 = grosime 4,2 cm , sectiune centrala a tolei 2,8 cm

...

Cand zic sectiunea centrala a tolei ma refer la piesa din mijlocul tolei E.

Cred că e vorba de ''lăţimea'' piesei din mijloc, adică limba tolei.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

58

• remus68

6

• zal

5

• danzup

5

Top autori în acest subiect

Salutare tuturor !Lucrarea vanseaza incet dar sigur . In cele ce urmeaza voi pune ceva fotografii cu transformatoarele si v-as ruga sa va dati cu parerea. Am trecut in anumite imagini si calculele sectiunilor. Ce le 4 transformatore de 2 x 12 V au fost luate azi . Celelalte sunt recuperat ede prin UPS-uri. Cele 2 x 12V sunt banale transformatoare de la 220V la 12 V . Am inteles ca sunt recomandate cele de ups datorita miezului feromagnetic ceva mai bun decat celro clasice . Din pacate nu am gasit doua identice . Sunt doua care seamana insa sunt din ups-uri diferite iar culoare tolelor difera ceea ce cred ca releva faptul ca sunt din materiale diferite.

Link spre comentariu

Daca observati ceva componente necompatibile ca si calitate / marime fizica sau tensiuni va rog sa ma atentionati .De asemenea , cat de critice sunt valorile componentelor ?Spre exemplu , in loc de condensatoarele de 50 uF am luat de 47 uF , in loc de rezistori de 220 ohmi la 1W am luat de 200 ohmi la 3 W deoarece la magazinele pe la acre am fost nu aveau asemenea valori . De aceea postez pozele componentelor sa imi spuneti cat de critice sunt valorile respective si cum ar putea influenta functionarea amplificatorului.Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator viobio

rezistentele de 220ohmi au valoare destul de criticadaca o sa pui de 200ohmi ,o sa ai o tensiune de negativare mai mica,asta inseamna ca si curentul prin lampa va crestemai cauta de 220 sau pune doua de 470ohmi in paralel ,o sa obtii 235 ohmi ,vei avea un curent putin mai mic prin lampa si o durata de viata mai lunga a tubuluipoti lasa si 200 de ohmi dar sa masori curentul care circula prin lampa ,sa nu depaesti 45mA prin fiecare tub

Link spre comentariu

Am gasit rezistente de 20 ohmi la 3W . Cred ca le voi inseria cu cele de 200 ohmi.Oricum , azi merg la magazin sa las doua din transformatoare ( cele mai mici ) si o sa intreb daca gasesc rezistente de 470 kohmi . Cred ca pot lua doua de 0,5W sa le pun in paralel astfel ( conform legilor lui Kirchoff si Ohm ) voi avea o rezistenta de 235 ohmi la 1W. Daca nu ma insel eu .Totodata vreau sa construiesc si un preamplificator ca cel facut de alex mm ( caruia ii multumesc pentru bunavointa de a pune toate detaliile constructive - inclusiv cablajul )viewtopic.php?f=28&t=57707In loc de ECC83 am gasit 6n2p-ve , ce parere aveti despre aceste lampi ?Sunt mai ok decat ECC-urile 83 sau pot merge linistit cu 6n2p-urile ?Multumesc frumos .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am gasit rezistente de 20 ohmi la 3W . Cred ca le voi inseria cu cele de 200 ohmi.Oricum , azi merg la magazin sa las doua din transformatoare ( cele mai mici ) si o sa intreb daca gasesc rezistente de 470 kohmi . Cred ca pot lua doua de 0,5W sa le pun in paralel astfel ( conform legilor lui Kirchoff si Ohm ) voi avea o rezistenta de 235 ohmi la 1W. Daca nu ma insel eu .Totodata vreau sa construiesc si un preamplificator ca cel facut de alex mm ( caruia ii multumesc pentru bunavointa de a pune toate detaliile constructive - inclusiv cablajul )viewtopic.php?f=28&t=57707In loc de ECC83 am gasit 6n2p-ve , ce parere aveti despre aceste lampi ?Sunt mai ok decat ECC-urile 83 sau pot merge linistit cu 6n2p-urile ?Multumesc frumos .

6n2p ev este varianta militara,durata de viata mult mai mare ca ecc83este un pic mai zgomotoasa ,lucrat cu atentie se pot obtine rezultate foarte buneecc83 si 6n2p sunt interschimbabile ,pinii de filamente sunt diferiti6h2p 4/5 6,3vecc83 4+5/9 6,3v eu prefer tuburile rusesti ,adica 6h2p"OK" nu prea exista! depinde de gustul fiecaruia si de ce idei preconcepute are
Link spre comentariu

....daca gasesc rezistente de 470 kohmi .......

470 OHMI

In prinvinta 6n2p sunt de acord cu viobio, se pot folosi ambele variante daca lucrezi ingrijit. Il poti ruga pe alexmm sa iti faca 2 jumperi la fiecare lampa pt conexiunea de filamente si in functie de tipul lampi, ecc83 sau 6n2p, setezi jumperii.(de ex sebi_c avea pe ampliful lui cu gu19 jumperi pt a jongla cu filamentele 6n2p/ecc83)

Link spre comentariu

Corect 470 ohmi!Doar ce am venit de la cumparaturi :DO bucata de cablaj pentru preamplificator si una ptr amplificator si 8 rezistente de 470 ohmi la 0,5W cate 4 ptr fiecare canal.In ceea ce priveste modificarea cablajului nu e problema . Am luat si eu Sprint Layout si il pot modifica .Ce imi pare cel mai ok la acest program este optiunea de a importa un cablaj in format .bmp si apoi sa "pictezi" peste ele cablajul tau.Este ideal la copiat cablaje . Eu sunt mai de moda veche , nu prea folosesc eagle , orcad sau proteus ci le fac pe foaie de matematica in creion , punctez , gauresc , slefuiesc desenez cu smoala si gata ( am mai zis-o si cu alte ocazii ).Acum , este super usor sa fac cablajul pe hartie , scanez , scalez , import in sprint layout si "pictez" cablajul.Tiparit la imprimant alaser pe folie , "calcat " la cald , corectat cu markerul unde trebuie si apoi corodat.Multumesc inca odata lui alex mm pentru hint ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări